Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A bo to jest co świętować?

Zapiekankę kupię i wystarczy...🤭 

A takiej wycieczki jak ostatnio zrobiłeś, to za nic nie zrozumie...

jedna zapiekanke na cala rodzine ??  xxxl nawet za mala .

czy jest co swietowac ??? na to sam musisz sobie odpowiedziec..

a jezdzenie motorem bez celu ??  

liczy sie droga a nie cel... ja to lubie i tyle...poogladac zabytki,ochodzic po ulicach,plazach, poogldac morze,gory, niebo .

snieg,deszcz,wiatr,zimno mi nie przeszkadza.

czesc nocy i dni krecili pod krakowem .. czesto mijam kapliczke ktora wyraznie widac na filmie-w trakcie ucziecki z plonacego kalisza.

najbardziej mnie zdziwilo ze oni juz na poczatku XX wieku siali kukurydze..chyba ze to tez prawda ekranu-ksiazki nie czytalem.

21 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ciągle mylisz fikcję z prawdziwym życiem..

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał(a):

U Karola nima płota za szybko by wróciła 🤭 trzeba by dalej 🤣🤭

Aaaaa...to Ty się łobawiasz... reklamacji 🤔🤭🙆

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Żebyś się nie zdziwił 🤭

On już prawie 4 lata ma🤣

🤦 moze go w przedszkolu uczyć 😱😁

Jeszcze wcdrugą sttonę bym zrozumiał 

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):
18 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Kiedyś już go pytałem ile daje 🤣

Jakby nie sknerusował, to Karol już dawno by do niego mówił "tato", a tak to...ja się musiałem od niego oganiać

No, i mlodszy nawet od niego jestem, no🤣

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

🤦 moze go w przedszkolu uczyć 😱😁

Jeszcze wcdrugą sttonę bym zrozumiał 

Sławek na starej picy to się młody wojsk ćwiczy🤷😁🤭

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał(a):

Spójrz na Piotra . Twardo stoi na ziemi

Według 99% ludzi nie jestem wzorem do naśladowania bo żyję inaczej niż te 99% i mam inne priorytety w życiu niż bycie dobrze sytuowanym mężem i "ojcem".

Odśnieżone, obiad nastawiony, śniegiem kurzy. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

No, i mlodszy nawet od niego jestem, no🤣

Widzisz, ale ja to chociaż Ci od razu żem powiedział, że towar nieodpowiedni, a on to...dopiero teraz wspomniał i jeszcze przez przypadek 🤦🤭

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Widzisz, ale ja to chociaż Ci od razu żem powiedział, że towar nieodpowiedni, a on to...dopiero teraz wspomniał i jeszcze przez przypadek 🤦🤭

Wypsnęło się 🤭😁

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Według 99% ludzi nie jestem wzorem do naśladowania bo żyję inaczej niż te 99% i mam inne priorytety w życiu niż bycie dobrze sytuowanym mężem i "ojcem".

Odśnieżone, obiad nastawiony, śniegiem kurzy. 

To ja jestem ten 1%....Twoje osobiste zapatrywania odnośnie kobiet mają swoje podłoże, które trzeba zrozumieć i to jest Twoja osobista sprawa. W zakresie gospodarzenia zasługujesz na naśladowanie 

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

jak się zapatrujesz na WOŚP? bo mam pomysł

Fajnie że są. Mój tata tyle razy w szpitalu leżał. Cala geriatria u nas powstała z tej kasy. 

Ja miesiąc cały przed porodem leżałam w szpitalu też wszędzie obklejone było serduszkami. Obok mojej sali był OIOM dla wcześniaków. Tam wejść to dopiero człowiek czuje się nikim. Też wszystko w WOŚP bylo

16 minut temu, soltys48 napisał(a):

Żebyś się nie zdziwił 🤭

On już prawie 4 lata ma🤣

Chyba jestem do tyłu moja 8 ma i nie szukamy jej kawalera. 

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ma tak ogromny areał to👇...tylko, czy Ty będziesz umioł🤔...no i jakiegoś dealera od razu trza napastować, bo to i maszyny wymienić należy...na większe 🤷😁

Screenshot_20250112-132231~2.png

Tomek @6465...towar gubisz🙆😁

https://www.instagram.com/reel/DD4nVrGIXx4/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To ja jestem ten 1%....Twoje osobiste zapatrywania odnośnie kobiet mają swoje podłoże, które trzeba zrozumieć i to jest Twoja osobista sprawa. W zakresie gospodarzenia zasługujesz na naśladowanie 

Nie sądzę, jestem zwykłym dziadem według większości i wrogiem dla dużego... Sam mi jeden z okolicy tak powiedział, może nie do końca otwarcie.

Opublikowano
41 minut temu, WitekRolnik napisał(a):

Dam Ci dobrą radę, weź koło i j*bnij się w czoło... bo za przeproszeniem p*erdolisz takie kocopoły, że aż słuchać się nie chce, pracujesz, pod sklepem nie żłopiesz więc już jest dobrze, a zawsze może być lepiej, wszystko w głowie siedzi, i mogę tysiaka na stół położyć, że wielu z nas tu obecnych nie miało łatwego startu, ale swoją determinacją, pracowitością i przede wszystkim samozaparciem w dążeniu do celów osiągnęło w swoim życiu bardzo wiele, ale najłatwiej jest biadolić że się nie da, czy jest się życiowym przegrywem, trzeba wstać zakasać rękawy i iść robić bo samo się nie zrobi, a po czasie usiądziesz i zobaczysz, że przez upływ czasu tyle dużo osiągnąłeś. Także tak jak Mariusz mówił, jesteś chłop masz jaja w spodniach to pokaż sobie żeś te jaja dla ozdoby nie nosisz, tyle w temacie.

Czy ma jaja to nie wiem, ale na pewno sobie je robi.....

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie sądzę, jestem zwykłym dziadem według większości i wrogiem dla dużego... Sam mi jeden z okolicy tak powiedział, może nie do końca otwarcie.

A co tam w ogóle ludzi obchodzi co u siebie robisz? 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał(a):

Czy ma jaja to nie wiem, ale na pewno sobie je robi.....

A co tam w ogóle ludzi obchodzi co u siebie robisz? 

Bo mu "blokuję rozwój". Ma po jednej stronie mojego kawałka i po drugiej a ja sobie w środku na 20a dłubię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v