Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No napisałem...tylko 2 i 3 punkt.

Nowe to zupełnie inna bajka...

Jak w dobrym aucie ...komfort. 

...się wszystko zmienia .

Kiedyś komfort w traktorze, to jak na łeb nie padało i wiatr się odbijał od szyb...

..niektórym to i teraz wystarcza...🤷

Kurde w moim to tylko klimy brakuje wedle tego co Wiesiek napisał, ale...uzupełnimy ten brak😎...a do tego jest rewers i rozbudowans hydraulika, nawiewy też są i ogrzewanie nawet, i radio se gra i przez telefon też pogadam se. A widoczność jaka fajna...i do przodu i do tyłu...no i Grammer też jest😎...i podłokietniki 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Kurde w moim to tylko klimy brakuje wedle tego co Wiesiek napisał, ale...uzupełnimy ten brak😎...a do tego jest rewers i rozbudowans hydraulika, nawiewy też są i ogrzewanie nawet, i radio se gra i przez telefon też pogadam se. A widoczność jaka fajna...i do przodu i do tyłu...no i Grammer też jest😎...i podłokietniki 

....jak już będę bogaty....to też se taki kupie...

• Haha 2
Opublikowano
43 minuty temu, Strongman napisał(a):

To takie najważniejsze zeczy, 22km na pole to ja w jedną stronę godzinę ursusem jeżdżę.A tu raz dwa.

Jak to się przyuczył...szybko...no no

• Haha 3
Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

Hita 😂

ode mnie 😂

krus 1500 za prąd 1000 za wodę 500 na ratkę 1500 😂 jak żyć 😂😂

Jak byś moje opłaty porobił by ci wypĺaty brakło 🤭😁 i premi też 🙋‍♂️🤣

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie 4512 z 3 skibowym pługiem chodził kilka lat, agregat 2.5m po siuntce bez problemu, rozsiewacze do nawozów itp nawet nie mówię. MF-255 to już typowo pod 2 skiby, niektórzy męczą z 3 skibowymi ale to bez sensu. Wcześniej wspominane wspomaganie, ogrzewanie też są ...

Nie rozumiem tego fenomenu Fetora, w cenie które za nie sobie żądają można znaleźć coś dużo lepszego.

W temat Zetora trzeba się trochę wgłębić. Dlatego kupiłem tego, którego kupiłem. Innego modelu niż serii xx41 ewentualnie xx21  bym nie kupił. Powody zachowam dla siebie

napisz na priv😁😁😁😁

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

....jak już będę bogaty....to też se taki kupie...

Trzymaj Agrotrona, bo dobry traktor 😎...

A tak...Ty zmiany lubiejesz 😉

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Trzymaj Agrotrona, bo dobry traktor 😎...

A tak...Ty zmiany lubiejesz 😉

Myślę o innym.

Dla mnie za duży...

Wrócę do 4cylindrow

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Idzie przywyknąć....podobno .

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Do dobrego to zawsze szybko...

A potem z góry na resztę pospólstwa... spoglądanie 😉...

Wiesiek to żart jest🤷

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Po grzyba zmieniasz to jak rękawiczki

A czemu nie?

Nie jest to to czego chce.

Tamten był za mały, ten za duży.

Będą czagos pośredniego szukał...

Ale nie koniecznie już 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Próbował ktoś z was znaleźć auto na zagramanicznych portalach ogłoszeniowych i sprowadzić na własną rękę? Opłaca się to czy szkoda czasu?

Znajomy tak sobie i paru innym sprowadza.

Wiesz co przywozisz.

Niekoniecznie że taniej.

No i bariera językowa.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oki.

Póki co nie mam głowy do tego.

Za dużo się dzieje.

Spoko. Nie pali się. Może być i w przyszłym roku...a Zbyszek i jeszcze w zetorach mamy siodełko dla pasażera i regulację długości prawego wieszaka z kabiny, ja mam też regulowaną długość cięgien podnośnika na wypadek jak się krzywo pod maszyne podjedzie, jak w ciężkiej serii 🤷...dużo komfortu jest😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v