Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wszędzie psy na boso chodzą. Nie zależnie od krainy. I wszyscy to wiedzą oprócz jacusia. 

Abo on specjalnie tak , żeby było o czym pisać. 

• Like 1
Opublikowano

Znajoma wczoraj zawiozła córce do miasta jajka,ale że córka była na zakupach zostawiła pod drzwiami bo jej się spieszyło.Minely się przy wejściu do bloku,zanim córka weszła na górę ktoś już 10 jajek zwinął 😅🤦

• Sad 1
Opublikowano
26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...mityczna kraina...snów Jacusiowych..

Po zaborach tam była Galicja ciekawe skąd się u nas wzięło powiedzenie .. głodna Galicja. 

@Baks00 z pokrzywy niech małżonka zaleje wodą i ogródek podlewa..... albo se żupy nagotuj...

Opublikowano
24 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Znajoma wczoraj zawiozła córce do miasta jajka,ale że córka była na zakupach zostawiła pod drzwiami bo jej się spieszyło.Minely się przy wejściu do bloku,zanim córka weszła na górę ktoś już 10 jajek zwinął 😅🤦

Teraz wypada zrobić 10 sztuk zbuków i powtórzyć numer.

Powinno podziałać

Opublikowano
20 minut temu, marulekk napisał(a):

Krew oddana 😁 można teraz odpoczywać 

Messenger_creation_216A2BB2-FE00-458E-B54C-77A56122334A.png

Często oddajesz?

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Agrest napisał(a):

Teraz wypada zrobić 10 sztuk zbuków i powtórzyć numer.

Powinno podziałać

Też tak pomyślałem 

Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Po zaborach tam była Galicja ciekawe skąd się u nas wzięło powiedzenie .. głodna Galicja. 

@Baks00 z pokrzywy niech małżonka zaleje wodą i ogródek podlewa..... albo se żupy nagotuj...

No gdzie,w doniczki i przed dom.Sprezentowal byś małżonce,to ja @Qwazi byś oka nie dał rady zmrużyć 

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano

Już 2 razy padalo...

12 godzin temu, malaczarna napisał(a):

Po spa to tak nie dziala

Stara była i działało.. 

12 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

@Qwazi Powiem Ci że takie odwrócenie ról jest bardzo "skuteczne"

Mnie nigdy głową nie boli i niebieskich tabletek nie muszę zażywać 

Co zwami ? Młode chłopy i już warsztat szwankuje?

3 godziny temu, witejus napisał(a):

To z Polski A, Golicji uciekli?

W kieleckie.wiatr i siekiery lapac

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

18 tys zrobiłem...

Całkiem sporo jak na mnie...

Ja tyz dużo 5 ponad.

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...mityczna kraina...snów Jacusiowych..

I marzenie waszych dzieci...

W jakim wieku najczęściej  wyjeżdżają??

Po podstawówce czy pozniej?

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Wszędzie psy na boso chodzą. Nie zależnie od krainy. I wszyscy to wiedzą oprócz jacusia. 

Abo on specjalnie tak , żeby było o czym pisać. 

Taa.na boso...malo w zyciu widziales,nieraz to tylko mozna sie posmiac i psa czy kota zal

Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Byla..czasy się zmieniły. 

Opublikowano
51 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Kurła jakiś P0jep po wsi na przyczepce czaskoskiego wozi z flagami 🇵🇱 i 🇪🇺

Zrób masakrę piłą mechaniczną jak w horrorze. 🤣😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v