Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ja tak samo rozumuje jak Piotruś, tylko mi nie przeszkadza, że inni wychowują cudze dzieci i utrzymują czyjeś kobiety😁

Edytowane przez ciapek102
Opublikowano
10 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Jesteście beznadziejni. Chłop ma swoje zdanie i sposób na życie.

Oceniając go i dając dobre rady które go nie przekonają bo on wie swoje i tego się trzymam. 

Świadczy to tylko o tym że mało go znacie i nie potraficie go zrozumieć i poszukujecie nie wiadomo czego w jego patencie na życie. 

Dajecie tym samym do zrozumienia że jesteście mało inteligentnymi ludźmi którzy patrzą przez pryzmat siebie samego. Zamiast spojrzeć szerzej. 

Pioter to wiejski filozof który pieprzy trzy po trzy i tyle a te jego pierdolety nie mają żadnego odzwierciedlania w rzeczywistości. 

Najpierw pisze/mówi że ma wyjebane na wszystko, nic mu nie potrzeba itp itd a już od rana bedąc w pracy pisze o pszczołach, królikach, hektarach itp - widać że bardzo lubi rolnictwo i to jest jego życie, ale równocześnie to neguje swoimi wypowiedziami.

Gdyby naprawde nic nie było mu potrzebne to wrócił by z pracy odpalił tv i siedział do nocy z piwem w ręku  a tak nie jest.

Pewnie nie każdy musi być owcą w owczym pędzie ale tu jest duża rozbieżność między słowami a czynami.

Tysiące wywodów że rzeczy materialne go nie cieszą ale kupuje nowy samochód bo używanym nie będzie jeździł - mimo tego że poprzednie kupił używki.

Jedzenie ze sklepu to trucizna itp ale wóda i piwsko sklepowe to już jest zdrowe :).

Mówi jedno, robi drugie.

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pioter to wiejski filozof który pieprzy trzy po trzy i tyle a te jego pierdolety nie mają żadnego odzwierciedlania w rzeczywistości. 

Najpierw pisze/mówi że ma wyjebane na wszystko, nic mu nie potrzeba itp itd a już od rana bedąc w pracy pisze o pszczołach, królikach, hektarach itp - widać że bardzo lubi rolnictwo i to jest jego życie, ale równocześnie to neguje swoimi wypowiedziami.

Gdyby naprawde nic nie było mu potrzebne to wrócił by z pracy odpalił tv i siedział do nocy z piwem w ręku  a tak nie jest.

Pewnie nie każdy musi być owcą w owczym pędzie ale tu jest duża rozbieżność między słowami a czynami.

Tysiące wywodów że rzeczy materialne go nie cieszą ale kupuje nowy samochód bo używanym nie będzie jeździł - mimo tego że poprzednie kupił używki.

Jedzenie ze sklepu to trucizna itp ale wóda i piwsko sklepowe to już jest zdrowe :).

Mówi jedno, robi drugie.

U Piotra wykształcił się mocno mechanizm obronny, który siedzi w podświadomosci i łatwo się odpala. To jest niejako niezależne od jego woli. Nie czepiał bym się tak bardzo, że jego słowa i czyny w niektórych miejscach mogą mieć pierwiastek niespójności...

50 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Ja tak samo rozumuje jak Piotruś, tylko mi nie przeszkadza, że inni wychowują cudze dzieci i utrzymują czyjeś kobiety😁

Ty to żeś herbatnik😱🤭...miałem w tym miejscu napisać imię, ale się powstrzymałem 😁

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mówi jedno, robi drugie.

To jednak nie daje powodów aby człowiekowi danemu to wszystko wypominać. 

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Ja już dawno przestałem na Piotra patrzeć poprzez ogólnie przyjęty standard. On ma swoją rzeczywistość stworzoną przez koleje życiowe. Jednak troszeczkę przesadza z krytyką innych w niektórych momentach. Nuta zrozumienia też by mu się przydała. Ja to rozumiem i nie próbuję sprowadzać na mój sposób życia, więc chciałbym aby i oni mnie rozumiał. Możemy fajnie dyskutować we wzajemnym szacunku. Zresztą akurat z Piotrem mi się dobrze dyskutuje. Nie wchodzę z nim w spór w kwestiach drażliwych i jest ok

Każdy ma jakiś sposób na życie jedni lepsi drudzy gorsi. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał(a):

bo nie dziabną...

a ty innaczej tłumoku dostałeś alkoholiku ...

Sieroto tępa, czytaj ze zrozumieniem i zrozum czasem głębszy sens.

17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A mi to nie przeszkadza. Zrobi co będzie chciał. 

Dlatego właśnie mówię nie wychowaniu cudzych bękartów. Ja będę przy tym łaził, utrzymywał a potem powie, że tego nie chce.

Ty to tylko głębsze pijesz...🤦

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a cza jechać na łąki..., bo tu to niezły...b..ałagan śta zrobili z tematu...

Znowu pracowity i zarobkowy dzień się zapowiada...

, Pomożesz bo coś mi w czerwcu nie idzie 

17501573946792380630044619430568.jpg

• Sad 6
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

I mnie nie był, karakan z Żoliborza sobie takiego wybrał na kandydata, następnym razem ma być szympans, aby sprawdzić jak bardzo zatwardziały jest beton PiSowski ...

Kaczor by wystawił worek cementu to te oszołomy by zagłosowały...

3 godziny temu, witejus napisał(a):

U ciebie był Alfons Nowogrodzki, w całej Polsce był Karol Nawrocki

Nie no jeszcze był Tadeusz Batyr...😆

Opublikowano
1 minutę temu, tomek222 napisał(a):

Kaczor by wystawił worek cementu to te oszołomy by zagłosowały...

Nie no jeszcze był Tadeusz Batyr...😆

Sikorskiego by wystawili to wygrałby z palcem w nosie 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dawno płyniesz...

Tyle że z opóźnieniem...jeszcze bardziej w gównie uwalony, bo udajesz że tego nie chcesz...

A przykład to nowe auto choćby...i to z laptopem...

Oj Pafnuc, Pafnuc, ty też już odpływasz, razem z resztą tego towarzystwa. Trza ten grajdołek opuścić bo to sensu najmniejszego. Głupi i tak nic nie zrozumie.

raczej żałoby nie będzie...

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

A tobie co Wiesławie za karma dopadła?

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

U Piotra wykształcił się mocno mechanizm obronny, który siedzi w podświadomosci i łatwo się odpala. To jest niejako niezależne od jego woli. Nie czepiał bym się tak bardzo, że jego słowa i czyny w niektórych miejscach mogą mieć pierwiastek niespójności...

Ludzie jeśli czegoś nie rozumieją zawsze będą atakować. Jeśli nawet im się wytłumaczyć czarno na białym to będą w za parte iść bo tak im jest łatwiej  zrozumieć danego człowieka.

Opublikowano
23 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

To jednak nie daje powodów aby człowiekowi danemu to wszystko wypominać. 

Każdy ma jakiś sposób na życie jedni lepsi drudzy gorsi. 

Ty masz też niezłego zajoba. Facet żeby tworzył kilka kont, na jakimś tam rolniczym forum, w tym jedno jako kobieta to trzeba mieć dobrze pofałdowane pod sufitem.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Jak czeba, to coś pomogę...

Co się stało?.

Weś daj spokój z chorowaniem teraz...

Zdrowiej szybko👍

17 minut temu, PRIMO napisał(a):

A tobie co Wiesławie za karma dopadła?

Jaka karma🙆 

... żartowniś 

Drugi Strongman 

11 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Ludzie jeśli czegoś nie rozumieją zawsze będą atakować. Jeśli nawet im się wytłumaczyć czarno na białym to będą w za parte iść bo tak im jest łatwiej  zrozumieć danego człowieka.

Można zrozumieć,tolerować....ale czy niemożna zwrócić uwagi na to że czasami przesadza...?

.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak czeba, to coś pomogę...

Co się stało?.

Weś daj spokój z chorowaniem teraz...

Zdrowiej szybko👍

Dzięki 

Dokładnie nie wiem ocknolem się obok traktora i z domu mnie karetka wczoraj zabrała..... od popołudnia wczoraj w szpitalu nie idzie mi w czerwcu 😡😡😡😡

• Confused 1
  • Sad 3
Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty masz też niezłego zajoba. Facet żeby tworzył kilka kont, na jakimś tam rolniczym forum, w tym jedno jako kobieta to trzeba mieć dobrze pofałdowane pod sufitem.

Łorawiok ma pod sufitem lepiej poukładane niż się wydaje...dużo lepiej🤷...

3 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Dzięki 

Dokładnie nie wiem ocknolem się obok traktora i z domu mnie karetka wczoraj zabrała..... od popołudnia wczoraj w szpitalu nie idzie mi w czerwcu 😡😡😡😡

Zdrowiej Wiesiu...nos do góry 💪

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Dzięki 

O kurde...

Musisz Pan uważać.

Może przemeczenie.

Graco wczoraj

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Łorawiok ma pod sufitem lepiej poukładane niż się wydaje...dużo lepiej🤷...

Zdrowiej Wiesiu...nos do góry 💪

lepiej to dużo powiedziane, na pewno ma cwane flaki( tak się u nas mówi, nic obraźliwego)

Opublikowano
28 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Dzięki 

To Klątwa tuska

Może P0 jedzie do berlina to wszystko wróci do normy

• Confused 1
Opublikowano
49 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Atakowanie kogoś świadczy tylko o tym że zbrakło ci słów a próbujesz czymś innym nadgonić bo innego wyjścia nie znalazłeś a chciałeś coś napisać i zacytować 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Łąki wykoszone...

Kurna jedna na oko granice🙆...bo właściciela nie zastałem...

... zjeść...i jechać... turlać..

w tym turlaniu to uważaj by się nie stoczyć 🤦🙆‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v