Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No bardzo mi przykro że nic lepszego nie dostaniesz ;) 

Chłopcze wbij sobie w berecik, że nikt ciebie nie wypuści z kraju w razie czego, nie byłeś w wojsku i dużo kozaczysz.   xD

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Chłopcze wbij sobie w berecik, że nikt ciebie nie wypuści z kraju w razie czego, nie byłeś w wojsku i dużo kozaczysz.   xD

Tak, tak, Ukraińców też nie wypuścili ... 

Zanim nasze państwo, nie ważne kto będzie u władzy zorganizuje blokadę granic to w tym kraju już nikogo dawno nie będzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Kto pójdzie to pójdzie. Kto ucieknie to ucieknie. Zostanie ten kto nie będzie miał wyjścia jak zawsze zresztą 

On się nie podda tylko ucieknie 😁

Tak i zostawi boby i kukaśki 🤷 kacapom

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
Desperado napisał:

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Pomyśl realnie, dajmy na to my jako słabsi mamy gdzieś na froncie oddział piechoty niech będzie wsparty artylerią pancerną. Silniejszy wróg ze swoich pozycji z bezpiecznego miejsca przypiepsza rakietą/dronami i zostaje zbiorowa mogiła.

Myślisz że ktoś się przejmuje na wojnie czy zginiesz czy nie?

nie. ale bez ludzi wojny się nie wygra. Wszystko idzie do przodu, kiedyś bardzo skuteczna kawaleria też stała się bezużyteczna. Podobnie teraz żołnierz z karabinem. Trzeba iść z postępem i inwestować w technologie które są coraz szerzej wykorzystywane, przykład zza wschodnią granicą... Polska już raz błąd popełniła opierając armię w latach międzywojennych głównie na kawalerii...

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Kto pójdzie to pójdzie. Kto ucieknie to ucieknie. Zostanie ten kto nie będzie miał wyjścia jak zawsze zresztą 

On się nie podda tylko ucieknie 😁

Wariant ukraiński już nie przejdzie, nikt takiego błędu nie popełni że wypuści z kraju zdrowych byczków a walczyć nie ma komu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Tak i  zostawił boby i kukaśki 🤷 kacapom

Nie ma rzeczy cenniejszej od życia własnego i rodziny ... Pieniądze możesz zarobić od nowa, życia sobie nie przywrócisz ...

Jak tacy bezmózgowi jak Zdesperowany chcą to niech walczą za Kaczora, Tusia, Alfonsa i tą całą zgraję ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak, Ukraińców też nie wypuścili ... 

Zanim nasze państwo, nie ważne kto będzie u władzy zorganizuje blokadę granic to w tym kraju już nikogo dawno nie będzie ...

Ty masz poczucie humoru jednak.    xD

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie ma rzeczy cenniejszej od życia własnego i rodziny ... Pieniądze możesz zarobić od nowa, życia sobie nie przywrócisz ...

Jak tacy bezmózgowi jak Zdesperowany chcą to niech walczą za Kaczora, Tusia, Alfonsa i tą całą zgraję ...

Za własną ojczyznę będziesz walczył, a jak uciekniesz jakimś cudem to pamiętaj że będziesz na wygnaniu nikim do końca swoich dni.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Za własną ojczyznę będziesz walczył, a jak uciekniesz jakimś cudem to pamiętaj że będziesz na wygnaniu nikim do końca swoich dni.

No i będę. Lepiej żyć na wygnaniu niz mieć mieszkanko 1x2 pół metra pod ziemią ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

No ja właśnie myślałem że się walczy za rodzinę za naród za honor a nie ucieka bez honoru.

I co wnukom powiedzieć no była wojna i co dziadku walczyliście nie uciekłem 😁 no litości 🤦

Opublikowano
8 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tak i zostawi boby i kukaśki 🤷 kacapom

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko mnie jedno zastanawia czy ty wyjedziesz zgodnie z tym czy szybciej jak Meksykanie którzy chcą dostać się do USA. 

Wiadomo że jeśli się spóźnisz to będziesz miał utrudniony wyjazd. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja tam bym się poddał albo wolał aby mnie odstrzelili.

Pogoda i opady okazały się prorocze.

No co ty Piotrek

Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

No ja właśnie myślałem że się walczy za rodzinę za naród za honor a nie ucieka bez honoru.

I co wnukom powiedzieć no była wojna i co dziadku walczyliście nie uciekłem 😁 no litości 🤦

To jest w stylu ludzi. Nie zapominajmy że ludzie w tej chwili nie mają honoru. 

Jeśli go mają to i tak uciekną. Rodzinny  przekonają że nie potrzeba walczyć o to co nie warte jest poświęcenia 

Teraz, Wpaw napisał(a):

No co ty Piotrek

Jemu to wszystko jedno kobiety nie, dzieci nie. Jak zawsze wszystko na nie. Praca na etacie też mu się znudziła.  Nawet życie dla niego jest nic nie warte. Jak byś wcześniej nie wiedział. 

Opublikowano
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Taaa, lepiej żeby wnuki szukały grobu dziadka gdzieś po lasach, to jest patriotyzm i odwaga ...

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

A pomyślałeś co będzie jak cię deportują z innego kraju? 

Już ja to widzę 🤣🤣🤣 Żelazna ręką ich uchroni o tym nie pomyślałeś pisząc to 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, lepiej żeby wnuki szukały grobu dziadka gdzieś po lasach, to jest patriotyzm i odwaga ...

Przecież od razu nie musisz ginąć jak masz trochę we łbie. Ale nawet jeśli to myślisz że lepiej byłoby uciec 🤷🤦 Może byłbyś jak Łukasz Ciepliński albo inni o których pewnie nikt nie wie tu. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A za kogo i za co wojować? Ja to pi*rdolę kto będzie rządził. Aby żyć w miarę podobnie jak teraz. A system nauczenia, religia, kolejne pokolenia to mnie nie interesuje.

Ale nikt się ciebie nie będzie pytał czy ty chcesz walczyć czy nie, nie zgłosisz się sam, to po ciebie przyjdą.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A za kogo i za co wojować? Ja to pi*rdolę kto będzie rządził. Aby żyć w miarę podobnie jak teraz. A system nauczenia, religia, kolejne pokolenia to mnie nie interesuje.

Za króliki? 😉 Za wolność naszą i waszą. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v