Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Piszecie w irz transport własny, czy wysyłacie z błędem gdy bydło przemieszcza przewoźnik?

Transport własny 

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Wysłalem z błędem i co tera?😗

Raczej nie powinno nic być 

Opublikowano
15 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Piszecie w irz transport własny, czy wysyłacie z błędem gdy bydło przemieszcza przewoźnik?

Nic. 

Punkt o transporcie dotyczy wielbłądów itp.

Takie informacje dostałem z ARiMR powiatowego 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, malaczarna napisał(a):

Ja nie umiem krów 

To byś się naumiała

31 minut temu, malaczarna napisał(a):

Też takich używasz? Tak mało litrów to sam wydoisz

Niebieskie, czarne, białych nie 

A no mało, dziś było 410

16 minut temu, Qwazi napisał(a):

Karol zakupu nowe🤷

Własny 

W posagu od miejskiego wniesie nowe

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano

Jest możliwość korekty ale zostawię. Natomiast drugi błąd jaki pokazuje to niespójna historia. Pisze mi że przybycie nie może wystąpić po przybyciu o numerze zgłoszenia jakimś tam. Zgłaszam dziadkowi przybycie do stada bo kupił se krowę i nie wiem jak to zinterpretować. Czy druga strona też zgłosiła przybycie? W propozycjach nic nie miałem 

Zdarzenie typu Przybycie (przemieszczenie) dla zwierzęcia o numerze PL005145147917 nie może wystąpić po zdarzeniu o typie Przybycie (przemieszczenie) ze zgłoszenia o numerze dokumentu 0109-00000071954/19. -  
Opublikowano (edytowane)

Ktoś nie zgłosił wybycia i u niego jest, że sztuką przybyła, a nie wybyła. Zapewne stąd komunikat, bo w systemie do tej samej sztuki jest zgłoszenie drugiego przybycia

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano

Jest możliwość korekty ale zostawię. Natomiast drugi błąd jaki pokazuje to niespójna historia. Pisze mi że przybycie nie może wystąpić po przybyciu o numerze zgłoszenia jakimś tam. Zgłaszam dziadkowi przybycie do stada bo kupił se krowę i nie wiem jak to zinterpretować. Czy druga strona też zgłosiła przybycie? W propozycjach nic nie miałem 

Zdarzenie typu Przybycie (przemieszczenie) dla zwierzęcia o numerze PL005145147917 nie może wystąpić po zdarzeniu o typie Przybycie (przemieszczenie) ze zgłoszenia o numerze dokumentu 0109-00000071954/19. -  

Kupil od handlarza?

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja to lubię popatrzeć na bydło jak po łąkach chodzi. 

Ale tylko u mnie można pooglądać 🤭

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dzisiejszą datę dałem, bo tak dziadek kazał. Wczoraj kupił

Musi handlarz się nie wyrobił 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, malaczarna napisał(a):

U mnie brak jeszcze. Garść kurek 

Spróbuję w przyszłym roku. Patrzę że paczki po 2500 sztuk to na parę lat dla mnie. Jak ja mam pryskać itp to to samo w sklepie jest

Gdzie jest truskawkowy baron? Czy to może być Murano? Owocuje od końca maja

IMG_20250710_190113.jpg

IMG_20250710_190122.jpg

Moje już z 4 rok jakieś kwaśne a mam różne odmiany

Ja właśnie lubię kwaskowate.

A nie takie bezpłciowe jak w sklepach 

Truskałki też jeszcze mam. Tylko u nas osy strasznie wyżerają. 

Opublikowano

taki mądrala a jak przychodzi co do czego to nie wie co i jak ...trzeba było poczekać aż handlarz przemieści i będzie propozycja i tylko potwierdzić 

W tej chwili robiłem

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dzisiejszą datę dałem, bo tak dziadek kazał. Wczoraj kupił

I pewnie handlarz też dzisiejszą. Tylko jeszcze nie zrobił. I już wystarczy

6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

taki mądrala a jak przychodzi co do czego to nie wie co i jak ...trzeba było poczekać aż handlarz przemieści i będzie propozycja i tylko potwierdzić 

I to najlepszy sposób. Zajrzeć do irz siódmego dnia po zakupie 

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v