Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry. Nic nie padało 😞

Na co? 

Współczuć tylko.

Panie przecież wiadomo że na... księcia z bajki 🤭

48 minut temu, malaczarna napisał(a):

IMG_20250418_200706.jpg

Widać rękę gospodyni 😉

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A cza poobrządzać i wziąć iść i pojechać....do miasta...

..kurna...jak Michał...🙆🤭

Dobry pomysł 🤝

Każdemu coś się należy 

Opublikowano (edytowane)

Ale wam fajnie że popadało, u nas dosłownie kilka kropel , Tusk nie dopuścił aby spadł deszcz i był urodzaj. 

Dzisiaj plan dnia posadzić ziemniaki,  dokończyć grzybówkę u siebie i jeszcze na usługę 2ha herbicydem psiuknąć

A jeszcze muszę jechać do miasta lulków 🤭🤭

Edytowane przez marulekk
Opublikowano

Cześć wszystkim 

Susza konkretna ,mimo szumnych zapowiedzi burz i opadów zero deszczu 

Z okazji nadchodzących Świąt Wielkanocy życzę wam wszystkiego tego czego sami sobie życzycie oby się spełniło 

I dobrej rolniczej pogody, bez wiatru bo najgorszy jest wiatr 😉

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano

Czytam te podniety o padającym deszczu choć  spodziewam się że za tydzień znów będzie płacz o ogromnej suszy 😂😂

U mnie coś tam pokropiło ale żadnej kałuży w dołkach na drodze. 

Opublikowano
29 minut temu, marulekk napisał(a):

Ale wam fajnie że popadało, u nas dosłownie kilka kropel , Tusk nie dopuścił aby spadł deszcz i był urodzaj. 

Dzisiaj plan dnia posadzić ziemniaki,  dokończyć grzybówkę u siebie i jeszcze na usługę 2ha herbicydem psiuknąć

A jeszcze muszę jechać do miasta lulków 🤭🤭

Nie P0lało? 

Dziwnie 

Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał(a):

Witajcie. U kogo popadało a u kogo wlało konkretnie? Koszyczki ze święconką naszykowane na dzisiaj? Ja to za chwilę do roboty na cały dzień...jak żyć. Po świętach już ostro z robotą trzeba pogonić. Przez te chorowanie to człowiekowi tyle czasu uciekło...a gdzie jeszcze czas na inne sprawy... @malaczarna dynie siejesz w tym roku?

Trochę popadało, wkoło było widać błyskawice. Jechałem rano do domu to znajomy już siał więc za wiele nie spadło. 

Coś zjeść, jechać 4 ha koledze posiać i można się do świąt szykować 

Opublikowano
Godzinę temu, Buszmen11 napisał(a):

Współczuć tylko.

Panie przecież wiadomo że na... księcia z bajki 🤭

Widać rękę gospodyni 😉

Oni się białą plama z radaru sprawdziła 😞

Gospodyni przednia... ciekawe jak u gospodarza z...malowaniem jajec 🤔🤭

1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

za tego to już 1000 pićset 😎

IMG_6635.jpeg

Radek ochu...łeś chyba🙆😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v