Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

I wystawiliście Polskę na pośmiewisko..alfons to tylko w Ameryce południowej albo Afryce ..

W nocy popadało ,teraz znowu się zbiera.

A wasze dzieci znowu zagłosują nogami..

Ilu po maturze we wsi zostanie?

Poczytaj trochę co w młodości robil

A kto przegrał??

Ktoś musi pracować na lumpenproletariat pisowski

Pojedź do Zakopanego i wtedy zrozumiesz  ,w kieszeni elektorat prezesa 

A co miały u was robić innego??

Normalne, wykształcone uciekły do miasta,starzy kawalerowie zostali .

Nie bronię go bo to nie mój faworyt ale masz dowody i wyrok że alfons czy tylko powtarzasz za muranskim już pisałem tutaj co to za alfons co idzie do pracy na etacie i to jeszcze w muzeum historycznym 

Dziesięciu z forum napisze tak o tobie czy o mnie jak się z tego wybronisz to nie takie proste a tam możliwości i skala większa 

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał(a):

Noo 

Obecnie to jakieś 80% gospodarstw w okolicy 

Jeszcze do tego są w stopniu inżynier, magister

Mało tego, u nas w Polsce b to jakieś 50% z nich ma dwa kierunki studiów

Także wieś jest coraz to lepiej wykształcona 

I te wsioki buraki su tyż obyte w świecie 

Wincyj pogardy do drugiego to tylko przynosi upadek pierwszego 

• Like 4
Opublikowano
23 minuty temu, marulekk napisał(a):

Kobieto na marmury to mnie nie stać, nowy blat jest całej długości mebli więc i ta pseudo wysepka też musi być w takim samym designie i kolorze , to nie mój wymysł tylko tej drugiej połówki 

O to słabo. Stolarz jakiś przytnie i zaklei

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał(a):

Nie bronię go bo to nie mój faworyt ale masz dowody i wyrok że alfons czy tylko powtarzasz za muranskim już pisałem tutaj co to za alfons co idzie do pracy na etacie i to jeszcze w muzeum historycznym 

Dziesięciu z forum napisze tak o tobie czy o mnie jak się z tego wybronisz to nie takie proste a tam możliwości i skala większa 

Tylko efekt tej skali wyszedł mizernie

Dzięki "ludzią światłym" alfons został Prezydentem

Koalicja 13 grudnia zapomniala powsadzać do pierdla swoich na czas kampani

Za dużo powiedzieli

A cele mieli wolne bo pisowcy z więzienia im powychodzili

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jeden chociaż o żonie pamięta

Zara Zara☝️... jaki jeden 🙆...a kto w sobotę szafy i inne takie targał po schodach🤷

Opublikowano
47 minut temu, marulekk napisał(a):

@malaczarna A właśnie może pani wie gdzie w Białej albo w powiecie obrabiają blaty kuchenne bo byłem w Castoramie to mogą mi wyciąć ale kwadrat a ja chcę taką małą wyspę do ściany 50x100cm i dwa rogi półokrągłe 

Trzeba mi namiar kto może to wyciąć i obkleić dookoła

Duża wyspa!!!Bo to takie miejsce robocze i nie tylko...

• Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, jacus napisał(a):

I wystawiliście Polskę na pośmiewisko..alfons to tylko w Ameryce południowej albo Afryce ..

W nocy popadało ,teraz znowu się zbiera.

Poczytaj trochę co w młodości robil

A kto przegrał??

Ktoś musi pracować na lumpenproletariat pisowski

Pojedź do Zakopanego i wtedy zrozumiesz  ,w kieszeni elektorat prezesa 

A co miały u was robić innego??

Normalne, wykształcone uciekły do miasta,starzy kawalerowie zostali .

Zadałem Ci pytanie Jacku...dlaczego nie odpowiadasz, jako przedstawiciel tego lepszego kawałka ojczyzny i tych lepszych ludzi???...

Opublikowano
13 minut temu, Baks00 napisał(a):

Duża wyspa!!!Bo to takie miejsce robocze i nie tylko...

Jaki zorientowany

23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Zara Zara☝️... jaki jeden 🙆...a kto w sobotę szafy i inne takie targał po schodach🤷

Nic mi o tym nie wiadomo.

Opublikowano
37 minut temu, Łolek napisał(a):

Informator to wiarygodny świadek...zapewne został przesłuchany, jego zeznanie zestawione z pozostałym materiałem dowodowym, jako spójne i nie budzące wątpliwości, zarzuty postawione, akt oskarżenie skierowany oraz wydany prawomocny wyrok przez niezawisły sąd przy zachowaniu wszelkich kanonów zawartych w kpk i znamion z kk...

Nie wyobrażam sobie, żeby w innym przypadku można kogoś nazwać złodziejem, alfonsem, zabójcą czy innym przestępcą...jest coś takiego jak domniemanie niewinności 🤷

2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Nic mi o tym nie wiadomo.

No jak🤦... pisałem, żem targał🤷

• Like 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

3 minuty temu, marulekk napisał(a):

A zostawiłem worek pieniędzy a nic nie przywiozłem do domu , mają przywieźć nieduże wyposażenie kuchni AGD w sensie

Żona ma w czerwcu urodziny to jej kupiłem między innymi nową kuchenkę, piekarnik itd 😁

Pokazuj Pan. Mam zamiar rozbebeszac całą kuchnię. Jeden chociaż o żonie pamięta. Kasa z doplat dobrze wydana

czemu tylko jeden 🤔

Opublikowano
Godzinę temu, marulekk napisał(a):

@malaczarna A właśnie może pani wie gdzie w Białej albo w powiecie obrabiają blaty kuchenne bo byłem w Castoramie to mogą mi wyciąć ale kwadrat a ja chcę taką małą wyspę do ściany 50x100cm i dwa rogi półokrągłe 

Trzeba mi namiar kto może to wyciąć i obkleić dookoła

Ja nie z Białej, ale poszukaj sobie hurtowni płyt i blatów meblowych. W większości obrabiają takie rzeczy. Z minusów, jak kupujesz blat i chcesz obróbke to musisz kupić cały lub pół. 

• Thanks 1
Opublikowano
marulekk napisał:

@jacus A jakie masz wykształcenie?

nie widziałeś 🤔 brzuchate 😛🤦

Qwazi napisał:

47 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jeden chociaż o żonie pamięta

nie tylko jeden ... dzisiaj zlew ostatni że wszystkiego...

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Zbyszek ja też chcę,nic mi się nie chce robić przez tą wygraną 

A to Twoja już nie potrafi?

Marcin, teraz jak wygrał "swój chłop", to chyba na dożynkach będzie trochę więcej niż tylko deska?

image.png

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał(a):

A to Twoja już nie potrafi?

Marcin, teraz jak wygrał "swój chłop", to chyba na dożynkach będzie trochę więcej niż tylko deska?

Teraz to będzie nagroda na dożynkach prezydenckich ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v