Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedziemy sobie wśród gór i opustoszałych wsi.

Jakiś kawałek autostrady budują. Ty to 100 km 2 godziny się jedzie.

33 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Byłeś kiedyś? Ja to dawno temu.

14 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Na codzień nie pijam alkoholu. Niemniej, jeśli już się zdarzy, to raczej całe. Najczęściej takie 0,3. Musisz wiedzieć, że Polskę Z, stać na całe piwo. Wiem, że koszt butelki może przyprawić o zawrót głowy, ale bardziej elegancko kupić dwa małe, niż jedno duże, na pół. No ale nikt nie doścignie pojmowania estetyki przez wiejskiego Ćwierćwałka, wszak pół z 0,5, to faktycznie ćwierć. 

Ile km masz do sklepu ??

Nie mogę się doczekać aż ty wstawisz swój zdjęcia z urlopu z żoną..swojej nie masz to cudza może być..

13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co ma być tutaj ładnego w tych psach. Ma stróżować , bronić. To ma być pięć a nie modelka na wybiegu 

Ja mam czarna i nie narzekam. Wygląda jak miniaturka doga niemieckiego ale jest 3 pokoleniem psa pasterskiego i spełnia swoje powinność. Wygląd w tej rasie to nie wszystko liczy się to co ma pod czaszką

To dlaczego wybrałeś spaniela ? 

Jak on nie umie czytać ze zrozumieniem to gdzie taki artykuł mu podsuwasz. 

Bot i na psach się zna ..

Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Co ma być tutaj ładnego w tych psach. Ma stró

Jak on nie umie czytać ze zrozumieniem to gdzie taki artykuł mu podsuwasz. 

On rozumie, tylko nie przyswaja...🤭

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Co ma być tutaj ładnego w tych psach. Ma stróżować , bronić. To ma być pięć a nie modelka na wybiegu 

Ja mam czarna i nie narzekam. Wygląda jak miniaturka doga niemieckiego ale jest 3 pokoleniem psa pasterskiego i spełnia swoje powinność. Wygląd w tej rasie to nie wszystko liczy się to co ma pod czaszką

To dlaczego wybrałeś spaniela ? 

Jak po co ma być ładny? To po jaki ciul związki FCI i inne? Jak płacisz kilka tysięcy za psa to chcesz mieć psa A nie mieszańca, bo ktoś powie że kangal, a większej części ogłoszenia na OLX  z psami są co najmniej średnie.

Pod czaszką co będzie miał to zależy od właściciela. 

Pierwszego spaniela dostałem od kuzyna i się zakochałem 🤭

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

tylko kryteria którymi sie kierowano sprzyjają emerytom , ochrona zdrowia , brak hałasu , scieżki rowerowe , dostępność żłobków oznacza żę miasto sie zwija , niskie koszty utrzymania czyli tani najem mieszkań itd , może powinni wynająć jak rzad rzecznika prasowego który by ludzi informował o tym dobrobycie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

@jacus, rozumiem, że brak ogłady, nadrobić chcesz liczeniem kroków do najbliższej żabki? Do najbliższego sklepu mam jakieś 150 metrów z domu i 50 z gospodarstwa, Pluszaku. 
Podchodzi barmanka do stolika jacusia i słyszy;

- jedno piwo i dwa pokale😂

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jak po co ma być ładny? To po jaki ciul związki FCI i inne? Jak płacisz kilka tysięcy za psa to chcesz mieć psa A nie mieszańca, bo ktoś powie że kangal, a większej części ogłoszenia na OLX  z psami są co najmniej średnie.

To co kupujesz psa tylko dla papierów ? Jeśli chcesz mieć psa to nie patrzysz na OLX tylko dzwonisz po hodowcach. Czy po prostu chcesz powiedzieć że oni ci pokazali drzwi. 

Wiadomo że hodowcy z renomowanych nie sprzedadzą byle komu i za złamany grosz. Choć znam takich którzy nie martwią się gdzie trafi pies bo zależy im na sprzedaży. 

Jeśli pod czaszką nie będzie miał od samego początku to nawet jeśli będzie sie nawet bardzo starał to właściciel nic nie poradzi. Tu bym bardziej się rozwinęła ale ktoś powie że filozofuje. 

Pamiętajmy że Kangal jak CAO zawsze będzie brany za mieszńce. Poniekąd to jest prawda tego nikt nie zmieni.

Po drugie na Kangal musisz mieć zezwolenie od gminy 🤣 Tak jak charty musisz zgłaszać 🤣 Azjaty nie musisz. Ale niestety te wszystkie 3 razy potrzebują właścicieli którzy nie usiądą na laurach i będą dbać o ich komfort.  

Jeśli kochasz je to poco chcesz narażać je na niepotrzebny stres. 

27 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ty powinieneś wiedzieć dlaczego tak jest 🤷

On doskonale zdaje sobie sprawę tylko głupa wali 🤣 

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Jedziemy sobie wśród gór i opustoszałych wsi.

Jakiś kawałek autostrady budują. Ty to 100 km 2 godziny się jedzie.

Byłeś kiedyś? Ja to dawno temu.

Ile km masz do sklepu ??

Nie mogę się doczekać aż ty wstawisz swój zdjęcia z urlopu z żoną..swojej nie masz to cudza może być..

Bot i na psach się zna ..

Jeśli tego nie rozumiesz to wiadomo że ty mało wiesz o czym kolwiek To jednak nie nasza winna tylko tego że nie chciałeś się uczyć za młodu. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Ja to się cieszę że nie jestem jego kolega.

45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sztuczna inteligencja działa na mnie jak sztuczne cycki czy usta

37 minut temu, Wpaw napisał(a):

To ty jesteś prawdziwym lewak🤣

Ja to psy lubię i żal mi gdy zdychają..

22 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

@jacus, rozumiem, że brak ogłady, nadrobić chcesz liczeniem kroków do najbliższej żabki? Do najbliższego sklepu mam jakieś 150 metrów z domu i 50 z gospodarstwa, Pluszaku. 

U mnie na zadupiu żabek nie ma..

Pokaż te zdjęcia.deszcz pada widoki słabe to podglądamy..😂😂😂

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobre 🤣 Może powinien nauczyć się  czytać  od prawej do lewej  to by mu coś pomogło 🫢

14 minut temu, jacus napisał(a):

Ja to się cieszę że nie jestem jego kolega.

Sztuczna inteligencja działa na mnie jak sztuczne cycki czy usta

U mnie na zadupiu żabek nie ma..

Pokaż te zdjęcia.deszcz pada widoki słabe to podglądamy..😂😂😂

Jacusiu nie poniżej się bardziej niż teraz to robisz. Daleko ci do tego abyś był czyimś kolegą niż tylko kimś po kim się jedzie jak ścierka po podłodze. Jeszcze zawołmy @GABBER85 i będzie dopiero jazda bez trzymanki dla ciebie 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Robisz darmowa reklamę żabki? 

Trunki są mocne a żarty chamskie 😁

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Ale ssanie na cieluny

Dwa telefony, jeden domokrążca 

I płaczą że cieląt nie ma

Ale jersey się nie podoba, sprzedaj mu lm

Jak się chce bez ryzyka przy porodzie to i zarobku nie będzie. Nie ma tak zjeść ciastko i mieć ciastko

Opublikowano

Każdy robi jak uważa 

Teraz tylko jest deficyt, wcześniej było sporo importu

Teraz Słowacja niby z pryszczycą, Litwini polikwidowali produkcję, Polacy zaczęli odchowywać opasy kosztem zwiększania mlecznic

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

To co kupujesz psa tylko dla papierów ? Jeśli chcesz mieć psa to nie patrzysz na OLX tylko dzwonisz po hodowcach. Czy po prostu chcesz powiedzieć że oni ci pokazali drzwi. 

Wiadomo że hodowcy z renomowanych nie sprzedadzą byle komu i za złamany grosz. Choć znam takich którzy nie martwią się gdzie trafi pies bo zależy im na sprzedaży. 

Jeśli pod czaszką nie będzie miał od samego początku to nawet jeśli będzie sie nawet bardzo starał to właściciel nic nie poradzi. Tu bym bardziej się rozwinęła ale ktoś powie że filozofuje. 

Pamiętajmy że Kangal jak CAO zawsze będzie brany za mieszńce. Poniekąd to jest prawda tego nikt nie zmieni.

Po drugie na Kangal musisz mieć zezwolenie od gminy 🤣 Tak jak charty musisz zgłaszać 🤣 Azjaty nie musisz. Ale niestety te wszystkie 3 razy potrzebują właścicieli którzy nie usiądą na laurach i będą dbać o ich komfort.  

Jeśli kochasz je to poco chcesz narażać je na niepotrzebny stres. 

On doskonale zdaje sobie sprawę tylko głupa wali 🤣 

Jeśli tego nie rozumiesz to wiadomo że ty mało wiesz o czym kolwiek To jednak nie nasza winna tylko tego że nie chciałeś się uczyć za młodu. 

A jak chcesz kupić psa bez papierów? na OLX nie można wystawiać! hodowców ładnych psów nie znam osobiście więc mogę zadzwonić...

Twoje filozofowanie jest mocno życzeniowe😁 wybacz ale mondrujesz się jak paniusia z miasta. 

2 godziny temu, jacus napisał(a):

Kto ja? Zapomnij🙆

Opublikowano

Dobre 🤣 Może powinien nauczyć się  czytać  od prawej do lewej  to by mu coś pomogło 🫢

Jacusiu nie poniżej się bardziej niż teraz to robisz. Daleko ci do tego abyś był czyimś kolegą niż tylko kimś po kim się jedzie jak ścierka po podłodze. Jeszcze zawołmy @GABBER85 i będzie dopiero jazda bez trzymanki dla ciebie 

Obwody ci się przegrzaly.niech ci dołożą trochę tranzystorów bo znowu bredzisz..

Gabus wziął psychotropy i śpi .

2 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

Które? 

Te z żoną i dziećmi gdy pijesz piwo pod zabka

Robisz darmowa reklamę żabki? 

Trunki są mocne a żarty chamskie 😁

Jego żarty są jak on sam.. zalosne

15 minut temu, Wpaw napisał(a):

A jak chcesz kupić psa bez papierów? na OLX nie można wystawiać! hodowców ładnych psów nie znam osobiście więc mogę zadzwonić...

Twoje filozofowanie jest mocno życzeniowe😁 wybacz ale mondrujesz się jak paniusia z miasta. 

Kto ja? Zapomnij🙆

Kocha się dziecko a nie psiecko .

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

Te z żoną i dziećmi gdy pijesz piwo pod zabka

Jego żarty są jak on sam.. zalosne

Ty takie tu wstawiałeś? Gdy to zrobisz, to i ja spróbuję, Pluszaku. Bo póki co, to jakieś fontanny niebieskie, stary plakat i piwo kilka razy, jako wspomnienie z tych cudownych wycieczek zademonstrowałeś Cudaku. 

Opublikowano
9 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Ty takie tu wstawiałeś? Gdy to zrobisz, to i ja spróbuję, Pluszaku. Bo póki co, to jakieś fontanny niebieskie, stary plakat i piwo kilka razy, jako wspomnienie z tych cudownych wycieczek zademonstrowałeś Cudaku. 

Nooo...

Też jestem zawiedziony...

...żadnego zdjęcia z wnętrza autokaru...a to tam najwięcej czasu spędzają ...😆🤭

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nooo...

Też jestem zawiedziony...

...żadnego zdjęcia z wnętrza autokaru...a to tam najwięcej czasu spędzają ...😆🤭

🙋Kolego, pamiętaj na mnie zawsze możesz liczyć 😆

IMG_20241017_093445.jpg

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał(a):

Kocha się dziecko a nie psiecko .

Bardzo mi przykro że nie doświadczyłeś żadnej miłości w życiu

Opublikowano

Wieta co?. Kuźwa wiozę kolby kukurydzy z Hiszpanii do Polski 🙆. Będzie na plaży "kukurydza, kukurydza. Moja babka utonęła zjadła Kolbe wypłynęła"

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v