Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

to byla milosc zupelnie taka sama jak jagny do boryny.🤣

Kiedyś to starzy wybierali za kogo wyjść. Głównie decydował majątek 🤷

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miłość

Za pieniądze i ziemię które później po nim odziedziczono. 

Miłość do pieniędzya nie do dziadka. 

Miłość mylił z pieniędzmi do które ona kochała. 

A on mylił miłość z chęcią posiadania kogoś bliskiego z kim mógłby spędzić resztę życia. 

Dlaczego wcześniej nie mógł znaleźć partnerki życia tylko na starość. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Tak pewnie było. Kiedyś to przeważnie kawaler z rodzicami dziewczyny przy wódce się zgadywali. Musiał też rodzicom dać ileś ziemi za córkę że mu oddadzą 🙆 co za pojepane czasy🤷

Opublikowano

Choć teraz to podobnie za rolników tylko bogatych wychodzą ale chociaż starzy nie wybierają 🤷💪

Hoć i bogaci mają teraz problem 

Po pierwsze to przez zasiedzenie się na wsi brak kontaktu z dziewczynami , nie mają nic do zaoferowania

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Bo miał dwie żony wcześniej😗

Udowodnij 

Jak na razie to wygląda że z próżnego w puste przelewasz 

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Poprawcie te byki bo co sobie o mnie pomyślą🤣

Ja idę i pisze i okulary mam na oczach czarne 🤣 

Nie leżę na wyrku i się nie podniecam internetem 😃 

I nie cytuj mnie z tym poje.... 🫢 

Ja nie pijaczka ani ...

Nie raz się czuje czytając cię jak bym czytała  patologię najniższego sortu. 

Opublikowano

odbiegne od tematu -zaczelo ostro lac i burza przyszla..choc nie zapowiadali..

dziadek od babki byl 10 lat starszy a drugi tylko 3.

wlasnie to 3-4 lata to najlepsza roznica wieku.

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, marulekk napisał(a):

Właśnie miałem to samo napisać dobra odmiana spod radzyńskiej centrali, jeśli ta odmiana poradziła sobie na moich piachach ze stodoło to już jest duży sukces a jakby był sprzyjający rok to już w ogóle, tak czy siak z hektara bite 5 ton  może dla bambrów to bardzo mało ale na tej piaskownicy wreszcie chyba znalazłem pszenżyto które radzi sobie

Typ żytni 🤔 nie wiem skąd jesteś ale na Radzyniu piachów nie było chyba że IV klasa to piach dla osób 🤣. Większe piachy jak się jeździło to bardziej serokomla. Tzn tak mi wychodziło z obserwacji pół i roślin uprawnych jak kiedyś się jeździło

Siema

Opublikowano
Bezduszna napisał:

9 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miłość

Miłość do pieniędzya nie do dziadka. 

Miłość mylił z pieniędzmi do które ona kochała. 

A on mylił miłość z chęcią posiadania kogoś bliskiego z kim mógłby spędzić resztę życia. 

Dlaczego wcześniej nie mógł znaleźć partnerki życia tylko na starość. 

weź coś ...🤦

Opublikowano (edytowane)

Każdy ma inne spojrzenie na daną sytuację 

Zrozum to wreszcie ja nie wrona aby krakać jak i one. .

Liczą się fakty podane a nie przypuszczenia co było wcześniej.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

bylem dzieckiem to podnosiismy dach stodoly - windami i podmurowywali fiary -2 pustaki do gory . wieniec  byl niepotrzebny 

🤣Windą to cię wieźli jak ci ten dach na łeb spadł 

Dopóki internetu nie miałeś to tylko rodzina wiedziała 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Każdy ma inne spojrzenie na daną sytuację 

Zrozum to wreszcie ja nie wrona aby krakać jak i one. .

Liczą się fakty podane a nie przypuszczenia co było wcześniej.

mimo to weź ... dobrze radzę...🤦🙋‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v