Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

I chociaż czegoś nas nauczyli

Szacunku do pracy ... Nie ważne czy ktoś kopie rowy, czy rwie truskawki czy projektuje mosty. Jeżeli uczciwie i rzetelnie wykonuje swoją pracę to należy mu się szacunek ...

Opublikowano
55 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Qwazi a ja pisząc Polaczki miałem na myśli wyludzaczy ubezpieczenia którzy potem nie pojawiają się w pracy albo przynoszą kupione na cały miesiąc L4 ...

Z tą ekipa co mam jestem pewien że następnego dnia na polu o 6 czy 7 rano będzie X osób gotowych do pracy ... I mogę umawiać klienta na X towaru bo mniej więcej wiem ile jest na krzaku i ile zbiorą ...

I właśnie takie określenie mi się nie podoba

Gdybyś napisał wyłudzacze, pewnie bym się nie czepiał

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Qwazi napisał(a):

I właśnie takie określenie mi się nie podoba

Gdybyś napisał wyłudzacze, pewnie bym się nie czepiał

Póki w tym kraju miarą sukcesu jest jak bardzo oszukasz kogoś innego, a zaradnoacią zyciową jest wyniesienie czegoś z zakładu pracy to osoby to robiące nie zasługują na inne miano niż Polaczek ...

Ale ludzie nawet w pierwszej turze wyborów pokazali, 61% głosów dla oszustów i manipulantów ... Gdzie była szansa zagłosować na cokolwiek innego ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szacunku do pracy ... Nie ważne czy ktoś kopie rowy, czy rwie truskawki czy projektuje mosty. Jeżeli uczciwie i rzetelnie wykonuje swoją pracę to należy mu się szacunek ...

I godziwa zapłata

• Like 1
Opublikowano

Ale jest pisda

Kupkowka do połowy zmarzła, sucha, nie ma siły się wykłosić nawet 

Lucerna sierpniowa zmarzła okropnie 20cm

Torfy ładnie, ale woda stoi 

P0jebane warunki 

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał(a):

Pracujeta?Czy cały dzień debata powyborcza?

U mnie się robi się...... Nie ma srania po kątach 😉

IMG20250519150914.jpg

Pracujemy A po co to jakie oglądać debaty jak kilka minut po 21:00 już widzę jaki będzie wynik

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Strongman napisał(a):

No najtańsze białko nie

20250519_142337.jpg

Widać dreszczu nie brakuje u Pana. 

13 minut temu, soltys48 napisał(a):

Pracujeta?Czy cały dzień debata powyborcza?

U mnie się robi się...... Nie ma srania po kątach 😉

IMG20250519150914.jpg

Polityki nie ma co przeżywać , oni wszyscy mają ludzi w d*pie 

• Like 2
Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Polityki nie ma co przeżywać , oni wszyscy mają ludzi w d*pie 

Święta prawda Marcinie, ale jak widać bardzo dużo ludzi, nawet, tutaj martwi się losem polityków, który dostanie się do koryta, a który zostanie od niego odsunięty.

Spuszczają się nad tymi wyborami, jakby one cokolwiek w ich życiu zmieniły.

Opublikowano

Się pracuje.

Jutro może nawet w pole będzie się dało wjechać 

8 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Sam jesteś dzban, obecnie większość etatów, wymagających niskich kwalifikacji i słabo opłacanych, obsadzone są przez przybyszy  z kierunków wschodnich, a ta tendencja będzie się tylko pogłębiać. Młode pokolenie nie jest skore do pracy a nie mówiąc już o ciężkiej fizycznej i do tego słabo opłacanej. Tak się dzieje na całym świecie, ale trzeba się ruszyć z zadupia żeby takie coś zauważyć

image.png

Jeszcze nie większość ale sporo.

Chyba że to o emigrantach z Polski wschodniej

8 godzin temu, Łolek napisał(a):

Zdaję sobie z tego sprawę,tylko mam serce,,po prawej stronie,,i tego nie zmienię ważne są dla mnie sprawy i symbole narodowo chrześcijańskie i się tego nie wstydzę mimo że ktoś uważa to za staroświeckie i nie modne 

Zdaję sobie z tego sprawę,tylko mam serce,,po prawej stronie,,i tego nie zmienię ważne są dla mnie sprawy i symbole narodowo chrześcijańskie i się tego nie wstydzę mimo że ktoś uważa to za staroświeckie i nie modne 

No właśnie symbole...symbole i nic więcej..

8 godzin temu, jarecki napisał(a):

tak pracują tam gdzie Polacy nie chcą i nie banderowcy a Ukraincy , to nie niemcy budowali potege Niemiec a Turcy itd . Tu chyba trzeba Jacusia 😉i  by wytłomaczył a na poważnie to obsada restauracji w miastach to połowa emigrantów itd , wiekszosc fabryk i manufaktur to tez emigranci itd 

Na pewno u nas to nie większość.u nas ludzi do pracy trochę jest.

Nikt nie musi biletu w jedną stronę kupować 

8 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

A u mnie w firmie za płotem pozwalniał Polskich kierowców i zatrudnił ukraińców co robią za najniższą krajową a reszta na czarno. O takiej patologii pisze. Wyjdzie mu to bokiem ale sam musi się przekonać.

Nie martw się o moje podróże.

Zwiedzilem wiecej miejsc niż galicyjski krezus z termosem.

Tydzień temu byłem swiadkiem odesłania 2 smolastych samolotem do Polski. Stewardesa powiedziala, że praktycznie każdym lotem Grecy wysyłaja 2-3 nielegalów do Polski.

Ilu policjantów ich pilnowało?

3 godziny temu, marulekk napisał(a):

A ty @jacus romantyku🙋🙉

FB_IMG_1747651906723.jpg

Pamiętasz jeszcze to uczucie ?

Ile lat temu ostatni raz ??

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kaczyński też?🤔

Z Balbina to jak się zabawiali?

Te Balbina to był jego partner a nie on

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał(a):

Pozostaje pozazdrościć pogody na zielonki😔

Dzisiaj szybka akcja 5,5 ha pod nożyk jutro rano zgrabić i czekać na przyczepę w czwartek piątek u nas jakiś większy deszcze i burze więc trzeba teraz zrobić bo później może być błotko

Teraz, jacus napisał(a):

Się pracuje.

Jutro może nawet w pole będzie się dało wjechać 

Jeszcze nie większość ale sporo.

Chyba że to o emigrantach z Polski wschodniej

No właśnie symbole...symbole i nic więcej..

Na pewno u nas to nie większość.u nas ludzi do pracy trochę jest.

Nikt nie musi biletu w jedną stronę kupować 

Pamiętasz jeszcze to uczucie ?

Ile lat temu ostatni raz ??

Z Balbina to jak się zabawiali?

Te Balbina to był jego partner a nie on

No z 15 lat temu to było 🙈🙉🙋

Opublikowano

No i pat

Krowa trawieńca nie ma ale nie żre, ciała ketonowe 1.2, przyczyna że nie żre, kwasicy brak

Zmienia zęby

Zaczyna ją brać zapalenie płuc 

No i problem co zrobić 

Antybiotyk będzie już trzeci jak dostanie, być może zniszczy wątrobę, przeciw bólowe gorączkowe mogą zniszczyć żołądek, wrzody 

Krowa na karencji po antybiotyku 

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

Ani jeden. Greckie służby przyprowadzają na koniec jak wszyscy już siedzą, wsadzają w samolot a w PL przy wyjsciu stoją strażnicy(SG) i sprawdzają wszystkim dokumenty, przejmują smolastych.

A najlepsze jest to że oni w samolocie zjedli swoje papiery 🤣🤣, stewardesa mówiła, że zazwyczaj tak robią.

Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No i pat

Krowa trawieńca nie ma ale nie żre, ciała ketonowe 1.2, przyczyna że nie żre, kwasicy brak

Zmienia zęby

Zaczyna ją brać zapalenie płuc 

No i problem co zrobić 

Antybiotyk będzie już trzeci jak dostanie, być może zniszczy wątrobę, przeciw bólowe gorączkowe mogą zniszczyć żołądek, wrzody 

Krowa na karencji po antybiotyku 

gospodarka do likwidacji 😂

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1