Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał(a):

jest pewno i z 5 😛 kurła to co leży to wypada z komory jak jest cięte na wszystkie noże 

@Karol6130 ciąłeś swoją na wszystkie noże? 

A to chyba że.

Bo suche.

A żeś na mnie gadał, że się zeschnie.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Qwazi napisał(a):

A co to za zlot? 

No żeś zajrzał w końcu...krów ni ma... czasu tyż🤷...

A bo miałem dzisiaj majstra co mi bramę psuł, jeden z forum go polecił ech szkoda gadać 😉 a tak to zawsze coś się działa choć trochę ziobra bolą 

Międzynarodowy zlot ciężarówek 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Się mieszka w ...tam gdzie nawet wrony nie dolatują...to wszystko jest...niezwykle i nowe...

Ogarnij się. 

Nie każdy musi być alfa i omega 

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaak, będę świętować, od 6 rano w redlinach xD u mnie od połowy maja do około 20 lipca to sobota jest "luźniejszym" dniem ;)

Cibpowiem...że słabo jak świętować nie ma kiedy...

Ja na jutro wstępne plany mam...będziemy modyfikować w trakcie...

Nie samą robotą człowiek żyje...

Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Ogarnij się. 

Nie każdy musi być alfa i omega 

No zauważyłem że nie jesteś ..

Dobrze że o tym wiesz . 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał(a):

jeden z forum go polecił ech szkoda gadać

Któren to Co takiego paproka naraił🤔...Karol, Pafnucy czy może Jacuś 🤔🙆

🤭

• Confused 1
Opublikowano
Łolek napisał:

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Widzę że dziś wszyscy w pracy. Dobrze to jutro będzieta świętować.

Jedziesz jutro na zlot do Łowicza 

Siemanko ekipo 

a co za zlot jest w Lowiczu Tomek pewnie nie zdążyłem jak się dziś opala w Hiszpanii a jutro jest jakieś swieto mleka w łódzkim w Uniejowie

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

🤭

Niejaki Maniek

28 minut temu, Qwazi napisał(a):

🤭

Opublikowano
Łolek napisał:

31 minut temu, Qwazi napisał(a):

A co to za zlot? 

No żeś zajrzał w końcu...krów ni ma... czasu tyż🤷...

A bo miałem dzisiaj majstra co mi bramę psuł, jeden z forum go polecił ech szkoda gadać 😉 a tak to zawsze coś się działa choć trochę ziobra bolą 

Międzynarodowy zlot ciężarówek 

a patrz dobrze ze piszesz bo ja też miałem pisać o nr do tego majstra od bram ale jak on tak psuje to może lepiej nie

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No zauważyłem że nie jesteś ..

Dobrze że o tym wiesz . 🤭

Wypij kawę przetrzyj oczy i przeczytaj jeszcze raz 

Może żarówka ci się za świeci o umysł ci się rozjaśni. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a patrz dobrze ze piszesz bo ja też miałem pisać o nr do tego majstra od bram ale jak on tak psuje to może lepiej nie

Jeszcze nic nie zepsuł a szanse miał 

38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może Kwasii...

Ooo to chyba był łon 

Opublikowano
Łolek napisał:

5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Jeszcze nic nie zepsuł a szanse miał 

38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Może Kwasii...

Ooo to chyba był łon 

co mogę doradzic żałurz funkcje otwierania bramy z telefonu parę złotych ale warto

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał(a):

O kurde Szymek , masz chłopie zdrowie.

Jak się nie ma pieniędzy to trzeba mieć zdrowie 🤣 

Dobrze że chłopaki wpadli pomóc. 

Na 9 zgrabiarka druga na usługę zamówiona. 

Pozytyw jest taki że opinie mam w okolicy dobrą i mimo że w sklepie gdzie zawsze wszystko kupuje to miał tylko 12 złączek do łańcucha, to lokalny dealer Krone o 22 sprzedał resztę 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Pozytyw jest taki że opinie mam w okolicy dobrą i mimo że w sklepie gdzie zawsze wszystko kupuje to miał tylko 12 złączek do łańcucha, to lokalny dealer Krone o 22 sprzedał resztę 

Brawo Ty💪💪💪 ale jak pisze @6465masz zdrowie...

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A no trzeba mieć...  

16°C

IMG20250621161515.jpg

• Sad 4
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cibpowiem...że słabo jak świętować nie ma kiedy...

Ja na jutro wstępne plany mam...będziemy modyfikować w trakcie...

Nie samą robotą człowiek żyje...

Ale mi to wcale nie przeszkadza. Mam sobotę na odpoczynek. W niedzielę jest największe ssanie na towar, jak w czwartek, i trzeba przygotować trochę więcej niż w inne dni tygodnia. W sobotę handel hurtowy praktycznie nie istnieje, bo kto kupi towar do handlu detalicznego na niedzielę ??

Może i są 2 miesiące niezłej jazdy, ale za to reszta roku albo na spokojnie, albo wolne. Dużo bardziej mi to pasuje niż uwiązanie przy wieprzach i dzień w dzień rano i wieczorem, i do tego co 2-3 dni wywalanie gnoju...

A i rodzina sporo dłubie w ziemii, dwóch kuzynów ma truskawki, jeden z nich bób tak jak ja. To i tak nikt imprez rodzinnych typu wesela, chrzciny itp na maj, czerwiec czy lipiec nie planuje 🤣

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v