Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał(a):

Co to za program/aplikacja ?

Zwykły Excel, w zimę się trochę pobawiłem, stworzyłem taka jakby bazę danych oprysków z których korzystam, i potem w sezonie dużo mniej roboty. Data z automatu aktualna, godzina też, jedyne co muszę praktycznie wpisać to działka i jej powierzchnia, i ewentualnie agrofag jak dana substancja jest na więcej niż jednego stosowana.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak. Potrzymaj mi 🍺 

1 godzinę temu, Azor07 napisał(a):

Są w okolicy 6 zł z kilometra ,a to jest 260-300 kilometrów w jedną stronę są te mniejsze po 4 zł wagowo tak ,ale do 2,55 szerokości a on ma 2,60 ,najlepiej jak by się trafiło jak ktoś wraca na pusto wtedy płatne w jedną stronę . Łowicz - Stopnica (świętokrzyskie ). Jeśli nie to trudno (stać na krowę to i na ciele )

Czekaj ja z tych okolic. Chłopak sołtysowi kombajn wiózł.  Tak że jak będzie coś miał na powrót to będziesz miał dobrą cenę. 

Jechać dalej bebeszyć. Pole czarne jak by kto dywan rozłożył. 

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

@12Pafnucy

P0fnucy

Rzucaj robotę i na motur

Dziś fajnie

Krótki rękaw, krótkie sP0denki i fajnie P0jeździć

A nie w kurtce i sP0dniach rękawicach

Zbigniew teraz to ma żniwa. Po świętach będzie się kajtał. Już będzie po.

Rysiek 30 tys litrów tej zupy z biogazowi na 1ha to będzie dobrze?. Pojechałem bebeszyć to nie idzie bo koń się ślizga. Cza poczekać aż trochę wciągnie.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

Nie pamiętam żebym coś pisał 🤔

@Qwazi jak możesz to przypomnij

Pora świętować 

Chyba już pora

Krótka pamięć masz. Pisałeś, że kobiety be i że bez nich można żyć...wtórowałeś Piotrowi, tylko, że on stabilny w swoim podejściu, a Ty...

jeszcze żebyś chociaż do jakiejś jednej uczęszczał z zamiarami poważnymi to bym uznał, że Cię strzała amora dosięgnęła, a Ty 🤷...rozumiem, że tak też można zaspokajać potrzeby, ale po co wcześniej tak pitolić🤦

A jak tam biznesy cielęce 🤔... @radekz200 @artek27 sprzedaliście, @12Pafnucy @malaczarna kupiliście 🤔 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

jeszcze żebyś chociaż do jakiejś jednej uczęszczał z zamiarami poważnymi to bym uznał, że Cię strzała amora dosięgnęła, a Ty 🤷...rozumiem, że tak też można zaspokajać potrzeby, ale po co wcześniej tak pitolić

No chyba nie sądzisz że on podaje...fakty...

....fantazjować troszeczkę lubi...🤭

4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

kupiliście 🤔 

Póki co, to nie

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No chyba nie sądzisz że on podaje...fakty...

....fantazjować troszeczkę lubi...🤭

Nie sądzę...jak mi kiedy ta, która ma w domu przez ramię zajrzy, to mi się odechce...fantazji 😉🤭

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Póki co, to nie

Radek cenę trzyma🤔

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Krótka pamięć masz. Pisałeś, że kobiety be i że bez nich można żyć...wtórowałeś Piotrowi, tylko, że on stabilny w swoim podejściu, a Ty...

jeszcze żebyś chociaż do jakiejś jednej uczęszczał z zamiarami poważnymi to bym uznał, że Cię strzała amora dosięgnęła, a Ty 🤷...rozumiem, że tak też można zaspokajać potrzeby, ale po co wcześniej tak pitolić🤦

A jak tam biznesy cielęce 🤔... @radekz200 @artek27 sprzedaliście, @12Pafnucy @malaczarna kupiliście 🤔 

ktoś niby jedzie po niego 😛 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

która ma w domu przez ramię zajrzy, to mi się odechce...fantazji 😉

Babka go nie bije...🤷

2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

Co za to kupisz?

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

ja tam na datezone jak na kobiety patrze to wstręt jak u Piotera sie pojawia a z drugiej strony zazdrosze wielu Panom tej przyjemności bo daleko mi i do tych gości 

Opublikowano
radekz200 napisał:

9 minut temu, Qwazi napisał(a):

rowerem 🤔

12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

która ma w domu przez ramię zajrzy, to mi się odechce...fantazji 😉

Babka go nie bije...🤷

2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

Co za to kupisz?

jakiś parkszrot pewnie 🤔

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, konteno napisał(a):

ja tam na datezone jak na kobiety patrze to wstręt jak u Piotera sie pojawia a z drugiej strony zazdrosze wielu Panom tej przyjemności bo daleko mi i do tych gości 

Może się wygłupię, ale zapytam, gdzie Ty te kobiety patrzysz? Bo to mi się z kalendarzem kojarzy, albo terminem z kalendarza ...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

rowerem 🤔

I jak będziesz taki materiał na rozpłodnika rowerem transportował🤔

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

nie mam żadnego parkszrota 🤷‍♂️🙋‍♂️🤦

radekz200 napisał:

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

rowerem 🤔

jakiś parkszrot pewnie 🤔

a ty bedziesz stękał stękał a potem kupisz to samo 😂 plagiaciarzu 😂

Qwazi napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

rowerem 🤔

O jak będziesz taki materiał na rozpłodnika rowerem transportował🤔

gdzie ja 🤦 u mnie od niepamiętnych czasów wszystko sztucznie 🙋‍♂️

Opublikowano
53 minuty temu, 6465 napisał(a):

A jak. Potrzymaj mi 🍺 

Czekaj ja z tych okolic. Chłopak sołtysowi kombajn wiózł.  Tak że jak będzie coś miał na powrót to będziesz miał dobrą cenę. 

Jechać dalej bebeszyć. Pole czarne jak by kto dywan rozłożył. 

Zbigniew teraz to ma żniwa. Po świętach będzie się kajtał. Już będzie po.

Rysiek 30 tys litrów tej zupy z biogazowi na 1ha to będzie dobrze?. Pojechałem bebeszyć to nie idzie bo koń się ślizga. Cza poczekać aż trochę wciągnie.

Bedzie

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

gdzie ja 🤦 u mnie od niepamiętnych czasów wszystko sztucznie 🙋‍♂️

A byś w końcu wpuścił jałówkom kawalera...niech mają coś od życia, nim wylądują w fabryce...na krowy se możesz sam...skakać dalej 🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v