Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Coś słyszałem że do 2 czerwca. 

Tylko to słyszenie, a nawet jakieś artykuły mówią o zamiarze głównie, a nie o dokonaniu 

4 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

2 czerwca oficial

dla beki to na stanoskiego

Dzięki...to się jeszcze wstrzymam

Młodzież widzi chyba bekę w Joannie a nie w Krzysztofie Jakubie

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

pamiętaj że po takich wyborach wygrywa jeden człowiek reszta społeczeństwa jest przegrana 🤦

Jest w tym stwierdzeniu sporo sensu

Opublikowano

Nie oglądałem. Z urywków, które mi podrzuca FB i YT mogę stwierdzić, że podoba mi się jedno zdanie wypowiedziane przez jednego z kandydatów 

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Nie oglądałem. Z urywków, które mi podrzuca FB i YT mogę stwierdzić, że podoba mi się jedno zdanie wypowiedziane przez jednego z kandydatów 

tylko jedno 🤔🙆‍♂️

6465 napisał:

1 minutę temu, leszek1000 napisał(a):

Jak się podobała debata 😃🤦‍♂️

Nie rozumiem o co chodzi w tym memie 🤔

nikt miał nie ,,wieszać,, flag to ten postawił fla beki co tylko było możliwe...

on tam w ogóle jest dla ,,beki,,

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

Sporo młodzieży na Joannę zamierza głosować. Dla beki. Moje dzieci też tak gadają 

Termin składania wniosków to przesunęli czy tylko zamierzają przesunąć? Wie ktoś może?

przesunięty do 01.06

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Raczej od oprysku

No właśnie nie , oprysk był tylko na jesieni ale dziś jechałem przez gminę Korytnica i kolejne żyta są koszone , chyba że oprysk z jesieni za mocny , deszczyki są więc susza odpada , siane z zamiarem zrobienia kiszonki też odpada 

Opublikowano
Qwazi napisał:

zacytuj te zdanie

Opublikowano
jarecki napisał:

Godzinę temu, soltys48 napisał(a):

Raczej od oprysku

No właśnie nie , oprysk był tylko na jesieni ale dziś jechałem przez gminę Korytnica i kolejne żyta są koszone , chyba że oprysk z jesieni za mocny , deszczyki są więc susza odpada , siane z zamiarem zrobienia kiszonki też odpada 

może trawy mają słabe i przez to tną by paszy narobić? w zeszłym roku u nas tak robili ..

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

tylko jedno 🤔🙆‍♂️

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

zacytuj te zdanie

No może dwa...o te mi chodzi, o freek fightach👇...a o flagach to dla Tomka

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czerwone komusze ścierwo.

Tak samo jak Kaczyński, Tusk, Macierewicz i reszta, tylko ona oficjalnie, a tamci jako TW ...

24 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Czerwone komusze ścierwo.

Tak samo jak Kaczyński, Tusk, Macierewicz i reszta, tylko ona oficjalnie, a tamci jako TW ...

42 minuty temu, witejus napisał(a):

Lubisz czerwone.

Lepsze takie czerwone niż TW z PiSu czy PO ...

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie mogę patrzeć na nią przez pryzmat jej wypowiedzi o polskich patriotach, którzy gineli za ojczyzne i za obrone morderców spod znaku NKWD.

Nie no, Ci co spali 13 grudnia do południa to byli patrioci ...

I spośród kilku milionów dzieci w tym kraju do filmu wybrano akurat dzieci pary AK-owców, no jaki przypadek ... Tylko ślepy i głuchy może wierzyć że Jarek nie miał nic wspólnego z SB ...

Ci patrioci z AK nie jednego okradli po 1945, niektórzy to byli patrioci, a inni zwykli bandyci ukrywający się po lasach ...

58 minut temu, Qwazi napisał(a):

Sporo młodzieży na Joannę zamierza głosować. Dla beki. Moje dzieci też tak gadają 

Termin składania wniosków to przesunęli czy tylko zamierzają przesunąć? Wie ktoś może?

Szczerze, politycy zrobili sobie z nas jaja wystawiając Alfonsa i gangstera, Rafałka itp postacie, to dlaczego dla jaj nie zrobić im tego samego i zagłosować na kogoś z doopy. Jakiegoś Stanoskiego, Senyszyn czy innych kandydatów którzy mają po 1-2 % ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
12 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie mogę patrzeć na nią przez pryzmat jej wypowiedzi o polskich patriotach, którzy gineli za ojczyzne i za obrone morderców spod znaku NKWD.

Ona nie ma prezencji prezydenckiej...sądzę, że wywoływałaby ogólną wesołość wśród głów innych państw, ale też na innych szczeblach 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I spośród kilku milionów dzieci w tym kraju do filmu wybrano akurat dzieci pary AK-owców, no jaki przypadek ... Tylko ślepy i głuchy może wierzyć że Jarek nie miał nic wspólnego z SB ...

Szczerze, politycy zrobili sobie z nas jaja wystawiając Alfonsa i gangstera, Rafałka itp postacie, to dlaczego dla jaj nie zrobić im tego samego i zagłosować na kogoś z doopy. Jakiegoś Stanoskiego, Senyszyn czy innych kandydatów którzy mają po 1-2 % ...

Ty to masz coś nasrane w głowie z tym pisem. Żona ci chyba poszła w długo z jakimś pisowcem. Na wszystko masz odpowiedż- "bo w pisie..., bo Kaczyński..." 

To jest chore.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szczerze, to nikt z tej stawki nie nadaje się aby być pierwszą osobą w państwie. Ja patrzę na ich wypowiedzi i wyobrażam sobie obiad takiego prezydenta z np królem Anglii lub Hiszpanii. Bo jest tylko pierdzielenie o rzeczach, które nie pozostają w gestii Prezydenta RP🤷. Obraz prezydenta ma być obrazem państwa. On musi mieć na ustach i w sercu barwy narodowe i godło, a nie program partyjny, czy własne ambicje

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ty to masz coś nasrane w głowie z tym pisem. Żona ci chyba poszła w długo z jakimś pisowcem. Na wszystko masz odpowiedż- "bo w pisie..., bo Kaczyński..." 

To jest chore.

Nie jest chore. Cała ta nasza układanka polityczna to postkomunistyczne ścierwo, cała różnica że jedni są cali czerwoni, a inni jak z wierzchu różne kolory ale w środku tak na prawdę jest czerwień ...

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Rysiek oglądałeś debatę, warto było? Bo nie wiem czy szukać w necie i oglądać , czy szkoda czasu. 

Szkoda czasu

Obejrzałem całą

Ni to śmieszne ni P0ważne

Nie ma tu do brego wyboru

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co do 13 grudnia, to najwięksi bojownicy o demokrację siedzieli wtedy trzymając stopy na piecykach, a teraz mają podwyższone emerytury bo byli represjonowani😡🤬

Wiem co piszę, bo mój ojciec został tego dnia zabrany z domu od gospodarstwa i czwórki dzieci w wieku 4, 2 i rok. Nie będę się powtarzał. Opisywałem to już. A ojciec nie był ani w Solidarności ani w PZPR

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Co do 13 grudnia, to najwięksi bojownicy o demokrację siedzieli wtedy trzymając stopy na piecykach, a teraz mają podwyższone emerytury bo byli represjonowani😡🤬

Ale taka jest prawda ... Takiego Bolka i kolegów zamknęli dla formalności, aby ich uwiarygodnić ...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v