Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Niektórzy już tak mają i to się nie zmieni. Człowiek jest już tak skonstruowany aby innym dawać rady ale od niego to wara 

Wiadomo że lepiej dawać niż przyjmować rady niezależnie jakie one są i jakie konsekwencje przynoszą. 

Od razu do niego. Kwasi ależ ty masz poczucie humoru aby tylko od siebie odgonić podejrzenia i od reszty 🤣🤣🤣

Hmmm🤔...dedukcja pierwyj sort 💪

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

37 lat to już bardzo zaawansowany wiek

Wychodzenie za mąż nie było szczytem moich ambicji. Cycki opadną tyłek urosnie a charakter zostanie

Charakter zostanie wyostrzony;) ,u chłopa może trochę mniej ,ale jednak też . U kobitki bardziej wyostrzony bo często pobiera ,,aktualizację'' [ u mamy ];) , i pod miotłę  chłopa 😔;)

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

nie bierz tego do siebie bi nie wiem czy Ty wolny czy zajęty ale zauważyłem pewna zależność że im starszy kawaler i bardziej zgnusnialy tym ma wyżej postawiona poprzeczkę Rozmawiałem ostatnio z kuzynka ktora jest po rozwodzie i ma teraz jakiegoś drugiego faceta i mówię do niej że teraz po przejściach to ma raczej wysoko postawiona poprzeczkę kolejny partner a ona mi mówi że wręcz przeciwnie więc ja już nie rozumie kobiet

mało kto chce zostać sam a jak czas ucieka to poprzeczka w dół 

Opublikowano
Michał18 napisał:

14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Daj sobie spokój z tym jegomościem, to kolejne wcielenie baraniego poganiacza xD

A ty jesteś wcieleniem🌈 bobu i truskawek 🤣🤣🤣

a ty krowich cyckow 😀😀😀😀

Opublikowano (edytowane)

Ten śmiech nic ci nie pomoże za kole w oczy kole aż się nie chce wierzyć że prawda aż tak kole że tylko śmiech ci pozostał. 🤣🤣🤣🤣

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale ja się nie denerwuje barani poganiaczu ;) idź łowiecki pogłaskać xD

Ja bym wysłała go do Michałka obydwaj siebie warci. Mają wspólny temat że sobą może razem go rozwiążą zaczyna starość ich dopadnie 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
7 minut temu, kizak napisał(a):

Charakter zostanie wyostrzony;) ,u chłopa może trochę mniej ,ale jednak też . U kobitki bardziej wyostrzony bo często pobiera ,,aktualizację'' [ u mamy ];) , i pod miotłę  chłopa 😔;)

• Like 1
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

Odgonić podejrzenia i sprowadzić tok rozmowy do  obiektu swego pożądania😂

Ot typowy łysy z niebieskimi oczami z nadmiarem testosteronu😗

Ty masz obsesję na punkcie @Qwaziego

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sraczkę to ty miałeś że nie pokosiłeś. Pogoda ma się poprawić, cały tydzień ma nie padać, pewnie w środę/czwartek się wyjedzie, to jak nie będzie przeszkadzać to w niedzielę się skończy żniwa;)

Dzisiaj jak na rynek jechałem po żarcie dla psów i poplony to mało gdzie skoszone, mało kto miał taką sraczkę jak ty Ryszard. Nawet tam gdzie 5-6 klasa to zboże jeszcze stoi ;) 

A i kilka pól było, że jedno okrążenie zrobione i nic więcej, więc chyba jeszcze za mokre było ...

Owsianek tylko trochę pokoszone, ale i sporo zostało na te deszcze.

Zresztą, u mnie za wiele nie popadało, pewnie jutro po południu pojawią się kombajny na polach.

Ja już mam P0 koszone i P0plony rosną

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nie ważne czy udana czy nie. Jeden w ten cel był i jest aby była prowokacja. 🫢

Dobry zawodnik, zadając cios na szczękę, która i tak jest osłonięta gardą, nie odsłania żeber i chroni wątrobę 🤷

Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Starsi koledzy potwierdzą, że od zawsze walczę z nierządem na af😲

Zawalcz z tymi swoimi multi kontami xD

9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja już mam P0 koszone i P0plony rosną

A ja zdążę pokosic. Poplony pod jare i kukurydzę to zdążę zasiać. A mokrego szajsu już raz nakosilem, a potem jak inni kosili na spokojnie dobre to ja wygarnialem z silosa i przerzucałem ładowaczem, więc dziękuję, jak sraczka goni to się idzie do toalety a nie jedzie kombajnem na pole ...

Opublikowano (edytowane)

Ja żadnym multi nie jestem jagodzianko. Ze mną nie warto zaczynać. Później nie mów że nie uprzedziłam cię 🤣🤣😁

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano

Oglądając ten filmik zadałem sobie pytanie, dlaczego ludzie wrzucają takie obrazki na swoje media społecznościowe, a w życiu wykorzystują każde potknięcie innych🤔

Opublikowano

pogoda barowa.zimno ,wiatr.

1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

37 lat to już bardzo zaawansowany wiek

Wychodzenie za mąż nie było szczytem moich ambicji. Cycki opadną tyłek urosnie a charakter zostanie

mloda jestes wiec  nie wiesz ze charaktery sie zmieniaja.

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

To tak nie działa. Moja przyjaciółka wzięła rozwód teraz po 14 latach... Zostawił ją dla młodszej o 12 lat. Facet potrzebny jej teraz tylko do jednego

znajoma ,ktora miala chlopa z tego samego miasta co ty w sobote znowu wyszla za maz .. juz 2 razy wdowa zostala i dalej probuje , 70 lat skonczyla niedawno.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ot typowy łysy z niebieskimi oczami z nadmiarem testosteronu😗

Musiał Ci taki laskę z hektarami podebrac że tak nie lubisz łysych z niebieskimi oczami xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

II pokos na siano.

20250729_102110.jpg

Szacun Piotrze💪. Ja teraz, gdybym miał kosą machnąć 1 ar, to bym chyba kosiarkę do ciągnika zapiął. A kosić kosą potrafię. I nawet mam taki sprzęt 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v