Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Współczuję 

Ale jak se w gie poscieliłeś to i w gie śpisz. 

Napisz do owsika może ci kawałek tapczana sprezentuje 

No to dasz te dowody czy nie? Czy dalej te wysrywy niczym nie poparte będziesz produkował? To chociaż napisz co to za sprzęt (jakiej firmy) i w jakim szpitalu/klinice się znajduje? To się może dowiem co nieco kto to serwisuje i na jakich zasadach.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ja w aucie to jak zawieszenie i klocki mam sam robić to już mnie trzęsie 🤣 ręce poobdzierane i tyle z tego 🤣

2.0 dti 🤣🤣🤣 

A żeby tego co to wymyślił na golasa przez Grenlandię w te i nazad przegonili 🤣🤣

Gorszy chyba był tylko fordowski 1,8 na pośrednim wtrysku..

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Na dobranoc 

P0stukać

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

35692420c13ab0e43a23091481ee79d9.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

BMW b. drogie części i pojebaną budowe - zwłaszcza rozrząd od strony skrzyni, to jest sztos.(Patrzyłem kupić sobie X3). Wymiana za samą robocizne min 5 tys.

No tutaj z BMW zaszaleli. Znajomy mechanik raz to miał na warsztacie jak mu swój samochód podstawiałem. Kilka lat temu to było, to coś mówił o kwocie 7tys z robocizną.

12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Silniki fiata to raczej są chwalone.

Punto miałem, 1.2 benzyna, 8 zaworowy, niezawodne auto. Hamulce, zawias, świece, nic więcej do roboty w nim nie było. Blacha nie za mocna, ale czego się spodziewać po włoskiej motoryzacji xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Volvo ma tą przewage że ma prostrzą budowe - te starsze, ale pojebaną elektronike i niektóre na podzespołach Forda 🤮. BMW b. drogie części i pojebaną budowe - zwłaszcza rozrząd od strony skrzyni, to jest sztos.(Patrzyłem kupić sobie X3). Wymiana za samą robocizne min 5 tys.

Akurat w sobotę gadaliśmy w SKP na ten temat. Był właściciel i opowiadał że w okolicy nikt nie chce tego robić. Fajna cyfra wychodzi za  robotę z częściami 🤭

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ja w aucie to jak zawieszenie i klocki mam sam robić to już mnie trzęsie 🤣 ręce poobdzierane i tyle z tego 🤣

Co kto lubi 😉 

My mamy resor w renówce do wymiany 

Wymontować to ujostwo to był dopiero hardcore 🤦 Pakistan truck Poland edyszon 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Gorszy chyba był tylko fordowski 1,8 na pośrednim wtrysku..

Wczoraj moje siostry kolega z pracy pytał sie czy może mi podesłać link do auta, żebym powiedział co myślę bo on się nie zna. Pytam jakie to auto 

- Citroen 

Już wiedziałem że będę odradzał 🤭

Wchodzę w link a tam benzyna 1.6 vti 

No i powiedziałem mu co o tym myślę, chłopak się trochę przeraził, bo wg mnie ten silnik jeśli nie był dbany i na czas serwisowany i to nie co 30-35 tys zmiana oleju ale co 10 to tylko skarbonka i prezent dla mechanika.

Stwierdził że pojedzie oglądać z kimś kto się zna. Powiedziałem mi tylko że jak ktoś się będzie znał to nie będzie chciał jechać 🤭

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, tomek222 napisał(a):

No to dasz te dowody czy nie? Czy dalej te wysrywy niczym nie poparte będziesz produkował? To chociaż napisz co to za sprzęt (jakiej firmy) i w jakim szpitalu/klinice się znajduje? To się może dowiem co nieco kto to serwisuje i na jakich zasadach.

Pfff. 

Przeproś ładnie 

Na kolana

I grzecznie poproś 

Zobaczymy 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Wczoraj moje siostry kolega z pracy pytał sie czy może mi podesłać link do auta, żebym powiedział co myślę bo on się nie zna. Pytam jakie to auto 

- Citroen 

Już wiedziałem że będę odradzał 🤭

Wchodzę w link a tam benzyna 1.6 vti 

No i powiedziałem mu co o tym myślę, chłopak się trochę przeraził, bo wg mnie ten silnik jeśli nie był dbany i na czas serwisowany i to nie co 30-35 tys zmiana oleju ale co 10 to tylko skarbonka i prezent dla mechanika.

Stwierdził że pojedzie oglądać z kimś kto się zna. Powiedziałem mi tylko że jak ktoś się będzie znał to nie będzie chciał jechać 🤭

Napalił się i kupi. Będzie tak samo jak młody passata kupował. Pojechalim do Zgierza, mówię bity przez cały bok i wymalowany gorzej niż rozrzutnik. Młody to jest 1,8T, idzie jak sk***ysyn, jeszcze na trójce przypiszczy... Biorę 🤦

• Haha 6
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Akurat w sobotę gadaliśmy w SKP na ten temat. Był właściciel i opowiadał że w okolicy nikt nie chce tego robić. Fajna cyfra wychodzi za  robotę z częściami 🤭

Około 10-12 🤷‍♂️. W niektórych Audi jest podobnie. Taki chłopaczek ze wsi pojechał do Reichu pracować, jak wrócił to za coś koło 40 kupił takie Audi z silnikiem V, przyjechał do nas na podwórko a mój ojciec mówi że coś tam w tym silniku jest nie tak :). Po 2 tyg rozyebał sie rozrząd, auto stało rok w krzakach, jak jechałem tam z miesiąc temu to znikło, ktoś wziął za pare zł.

Ludzie już troche zmądrzeli i nauczyli się omijać takie wynalazki. (Nie wszyscy bo debili jeszcze jest pełno).

Kolega ma taką BMW M5 na sprzedaż. Warta około 20, odzywa się już rozrząd i zawieszenie. Jak ktoś ją kupi to będzie płakał po nocach 😂.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v