Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Teraz będzie w piertlu siedział do końca życia i 👊🐴 i sam jeszcze dostanie tam nie coraz wpiertol. A tak by se żył spokojnie 

A ty będziesz łożył na ten jego "hotel".😜

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Żeby smaczniej przy grillu było 😁😁😁

Wal się na ryj czubie jeden. 🤬

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Biedaku...że też Ci się chce tym ferdkiem na pole wyjechać, żeby fotkę zrobić i wrzucić na AF...a potem się przesiadać do masseya z krakowiakiem na kołach i z komputerem😱😉🤭

Jaki Ferdek, taki i krukowiak

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Michal2399 napisał(a):

🔨⚒️⛏️ t i spać 😣 🔨😣

Gdzie ☝️😱...tu grilla rozpalają, a Ty spać będziesz lazł 😱🙆🤦

7 minut temu, Michal2399 napisał(a):

🔨⚒️⛏️ t i spać 😣 🔨😣

Gdzie ☝️😱...tu grilla rozpalają, a Ty spać będziesz lazł 😱🙆🤦

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Jaki Ferdek, taki i krukowiak

Jaki GOPS taki podopieczny🤷😉

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał(a):

No właśnie u Niemców się do tego zraziłem, ale to być może że te ich wyroby kiełbasiano podobne są jakie są 🤬

Taki gazowy czy elektryczny to nie grill. To se można w kuchni zrobić i będzie to samo. Byłem u kolegi, kupił takiego gazowego za kilka tys na wypasie, miał jakiś trefny gaz, śmierdziało wszędzie tym chujowstwem, zero klimatu. A idź pan z takim grilem.

Sam kupiłem elektryczny, raz użyłem, stoi 5 lat w garażu.

W znajomym zakładzie ślusarskim facet mi zespawał taki konkretny na kołach, coś w tym stylu i teraz to jest to. 

https://allegro.pl/oferta/ruszt-grill-palenisko-na-kolach-oryginalny-inox-8574126726

Nawet żeby nie truć się węglem niewiadomego pochodzenia to rozpalam ognisko, czekam aż się wypali i griluje.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

No właśnie u Niemców się do tego zraziłem, ale to być może że te ich wyroby kiełbasiano podobne są jakie są 🤬

Oni to mają kiełbasę jak u nas parówki xD

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Idę i ja do obrządku 

Się człowiek musi narobić a i tak biedę klepie 

po dvpie czy po jajkach 🤔🤭

12Pafnucy napisał:

No cza coś zjeść...

IMG_20250614_174103.jpg

IMG_20250614_174117.jpg

kartofle z parnika 🤔🤭🙆‍♂️ soli niw zapomnij 🙋‍♂️

Michal2399 napisał:

Ja tam nie mam grilla piertole

kogo 🤔

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Gops nie chce mi dać nowego rozsiewacza na GPS, sterowanego dotykowo

A byłeś miły dla pań z GOPS-u 🤔...na walnąłeś tam jakiej gafy przypadkiem🤔...jak następnym razem pójdziesz to wszystkie panie od mankietów do ramiączek dotykowo 🤷...i będzie rozsiewacz dotykowy😊😁

Opublikowano

pogoda sie wyrobila ale bez szalu,zimno .

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No cza coś zjeść...

IMG_20250614_174103.jpg

IMG_20250614_174117.jpg

a zapiekanki ?? bez ciebie zbankrutuja..

42 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ucałuj trzaskusia

Screenshot_20250614_204357_com.google.android.youtube_edit_241765803038628.jpg

ja to jest warszawa to ty jestes mezczyzna 😂

Opublikowano

do dzisiaj nie wiem gdzie mi taki garnek wcielo.. z 15 lat temu ,ktos sie chyba pozyczyl i nie oddal.

zreszta to nie dla mnie,od czego jest szwagier 🤣 jeden lubi grilla ,drugi kociolek i lato obstawione..

8 l ?to zalezy jak goscinny jestes 🤣

Opublikowano
47 minut temu, Qwazi napisał(a):

A byłeś miły dla pań z GOPS-u 🤔...na walnąłeś tam jakiej gafy przypadkiem🤔...jak następnym razem pójdziesz to wszystkie panie od mankietów do ramiączek dotykowo 🤷...i będzie rozsiewacz dotykowy😊😁

Opryskiwacza nie chcą mi dać 😭

Na zimowe poranki byś miał zajęcie

Wiosną byś już korzystał 

https://vm.tiktok.com/ZNdDdNFuc/

9 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Phi😗

IMG_20250614_172805.jpg

Ale ugorów do wzięcia 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v