Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No kupiłem Ci na odpuście...teraz mi adres musisz podać, bo nie wiem jaki tam masz na tej Kolonii, żeby wysłać

Wy obaj jesteście szwagry męża mcz🤣

Jakby kto nie zrozumiał pytać jacusia😂

Opublikowano
26 minut temu, Wpaw napisał(a):

Matki boskiej pieniężnej 🤭

Zrobisz mi pokój 🤔 sufit i ściany kartongips 🤔

10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Marii Magdaleny...odpust w parafii...

No kupiłem Ci na odpuście...teraz mi adres musisz podać, bo nie wiem jaki tam masz na tej Kolonii, żeby wysłać 😁

Tam listonosz to boi się zajeżdżać bo dzikie piesy jak na prerii 🤭

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja swoje sprawdzałem miernikiem "zębowym", nie strzela tylko jest miękkie to nawet nie ma co próbować, a tym bardziej że słoma też jeszcze nie dojrzała tylko taka "watowata". Trzeba czekać na informacje od @6465, jak na Wiciu zaczną kosić to znaczy że jeszcze kilka dni trzeba poczekać i można będzie kosić xD 

Też to zauważyłeś że tam to zawsze muszą być hop do przodu?😄

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Jak nówka opuści serwis

@12Pafnucy

Lepsza niż twoja 

Bo to 520

Jwszcze jutro nowy filtr i dalej hektary lasu kłaść

Kompresja 11.8

Lepsza niż w nowych teraz

IMG_20250722_144312.jpg

Ja też mam ostatnio ciongnikiem przejechałem bo dzieciaki pod koło rzucili i nadal działa.

Kupił bym drugie nawet wienkszą ale makita juz całkowicie pił nie produkuje chyba ze na baterie 

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

co to znaczy na Wiciu?

Taka wieś gdzie wszyscy koszą pierwsi w okolicy a potem w każdej stodole są otwarte drzwi i słychać szum przerzucanego zboża xD A na dwa tygodnie przed żniwami na sznurkach wiszą gacie z brązową kreską xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał(a):

A gdzie ty mieszkasz? 🤔

Opublikowano
51 minut temu, Qwazi napisał(a):

Marii Magdaleny...odpust w parafii...

No kupiłem Ci na odpuście...teraz mi adres musisz podać, bo nie wiem jaki tam masz na tej Kolonii, żeby wysłać 😁

Kolonia karna 03

44 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No dziś były dwie ślązaczki

Ich szczęście że nie weszły dalej niż 100m przed dom

Inaczej anabel zagnała by w winkkiel między stodołe a garaż 

I by tam czekały na moją litość 

Ale miały by szczęście 

W tamtym roku anabel pomagała pedra, krowa wyszła w nocy na spacer i stała w samym rogu na baczność 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

No no łono jest bardzo szybkie 😄 aby żeby z tej wypłaty na mandaty starczyło🫣 Robiłem jakiegoś litwusa na zakazie a tam jakaś kamera na trójnogu na wiadukcie stała. 

Będzie bolało. Chyba że pierwszy raz 🤣 widać że chyba z km masz skoro tak szybko jedziesz 🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zboże pozrzucane do reszty, słoma podgarnięta na końcach i przewrócona, jutro zgrabić z dwóch pokosów w jeden, zebrać i możnaby pod poplon szykować. 

Wietrznie, w miarę słonecznie, 27 stopni.

Piotruś ty tak barwnie opisujesz proste życie na wsi prawie jak Reymont. Może byś Chłopów2 napisał zamiast się tu marnować

Opublikowano
21 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Kolonia karna 03

No dziś były dwie ślązaczki

Ich szczęście że nie weszły dalej niż 100m przed dom

Inaczej anabel zagnała by w winkkiel między stodołe a garaż 

I by tam czekały na moją litość 

Ale miały by szczęście 

W tamtym roku anabel pomagała pedra, krowa wyszła w nocy na spacer i stała w samym rogu na baczność 

Anabel jest psem pasterskim 🤔

Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Naprawdę masz talent i czytać się chce. Nie to co filozofowanie Kwasia nie dość, że nudne to jeszcze rynce opadajo😂

Widzę że idziesz z idiotką razem ku samounicestwieniu...

Trochę będę tęsknił ..😢

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

A gdzie ty mieszkasz? 🤔

Niedaleko mnie...

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niedaleko mnie...

Toś teraz wyjaśnił🤭

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Widzę że idziesz z idiotką razem ku samounicestwieniu...

Trochę będę tęsknił ..😢

Niedaleko mnie...

Wypraszamy sobie takie zagrywki Pafnucy ani razu cię nie obraziłam 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v