Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Widać że im posmakowało więc takiego nie było obrzydzenia.

Wszystkiego trzeba spróbować w życiu. 

Ostatnio dzieci przynieśli ślimaki to nie tkneła nawet spróbować.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To wolę 4 indyki na rok uchować.

Sąsiedzi nawet psów nie mają. Boczku nie jem, żeberka to tym bardziej. 

Ty naprawdę sądzisz, że jesteś normalny? Ja wiem, że nie jestem ale jeśli nie masz tej świadomości o sobie to szkoda nawet pisać... Jednak kujawiaki to stan umysłu.

Na całe szczęście takich jak ty jest dosłownie garstka, bo dawno byłoby po ludzkości.

• Haha 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Godzinę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Mając łazienkę chce Ci się latać do wychodka na zewnątrz?

On lubi sobie utrudniać wszystko...

Z opóźnieniem uznaje ...nowości...

Gorzej jak jakas grypa żołądkowa dopadnie, nie dość, że choroba przeczyści to jeszcze takie sprinty na dwór też spalą kalorii, później cień człowieka zostanie 🙄

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Gorzej jak jakas grypa żołądkowa dopadnie, nie dość, że choroba przeczyści to jeszcze takie sprinty na dwór też spalą kalorii, później cień człowieka zostanie 🙄

A ostatnimi czasy to spokojnie. Z 8 lat temu ostatni taki incydent.

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...są inne sklepy..

Mięso z supermarketu jest mięsem z zapasów strategicznych zamrożone przechowywane x czasu

Smacznego 🤭

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Szczury byś wpierda*ał jakby głód do d*py zajrzał a nie tu wymyślasz d*pa pełna i wydziwia chłopczyk rozpieszczony.

Dziadygo, nie podskakuj bo żyłka pęknie i dziadek pójdzie tam gdzie kopidołek dziury kopie. A to już chyba po kopie więc i po chłopie... I zegar bije ale "młodość minęła, głupość nie"...

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Pafnuś lubi iść z duchem czasu... Żonę ma a w budce z zapiekankami się stołuje...

Nie tylko....kebaba czasami jadam...

A teraz właśnie zupę jarzynową żona mi ugotowała....z ogrodu własnego warzywa...no kawałek mięsa ze sklepu...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie tylko supermarkety istnieją.

Najlepi na targu u znajomej mordy

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pafnuś lubi iść z duchem czasu... Żonę ma a w budce z zapiekankami się stołuje...

Niektórzy mają żony a jeżdżą na inne d*py. Wolna Amerykanka 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To gdzie kupować według ciebie? 

Bazarek od rzeźnika 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziadygo, nie podskakuj bo żyłka pęknie i dziadek pójdzie tam gdzie kopidołek dziury kopie. A to już chyba po kopie więc i po chłopie... I zegar bije ale "młodość minęła, głupość nie"...

ty byś musiał być u mnie, już ja bym cię wyprowadził na ludzi i głupotę wybił z beretu.  :P 

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To wolę 4 indyki na rok uchować.

Sąsiedzi nawet psów nie mają. Boczku nie jem, żeberka to tym bardziej. 

Co kto lubi. Drób to u mnie wyłącznie do obiadu. Na kanapki, wieprzowe.

To dziwnie tam macie. @jacus masz psa albo przynajmniej kota ?

15 minut temu, Sylwekx25 napisał(a):

Z tego co wielokrotnie pisał to tak właśnie jest..

A to już nie wiem ale dosyć dziwne to jest.

15 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ile taki prosiak 30 kilo kosztuje. Więcej niż 60 kilo schabu z biedronki

Jeszcze co któryś padnie

Po ile schab w Biedronce ? W lokalnym firmowym 36 zł za kilo.

2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Po ile u was 🐷 małe bez papieru

Najpierw znajdź takie bez papierów. U nas z tym problem.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie tylko....kebaba czasami jadam...

A teraz właśnie zupę jarzynową żona mi ugotowała....z ogrodu własnego warzywa...no kawałek mięsa ze sklepu...

A nawożone "swojskim" te warzywa?🤭

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v