Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Baks00 napisał:

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo się upodabniasz do Sławusia i jemu podobnych. Taki pospolity wk*rwiacz się zaczynasz robić.

To Lubelaki i one trzymają się razem 🤷

ja lulek nie lubelak 🤣🤣🤣

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...oj nie lubisz ty prawdy...

Bujasz w obłokach jak ...ten z brzuszkiem..

Tyle pozostało - żyć złudzeniami bo prawda i świat jest g*wno warty.

Teraz, slawek74 napisał(a):

nie dosięgniesz 😁😁😁

Nie bój się. Ponoć mały chłopek jesteś.

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie miałem i miał nie będę. Takie samo życie - też się umrze. Jakby to uczyniło jakimś nieśmiertelnym albo dało jakąś władzę to nawet bym się zastanawiał ale być pospolitym jak miotła zbożowa mężem to nigdy w życiu.

To nie jest takie proste hop siup- jak ci się Piotruś wydaje- znaleźć kobietę. Tak naprawdę więcej od niej zależy, czy będzie chciała za ciebie, Michała, czy mnie wyjść, niż od nas

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

To nie jest takie proste hop siup- jak ci się Piotruś wydaje- znaleźć kobietę. Tak naprawdę więcej od niej zależy, czy będzie chciała za ciebie, Michała, czy mnie wyjść, niż od nas

Przecież ona nie da ani władzy absolutnej ani nieśmiertelności ani zdrowia. 

Opublikowano

jak na razie nie pada ,za lipiec w profesjonalnym deszczomierzu wyszo 197 mm.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu klasyk z jej programu

https://youtu.be/hIZ6cOLq7Qo?feature=shared

No właśnie. Cisnie po nich równo. Czasmi przesadza ale na poprawe humoru jak znalazł.

wiekszosc z was ma takie pojecie o seksie jak ta babka  🤣,choc lat macie pewnie polowe mniej ..

1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

Tomek a po górach lubisz chodzić ? Dalej mi po głowie chodzi Orla Perć ale chyba już jako całość sobie daruje , w tym roku byłem już na Zawrat 😍 no i Krzesenica też zdobyta po kilka latach przerwy no i spotkałem małżenstwo , mąż 70 lat na rysy się wybierali 

orla perc-dla amatora to ambitny plan.

1 godzinę temu, simsones napisał(a):

Tam inny klimat i inne ludzie . Nieraz zastawiam się jak oni te kawałki uprawiają , i zbierają

lachy sadeckie nie maja powazania w okolicy .

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał(a):

Spojrzysz nieopatrznie i już dudtków wołają 😅

mis zamienil sie w psa z bajek 🤣

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie za bardzo do łażenia po górach jestem, jakiś Giewont, Kasprowy na piechotę to moje osiągnięcia. Orla Perć, Rysy itp zdecydowanie nie dla mnie przez mój lęk wysokości ;) 

trzeba sie przelamywac -ja tez ma w wchodze na kazda wieze widokowa ..

19 minut temu, malaczarna napisał(a):

Drugi dzień leje 

Jeszcze nie oby tak nie jechać. Namawiam młoda na Mandorie otworzyli nowa kolejkę. Jestem na półmetku zniw

co wy lubelaki macie takie problemy.

podkarpacie jedzie,podlasie jedzie, nawet litwa masowo a wy co ??

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

To ewolucja. Popędy które nas kształtują umożliwiają przetrwanie gatunku. To potrzeba tak silna jak zaspokojenie głodu. Więc się nie dziw, że ludzi do tego ciągnie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tyle pozostało - żyć złudzeniami bo prawda i świat jest g*wno warty.

A to prawda...

Tylko czy to winien ja ..czy inny ktoś?

Trzeba się dostosowywać ..nie czekać że cały kraj się dostosuje do ciebie ..

..szkoda życia na nierealne ...coś..

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał(a):

To ewolucja. Popędy które nas kształtują umożliwiają przetrwanie gatunku. To potrzeba tak silna jak zaspokojenie głodu. Więc się nie dziw, że ludzi do tego ciągnie. 

Coś w tym jest. Ja patrzę na to bardziej pragmatycznie bo z ewolucyjnego punktu widzenia będąc wykluczonym. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trzeba się dostosowywać ..nie czekać że cały kraj się dostosuje do ciebie ..

..szkoda życia na nierealne ...coś..

Z prądem byle g*wno spłynie. Szkoda życia na płynięcie przez całe życie, w każdym aspekcie jak g*wno i inne miotły. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

wiekszosc z was ma takie pojecie o seksie jak ta babka  🤣,choc lat macie pewnie polowe mniej ..

Też gówno wiesz z takim bebzonem...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś w tym jest. Ja patrzę na to bardziej pragmatycznie bo z ewolucyjnego punktu widzenia będąc wykluczonym. 

ale inne "popędy" zachowałeś. Jesz, pijesz, odpoczywasz, gromadzisz zapasy itd. My jeszcze mamy kilka innych. 

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale da ci miłość, dzieci poczucie stabilności, wtedy dorośniesz staniesz się mężczyzna, a nie cały czas narzekanie. 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Jasiu, to ja w odpowiedzi:

Spotkało się dwóch księży i jeden sie żali drugiemu, że mu skradziono rower. Kolega kapłan radzi "w niedzielę na kazaniu zrób analizę 10 przykazań i przy 7 obserwuj ludzi w kościele. Wypatruj, kto się zaczerwieni, opuści wzrok, wykona jakiś nerwowy ruch. Będziesz wiedział, kto rower zajumał". Spotykają się w poniedziałek i ten, który radził pyta jak poszło. Ten drugi odpowiada "no zrobiłem analizę, ale przy 6 przykazaniu mi się przypomniało, gdzie rower zostawiłem"😉

Młody wikary miał odprawić samodzielnie pierwszą mszę. Poszedł do biskupa po poradę. Ten mówi mu

Jak chcesz poruszyć parafian, zacznij od jakiejś tajemnicy, wtedy wszyscy będą słuchać z zaciekawieniem, na przykład

Zakochałem się

W mężatce 

Z dzieckiem 

Na imię jej Maryja 

Wikary postanowił tak zrobić. Na mszy zaczyna kazanie

Drodzy parafianie, ksiądz biskup zakochał się

Wszyscy nadstawił uszu

W mężatce

Z dzieckiem 

Po kościele przeszedł szmer

Mówił, jak jej na imię, ale zapomniałem.

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Z prądem byle g*wno spłynie. Szkoda życie na płynięcie przez całe życie jak g*wno i inne miotły. 

To ty puszczasz gówno z prądem...bo taniej co to...

Piotrze...jeszcze dużo lat CI minie zanim zrozumiesz jak dziala świat...i czemu to ty dziwny zes...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v