Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Nikogo w tych czasach się nie zmusi aby poszedł na wybory.

Dobrze  że cię nie musiałem zmuszać

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Ja ani Patrycja nie zdeadziliśmy

To w takim razie co Elon robi...z Wami w łóżku 🤔...

Ja też zagłosował...a właściwie nie ja tylko córcia najmłodsza 🤷...

50 minut temu, Michal2399 napisał(a):
55 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Nikogo w tych czasach się nie zmusi 

Dobrze  że cię nie musiałem zmuszać

To byłby... gwałt 🤷...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)

Qwazi coś ci się już zaczęły mylić tematy. Choć zawsze mówią że głodnemu chleb na myśli 

23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To w takim razie co Elon robi...z Wami w łóżku 🤔...

Ja też zagłosował...a właściwie nie ja tylko cięcia najmłodsza 🤷...

To byłby... gwałt 🤷...

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

to to taka maruda jak anżej z plutyczów 🤦 pokrzywę w majty byś szybciej nogami przebierał....

a żebyś wiedział , moja matka to damska wersja Gienka 

, dużo $ z tego przebierania nogami ? i kto płaci 🤔

Edytowane przez konteno
  • Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał(a):

W dosadzaniu cieląt nie mam żadnej praktyki ,w życiu tego nie robiłem ,więc mi to niewiadoma robota 

Ja już mam spore doświadczenie 

3 godziny temu, malaczarna napisał(a):

3 na raz? Aż tyle mleka?

Tak. Jej sąsiadka też 3 poi

3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Nie nie Kaziu...to nie taka zamiana🤷

@soltys48 za wydajna?

A już widzę 

Tak

IMG20250515072844.jpg

2 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Tyle mleka ma🤔 czy za mało dwa cieluny jedzą 🤔

Tyle mleka. Młode cieluny nie wypijają 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No i co z tego? A inni nie?

ale te kaszanką i to dosłownie 

9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Trzeba rzucić kostką i jechać ✖️

słomę kurom jak trzymasz ? z224 raczej nie masz 

14 minut temu, soltys48 napisał(a):

Tak

IMG20250515072844.jpg

fajne koryta ale talerze to dobre na środki do kół w ciąganym opryskiwaczu albo na kolarzówki do jakiegoś małego traktora

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

On wykluczony i wielu innych

3 tylko będzie do P0działu

No i wszystko jasne

Bóg tak chciał

I ja zagłosowałem, ciekawe czy będzie jakiś głos na tego kandydata oprócz mojego w tej komisji xD

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
42 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

On wykluczony i wielu innych

3 tylko będzie do P0działu

No i wszystko jasne

Bóg tak chciał

Jak trzeba losować na którego się zagłosuje to albo wszyscy ch*jowi kandydaci albo tacy zajebiści 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, 6465 napisał(a):

Próbujesz coś zrobić żeby zarobić więcej?.

w pracy ? owszem , po 2-3 soboty nie raz sie przychodziło w miesiącu i co z tego? z pół tysiąca więcej zarobiłem i tyle? co to za kasa ? ludzie w mieście tak żyją od wypłaty do wypłaty a jak większe zarobki któreś ma to jakieś credo na mieszkanie i auto , kto bez zobowiązań finansowych to w siebie zainwestuje jakieś ciuchy czy wygląd i tyle , nikt kasy nie kitra jak ja czy @Chłoporobotnik a i tak na jakieś inwestycje nie mam kasy i siostra z matką mają o to do mnie pretensje a credo na to brać i z etatu spłacać to bezsens.

Pchać się wyżej to naprawdę nie ma sensu bo najdalej poza prezesem zaszły w hierarchii tylko wredne mendy i służbiści. Stopień wyżej nade mną w hierarchii jest 2 stówy brutto więcej na umowie a lider działu /zmiany ma okolice piataka na czysto ale szczegółów nie znam jeśli chodzi o premię i ilość nadgodzin więc rożnie z tym więc żaden kosmos , ludzi po pracy nie interesuje dorabianie bo i tak te korpo męczy na 3 zmianach i psuje samopoczucie że sie odechciewa przychodzić patrząc że wszystko czego się dotknę idzie gorzej lub wolniej niż innym i mają o to niektórzy do mnie pretensję.

@soltys48 nie lepiej talerze po połowie i rury wzdłuż rozciąć na łuki by były półkola i więcej koryt?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
58 minut temu, soltys48 napisał(a):

Tak

IMG20250515072844.jpg

Dwa jakby znajome 🤔😊

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wiem

A tu młode nie chcą iść

Bądzie 🇵🇱

Głównie to te młode mogą namieszać bo te młode pokolenie to bezmózgi w większości nie mają pojęcia 

Ale to i dobrze będzie 📢🇵🇱💐🙏

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Umnie też w piecu się pali

A u mnie 21 stopni w domu sam styropian grafitowy trzyma z z miesiąc albo półtora pompa już nie chodzi . Tylko grzanie wody na kąpanie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v