Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

znaczy że niedałbyś jednemu potrzebującemu przez tych dziesięciu miglanców 🤔 ja bym najpierw wszystko dokładnie sprawdził kto potrzebuje a kto się miga...🙋‍♂️

Rozdzielić to cza...

A jadę na lody....i truskawek parę se zerwać...

Opublikowano

lody to wczoraj były a dzisiaj truskawek kupiłem...

12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

znaczy że niedałbyś jednemu potrzebującemu przez tych dziesięciu miglanców 🤔 ja bym najpierw wszystko dokładnie sprawdził kto potrzebuje a kto się miga...🙋‍♂️

Rozdzielić to cza...

A jadę na lody....i truskawek parę se zerwać...

a jak rozdzielić 🤔

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To lepi napisz jak to zrobić by leniwi nie korzystali, albo żeby zachęcić do odleniwienia...🤷

Trzeba rzetelnie przyznawać socjal na poziomie wykonawczym, zgodnie z założeniami, jakie przyjęto na poziomie stanowienia...a u nas się nie przyznaje, u nas się załatwia 🤷...przykład: Rysiek i jego brak faktur...nie spełniał wymogów ustalonych na poziomie stanowienia, a kombinował żeby dostać na poziomie wykonawczym🤷...

27 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ja daję jakiś pomysł jak można trochę chociaż temu zaradzić. Kasa do łapy to najgorsze co można zrobić w rodzinach gdzie jest uzależnienie od alkoholu czy tytoniu ...

Dwoje bezrobotnych w domu to socjal stop ...

To nie jest takie proste, jak się powie. Miałbyś nierówne traktowanie. To po pierwsze. Po drugie inne formy dla takich rodzin wymagają dodatkowych wysiłków ze strony państwa. Po trzecie i tak będzie kombinowanie jak np zamienić pomoc rzeczową na pieniądze. Po czwarte od przeciwdziałania alkoholizmowi i innym patologiom są odpowiednie instytucje, które się takimi ludźmi powinny zająć. Czy i jak się zajmują oceń sobie sam. I ten ostatni element należy naprawić

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

To nie jest takie proste, jak się powie. Miałbyś nierówne traktowanie. To po pierwsze. Po drugie inne formy dla takich rodzin wymagają dodatkowych wysiłków ze strony państwa. Po trzecie i tak będzie kombinowanie jak np zamienić pomoc rzeczową na pieniądze. Po czwarte od przeciwdziałania alkoholizmowi i innym patologiom są odpowiednie instytucje, które się takimi ludźmi powinny zająć. Czy i jak się zajmują oceń sobie sam. I ten ostatni element należy naprawić

Ano.

Dlatego te socjale to do takich co chcą zarabiać pracując...tak w skrócie.

Jest kilka form takiej zachęty, ale ....mogło by być więcej...

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Oglądając te dumne lewaczki, które chwaliły się w kampanii, że miały po 5 aborcji i są dumne to tak. 

Ooo, a to miało być dopiero po wyborze Trzaskowskiego....

Opublikowano
19 minut temu, Leszy napisał(a):

Ooo, a to miało być dopiero po wyborze Trzaskowskiego....

Teraz mają trudniej. Trzeba dobrze zapłacić, albo dodatkowo jechać za granicę. 

Rafau by zrobił na NFZ jak tego pryszcza

Opublikowano
43 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Rafau by zrobił na NFZ jak tego pryszcza

Chyba za bardzo rozgarnięty jesteś by wierzyć, że prezydent mogłyby coś takiego zrobić..... 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Leszy napisał(a):

Chyba za bardzo rozgarnięty jesteś by wierzyć, że prezydent mogłyby coś takiego zrobić..... 

Właśnie o to chodzi, że nie wierzę, ale jak patrzę na ich poczynania i zamiary to jestem szczęśliwy, że nie będę testował mojej wiary.

Wiatrakowiec był, mówił że papiery idą, mpzp i wnioski środowiskowe. 

Już prawie wszyscy podpisali umowy we wsi 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał(a):

@Wiesio80 pokaż swoje wyniki 🤭

Napisałem w innym temacie... już trąbią Gmina Godziszów 94,66 gmina Chrzanów (sasiednia)94,4 największe poparcie dla Nawrockiego 😀😀

• Like 1
Opublikowano

W mojej 87,6 naWrotka chociaż tradycyjnie ani ja ani nikt z bliskich nie poszedł na wybory

Opublikowano

Miała być tęczowa rewolucja a jest szara biedna rzeczywistosc

Teraz, marulekk napisał(a):

Ale się zmęczyłem 6 godzin w powiatowym mieście byłem normalnie bardziej zmęczony jestem jak po wywalaniu gnoju

Za czym to?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Miała być tęczowa rewolucja a jest szara biedna rzeczywistosc

Za czym to?

A zostawiłem worek pieniędzy a nic nie przywiozłem do domu , mają przywieźć nieduże wyposażenie kuchni AGD w sensie

Żona ma w czerwcu urodziny to jej kupiłem między innymi nową kuchenkę, piekarnik itd 😁

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał(a):

A zostawiłem worek pieniędzy a nic nie przywiozłem do domu , mają przywieźć nieduże wyposażenie kuchni AGD w sensie

Żona ma w czerwcu urodziny to jej kupiłem między innymi nową kuchenkę, piekarnik itd 😁

Pokazuj Pan. Mam zamiar rozbebeszac całą kuchnię. Jeden chociaż o żonie pamięta. Kasa z doplat dobrze wydana

Opublikowano
Teraz, malaczarna napisał(a):

Pokazuj Pan. Mam zamiar rozbebeszac całą kuchnię. Jeden chociaż o żonie pamięta. Kasa z doplat dobrze wydana

Z dopłat to poszło do garażu na moje zachcianki 

A żonie kupiłem bo stwierdziła że się nudzi więc kupuję jej niezbędne sprzęty do pracy 😁😁

Opublikowano

Pora do zwierząt 🐄. Młotkował t już nie trzeba. Bo 🇵🇱 wygrała 💪

Opublikowano

@malaczarna A właśnie może pani wie gdzie w Białej albo w powiecie obrabiają blaty kuchenne bo byłem w Castoramie to mogą mi wyciąć ale kwadrat a ja chcę taką małą wyspę do ściany 50x100cm i dwa rogi półokrągłe 

Trzeba mi namiar kto może to wyciąć i obkleić dookoła

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

@malaczarna A właśnie może pani wie gdzie w Białej albo w powiecie obrabiają blaty kuchenne bo byłem w Castoramie to mogą mi wyciąć ale kwadrat a ja chcę taką małą wyspę do ściany 50x100cm i dwa rogi półokrągłe 

Trzeba mi namiar kto może to wyciąć i obkleić dookoła

Z czego ten blat? Moja siostra sobie marmurowe robiła to w zakładzie kamieniarskim tam gdzie zamawiala

10 minut temu, marulekk napisał(a):

Z dopłat to poszło do garażu na moje zachcianki 

A żonie kupiłem bo stwierdziła że się nudzi więc kupuję jej niezbędne sprzęty do pracy 😁😁

Wredny Pan jest. 

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Z czego ten blat? Moja siostra sobie marmurowe robiła to w zakładzie kamieniarskim tam gdzie zamawiala

Wredny Pan jest. 

Kobieto na marmury to mnie nie stać, nowy blat jest całej długości mebli więc i ta pseudo wysepka też musi być w takim samym designie i kolorze , to nie mój wymysł tylko tej drugiej połówki 

Opublikowano

I wystawiliście Polskę na pośmiewisko..alfons to tylko w Ameryce południowej albo Afryce ..

W nocy popadało ,teraz znowu się zbiera.

11 godzin temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Karol! Karol! Karol! 

Zwyciężyliśmy 💪🥊📣📢

System tfuska rozjebany 💣

A wasze dzieci znowu zagłosują nogami..

Ilu po maturze we wsi zostanie?

10 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Masz racje. Komorowski to był reprezentant narodu zwłaszcza elyty z PO🤣🤣🤣.

Poczytaj trochę co w młodości robil

8 godzin temu, Bananek napisał(a):

Ale wiecie co jest w tym wszystkim najpiękniejsze? Nie to KTO wygrał. 

Najważniejsze jest to, że wreszcie Polacy przejrzeli na oczy i frekwencja była taka wysoka. 3/4 uprawnionych do głosowania to nie w kij dmuchał. W końcu ludzie zrozumieli, że to do nich należy decyzja.

Minus taki, że teraz rozmawiając o polityce bardzo łatwo będzie trafić przeciwnika. Co druga osoba może być za twoim przeciwnikiem. 

A kto przegrał??

6 godzin temu, witejus napisał(a):

jacuś odsypia nieprzespaną noc

Ktoś musi pracować na lumpenproletariat pisowski

5 godzin temu, PAN88 napisał(a):

Wytłumaczę ci za niego - dużo napłynęło ludzi z Polski wschodniej i dlatego.

Pojedź do Zakopanego i wtedy zrozumiesz  ,w kieszeni elektorat prezesa 

5 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Radzio zbyt płytko rozumujesz 

Wczoraj nie były wybory za kimś tylko za normalnością 

Latawice ruchały by się i na porządku dziennym szły usuwać ciążę jak pryszcza. 

A co miały u was robić innego??

Normalne, wykształcone uciekły do miasta,starzy kawalerowie zostali .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v