Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
konteno napisał:

@6465

weź nie pier**l , mi nawet w robocie urlopu nie chcieli dać w tym samym terminie co moja niedoszła a gdzie jeszcze mieć czas ma takie pierdoły jak podróż poślubna

a kto Ci karze w jednej firmie że swoją kobieta pracować

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kobieta właśnie nadaje życiu sens i radość..

To że starasz się nie myśleć o ...tej puci, nie znaczy że jest zła...ta puć..

Ta... Wielka mi radość i sens... Dziękuję, ja nie będę jej trzymał żeby spędzać z nią czas, jeździć na wspólne wyjazdy, wcześniej likwidując wszystko co mam... A w dodatku może jeszcze i jej gotować? Co to to nie. Mieć i robić tak samo jak i teraz to wolę sam dożyć, jak najdalej od nich. 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kobieta właśnie nadaje życiu sens i radość..

To że starasz się nie myśleć o ...tej puci, nie znaczy że jest zła...ta puć..

taa .stara mi kazal sie wysmarowac jakims olejkiem do opalania- pozniej patrze  a dlon cala opalona i to  tylko jedna.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziękuję, ja nie będę jej trzymał żeby spędzać z nią czas, jeździć na

Ależ ja ci wcale nie każę, ani nie zabraniam niczego...

Ja nie z tych co uważają że każdy musi być ....katolikiem, mężem, ojcem....czy też pisiorem...

Żyj jak chcesz....masz takie prawo...

3 minuty temu, jacus napisał(a):

taa .stara mi kazal sie wysmarowac jakims olejkiem do opalania- pozniej patrze  a dlon cala opalona i to  tylko jedna.

Może drugą stronę brzuch ci zasłonił....i w cieniu nie wzięło....😆🤭😝

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
marulekk napisał:

Panie @slawek74 ta butelka to w ramach przekupstwa czy podziękowania 😁😁😁???

a jak chcesz tak zwij 😁 ja borysz obiecałem jak transakcja będzie 😉 kupujący wporzo będą zadowoleni 👍

Opublikowano
Qwazi napisał:

Siemanko...doyepało w nocy deszczu...dobrze, żem się obijał i nic nie skosilem, bo bym teraz miał🤦...

to i masz 😁

Chłoporobotnik napisał:

7 godzin temu, Uziu92 napisał(a): A ja teraz żyje jak pioter, 5 ty dzień popijam trunki wszelakie 😄  Daleko ci do mnie. 

raczej tobie do niego 😁🙋‍♂️

Łolek napisał:

🤝

W nocy deszczu dało 20l 

🤝

W nocy deszczu dało 20l 

razem 40 🤔😁🤭🙆‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

to i masz 😁

raczej tobie do niego 😁🙋‍♂️

razem 40 🤔😁🤭🙆‍♂️

Co on ma lepszego ode mnie? Nic... Chyba, że bogatszy finansowo, to tak.

5 minut temu, wojtal24 napisał(a):

tak sobie tłumacz i tak sobie żyj nie wiesz co tracisz

A co można stracić? Każdy z żonatych w robocie serdecznie odradza, jeden już wybudował drugi domek, obok dużej chałupy i się tam przeniósł, no cudownie...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, jacus napisał(a):

chodzi..ja tez mieszkam niedaleko jeziorzan 😂 

A propos Jeziorzan...

Te nasze, jeszcze całkiem niedawno....Łysobyki się nazywały...🤭

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Każdy z żonatych w robocie serdecznie odradza, jeden już wybudował drugi domek, obok dużej chałupy i się tam przeniósł, no cudownie

Każdy?

Zawsze się znajduje, to czego się szuka... 

Nie widzę by ktoś ciectu namawiał do ożenku, a ty ciągle że nie chcesz...😆

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

Kilka km ode mnie przeszła super komórka burzowa... Niestety prawdopodobnie jedna osoba śmiertelna...

IMG20250604203640.jpg

To ta dzisiejsza co właśnie leci czy wczoraj?

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

@JarekBazydlo dogadamy się? 🤔

Do żniw na pewno nie dam rady zrobić. Po żniwach trudno mi powiedzieć na to chwilę. 

5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Na razie pierwsza minie. Ale dudni fest

Od południa się nowe dobudowują

U nas w okolicy dziś grad narobił porządku... U mnie narazie jakoś mija bokiem...

Opublikowano
wojtal24 napisał:

konteno napisał:

@6465

weź nie pier**l , mi nawet w robocie urlopu nie chcieli dać w tym samym terminie co moja niedoszła a gdzie jeszcze mieć czas ma takie pierdoły jak podróż poślubna

a kto Ci karze w jednej firmie że swoją kobieta pracować

kiedyś konie miały klapki na oczach teraz ludzie 🤭🤦

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

slabo znasz realia miejskiego zycia ..

Lepiej niż Ci się wydaje...a zresztą co ma piernik do wiatraka🤔🤷...

1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

to i masz 😁

No mam...luzik🤗

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A propos Jeziorzan...

Te nasze, jeszcze całkiem niedawno....Łysobyki się nazywały...🤭

Ka

Nie widzę by ktoś ciectu namawiał do ożenku, a ty ciągle że nie chcesz...😆

Ciectu co to znaczy 🤔 dziwna ta Kocka mowa

Siema pogodnie. W nocy opadów atmosferycznych nie stwierdzono.

Zrobić ojcu śruty i na 16:30 trzeba być na lotnisku. 19:25 lot do Tunisu 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Jednak Pioter ma rację. 

Samemu lepiej dożyć 

Weź już daj spokój temu przyklejaniu...lepi powiedz jak tam wirus w oborze? Dzisiaj lepiej czy gorzej?

Opublikowano
10 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Do żniw na pewno nie dam rady zrobić. Po żniwach trudno mi powiedzieć na to chwilę. 

U nas w okolicy dziś grad narobił porządku... U mnie narazie jakoś mija bokiem...

jak zrobisz dobrą laleczkę to poczekam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v