Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie z klinami to racja. Ale różnica to jest. Jeśli sekcje mają różną ilość obsługiwanych dysz, to się też inaczej zużywają, bo pracują na różnych ciśnieniach i wydatkach. Jak ktoś kalibruje opryskiwacz, to na pewno z czasem coraz ciężej to zrobić. A podejrzewam, że w sprzętach ze sterowaniem elektronicznym taka różnica będzie jeszcze bardziej dotkliwa

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝

Świętujeta?🤔

No a jak 

Dzisiaj wielki dzień 

Pamiętajmy postawić X ,tam gdzie kto chce i uważa,ale zróbmy to!

• Like 3
Opublikowano

miesiac nowy to i na nowa wyplate trzeba pracowac.

wczoraj troche popadalo.dzisja pochmurno ale cieplo choc w piecu nadal ogien.

u was w zbozu z centali tez tyle innych gatunkow ?? jakas plaga w tym roku. u kazdego tak.

pszenica a w niej w srodku pelno zyta-nigdy go na polu nie bylo ,a od miedzy jeczmien ozimy ..worki z jednej palety brane.

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝

Świętujeta?🤔

Oczywiście, że nie...

Stonka już pozbierana bo się zaczyna panoszyć, zajrzeć do uli czy się młode matki obleciały, nagotować by się zdało na dziś i jutro...

Maj 75mm.

22 godziny temu, Qwazi napisał(a):

W takim razie co robił żydowski świecznik w polskim Sejmie?

Tak samo można zapytać co robi ten krzyż. I jednego i drugiego nie powinno być. To nie miejsce na składanie rączek i uważanie co jest zgodne z jakąkolwiek wiarą a co nie.

• Sad 1
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

🙋🤝

Świętujeta?🤔

A jak. 🤪

20250601_075317.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał(a):

...no ale widoków na następstwo brak...w sumie to może i dobrze🤔

Nie wiem dlaczego ale tak jest wszędzie. Tylko duże rozwinięte gospodarstwa chcą przejmować co jest z tego pieniądz ale to też nie wszędzie. 

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Oczywiście, że nie...

Stonka już pozbierana bo się zaczyna panoszyć, zajrzeć do uli czy się młode matki obleciały, nagotować by się zdało na dziś i jutro...

Maj 75mm.

Tak samo można zapytać co robi ten krzyż. I jednego i drugiego nie powinno być. To nie miejsce na składanie rączek i uważanie co jest zgodne z jakąkolwiek wiarą a co nie.

No i po to wybory masz możliwość wyrazić swoje zdanie 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

U mnie albo coś spełnia 100% wymagań albo nie spełnia ich wcale. A 100% nie spełni żaden z obecnych. Zło jest zawsze złem i nie uznaję czegoś takiego jak mniejsze zło więc tak jak w pierwszej turze - nie pójdę.

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał(a):

Nie ma sensu go namawiać. I tak nie zagłosuje

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U mnie albo coś spełnia 100% wymagań albo nie spełnia ich wcale. A 100% nie spełni żaden z obecnych. Zło jest zawsze złem i nie uznaję czegoś takiego jak mniejsze zło więc tak jak w pierwszej turze - nie pójdę.

Możesz iść i nie koniecznie kogoś zakreślać taka postawa też coś oznacza 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

Nie ma sensu go namawiać. I tak nie zagłosuje

Ci co nie idą powinni zapłacić za kartę i czas komisji

Cisza jest ale my tylko zachęcamy do frekwencji nie agitujemy 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co to zmieni? Ja ich w tym burdelu nie popierałem i nie popieram. Tam nie ma mądrych, których warto byłoby poprzeć. 

Ale nikomu tego nie oznajmisz siedząc w domu 

• Like 1
Opublikowano
Uziu92 napisał:

I jest ten dzień już 😁 było by ok gdybym nie musiał pompować tych cholernych balonów 😁

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Niech się szczęści i darzy i przedewszystkim zdrowia 🍾💐🎂🍹🥂

Qwazi napisał:

25 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ja już bym nie chciał teraz. Człowiek za wygodny sie zrobił.

Wydaje mi się, że wiem co piszę🤔. Przy pierwszym miałem 23 lata, a przy ostatnim 42. I myślę, że to nie jest kwestia chcenia, bo się wtedy dostaje takiego powera, że człowiek o połowę młodszy 

wez nie podpuszcza 🤭😀😀😀😀

• Haha 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, Łolek napisał(a):

a pies cię pies. .... a hu... ci w duuu ty i tak tam wszystko wkładasz 🤦

• Haha 1
Opublikowano

Siemanko...19°, słonecznie, ostrzeżenie przed burzą z piorunami...

14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

wez nie podpuszcza 🤭😀😀😀😀

Michał, ja nikogo nie podpuszczam, ale...który jeszcze może po czterdziestce🤔...ja żem udowodnił, że mogę 🤷, a reszta...tylko gada🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v