Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

wysłać dziadków PiS na emeryturę

Nie da rady...tak tych jak i tamtych...skutecznie o to zadbali i bardzo pieczołowicie dbają...za mało w narodzie ludzi myślących, za dużo wyznawców 

Zobaczymy co jutro wygłosi Menzen bo narazie to wygląda na to że go trochę Sikorski z tym piwem zagrał w ciemny róg

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

🌈 byle nie w przestrzeni publicznej, bo to nie miejsce na takie rzeczy ... Małżeństwa nie dla nich, ale jakaś umowa notarialna o dziedziczeniu czy dostępie do informacji medycznej czemu nie.

Małżeństwo to kobieta i mężczyzna, ale skoro oni chcą być tacy jacy chcą być to nie ma co im na siłę przeszkadzać, bo to i tak nic nie zmieni ...

No właśnie byle

A 🌈chwast chce zrobić śluby i żeby to łaziło P0 ulicach

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Zobaczymy co jutro wygłosi Menzen bo narazie to wygląda na to że go trochę Sikorski z tym piwem zagrał w ciemny róg

To jest jedna z rzeczy, która skreśliła u mnie Trzaskowskiego

10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

żeby PiS się nie zdziwił jak wygra Nawrocki i żeby się nie okazał drugim Banasiem . On im może pokazać to nie będzie długopis duduś że będzie wszystko podpisywał czy tym wszystko vetowal . Mogą się sami zdziwić

Prawdopodobieństwo tego zdziwienia jest bliskie pewności wg mnie

Opublikowano
14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

żeby PiS się nie zdziwił jak wygra Nawrocki i żeby się nie okazał drugim Banasiem . On im może pokazać to nie będzie długopis duduś że będzie wszystko podpisywał czy tym wszystko vetowal . Mogą się sami zdziwić

Jakiś sondaż jest że 1% różnicy głosów będzie zaraz jak w Ameryce na sztuki przewaga

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Jakiś sondaż jest że 1% różnicy głosów będzie zaraz jak w Ameryce na sztuki przewaga

W USA to wybory są jeszcze lepszą szopką jak u nas. Nie są proporcjonalne i tylko 1 tura.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał(a):

Myślisz że będzie podpisywał co mu Tusk pod nos podsunie?

W to nie wierzę bardziej chodzi i to że może chcieć podkreślać swoją niezależność 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

W USA to wybory są jeszcze lepszą szopką jak u nas. Nie są proporcjonalne i tylko 1 tura.

1 tura powinna wystarczyć ileż to zmarnowanych pieniędzy i jeszcze na te durne komisję w każdej wsi 

Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

1 tura powinna wystarczyć ileż to zmarnowanych pieniędzy i jeszcze na te durne komisję w każdej wsi 

To by było dobre rozwiązanie. Ogólnie przydała by się zmiana konstytucji, systemu polityczno-prawnego w PL.

Obniżenie ilości posłów, senatorów, radnych, urzędów i urzędasów. Zmiana systemu bardziej na prezydencki albo parlamentarny.

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał(a):

I bardzo dobrze.

Też tak myślę ,na początku myślałem i niy tylko ja że to taki drewniak ale z czasem zyskuje , nie jest to mój pierwszy wybór ale lepszy niż gość który sam  nie wie w co wierzy i co popiera 

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, wojtal24 napisał(a):

co to będzie? chcesz wywalić słupy z środka stodoly

Słup przy słupie będzie.

Nie mam jaj żeby oprzeć soche na 1.5m o słup z cegły.

Choć solidne bo 60x60, ale jednak to cegła bez betonu i zbrojenia w środku 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

To by było dobre rozwiązanie. Ogólnie przydała by się zmiana konstytucji, systemu polityczno-prawnego w PL.

Obniżenie ilości posłów, senatorów, radnych, urzędów i urzędasów. Zmiana systemu bardziej na prezydencki albo parlamentarny.

To będzie trudne skamieniałe struktury nie dopuszcza do tego a na zmiany nie ma widoku 

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Obniżenie ilości posłów, senatorów, radnych, urzędów i urzędasów.

I OBNIŻENIE PENSJI, posłom, senatorom i całej reszcie dałbym minimalną krajową.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, witejus napisał(a):

Odjąć tylko dodatki...

Kilometrówki, i temu podobne...

Niech se mają te pensje...

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał(a):

Tylko kto to poprze w sejmie ?? Cały czas się kłócą, ale jak głosowanie za podwyżkami to wszyscy ZA xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v