Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Mogę Ci paczkomat em wysłać 75 zł za 100kg pszenzya

W paczkomacie nawet 100kg nie przyjmą kurierem prawdopodobnie na palecie wyjdzie drożej transport niż towar 

Nie opłaci się wcale 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wiem poco to zakładać jest dobrze tak jak jest..

No to to tak jakbyś majtek nie zmieniała rok i pewnie dalej też by było niby dobrze.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

No to to tak jakbyś majtek nie zmieniała rok i pewnie dalej też by było niby dobrze.

Jednak to nie bielizna tylko jeden z tematów forum o wszystkim i o niczym. Tak odnawiać ciepłe kluchy co roku zakładając nowy temat tylko że z innym rokiem to dla mnie trochę dziwne. 

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Wygląda na to, że wywalił akumulator w ciągniku

I hebel się wraz nie sprawdził 

Jak rozmawialiśmy to przypomniała mi się nasza wcześniejsza rozmowa o heblach

Szybko życie pokazało że pożar  bez hebla może powstać 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, Strongman napisał(a):

Nie mam kur i się na tym nie znam ale sąsiad ma no i ostatnio światło cały czas w nocy się pali u niego w oborze i się pytam a on mówi że odkąd zaczął świecić ledem w nocy to że lepiej się niosą

Się zgadza tylko taka kura szybciej się wyeksplotowuje  a co za tym idzie krócej żyję 

Tak jak krowy mleczne kiedyś po 20 lat żyły dawały mleka a teraz 5 lat i do wyrzucenia krowa bo już mlika nie ma

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Też bym tak chciała jednak jutro niestety do pracy. Ciężkie to życie cały miesiąc na zwrotach przyjmować w dużej mierze same produkty świąteczne i resztę towaru które zakupiono na święta ale będzie jazda bez trzymanki 

Opublikowano

skup kukurydyz i zboza wznawiaja od 7 stycznia.

jeszcze troche tego stoi. jak nie przymrozi porzadnie to nie wjedzie.

kolega wracal z podkarpacia to tam masa zrujnowanej przez zwierzeta..

ziemia zamarznieta  na 10 cm -orac sie nie da , 

albo kawaly  sie rwa alo nie wejdzie w ziemie..

19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rysiek idzie teraz jakie zboże na olx?

Cza by może jęczmień wystawić...

Tylko za ile?

po 700 mam zamowiony luzem ..

tylko pszenzyto zostanie .brak ruchu a w ty roku sypnelo poradnie,lepiej niz pszenica.

do mnie dzwoni i pisze orwiok .przed sylwestrem mial po zboze przyjechac..😂

kurna swir wiekszy niz rolnik.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

jeżeli chodzi o taką czysta jajecznicę sama w sobie to jest różnica w smaku ale jeżeli dodajesz jaja tylko do jakiś potraw ciast to już ta różnica się zaciera.

Nie zgodzę się z Tobą. Była sytuacja, że na jednej imprezie były dwa serniki z prawie takiego samego przepisu. Jeden z jaj wiejskich drugi sklepowych. Różnica była bardzo duża. I w smaku i w wyglądzie. Tak samo np. z goframi. W ogóle co innego wiejskie a sklepowe. Siostra zazwyczaj używa jaj wiejskich, ale zdarzy się że jej zabraknie i musi sklepowe. Bardzo widzi różnicę. 

• Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

nowego sniegu brak.temperatura na plusie..

znowu samotnie sie najebales ?
lusterko choc umyles ?

bez makijazu do pola ??
jak tak mozna.wasze kobiety -ktorych nie macie-tego nie robia.

niebieska karta zalozona ??🤣

Wydaje mi się że bardziej filtry robią robotę , ale jak na Niemkę nie jest brzydka . Ale to nie jest czystej rasy . 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v