Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo jest zazwyczaj tańszy niż wóda w sklepie, a następnego dnia nie suszy i nie boli głowa ...

Raczej z dziadami się nie zadaje 😁 tu nie chodzi o kasę bo kasę mają raczej o to że chorują po wódzie. 

Chociaż u mnie młode chłopaki tak walą, masakra co się dzieje... 

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Bo pić to trza umic 

Do 2 posiedzielismy. Teraz małe biznesy chciałem jechać robić ale stwierdziłem że nie ma sensu. Jakbym @Łoleka miał bliżej to tak, no bo on to by to doprowadził do używalności 😉 

Byki oprzatniete można jechać pierwszy dzień nowego roku z dziedzicem dalej świętować. 

Drobną awarie rano miałem 🤦

17672737289721588473821409262111.jpg

Coś ty odwalił 

Opublikowano
15 minut temu, malaczarna napisał(a):

Kiedyś to ja eksperymentowałam. Boski jak mandarynkowa Finlandia zagryzalismy mandarynkami na studiach po egzaminie to do tej pory nie jem mandarynek i smakowej wódki nie pije. Wtedy myślałam że umrę.

każdy ma jakieś ciekawe wspomnienia z piciem młodością i studiami 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Wełpa napisał(a):

Chociaż u mnie młode chłopaki tak walą, masakra co się dzieje... 

To jest rzeczywistość zazwyczaj jak chcesz być w towarzystwie musisz pić jeśli nie pijesz zazwyczaj jest autsaiderem.

Nie mówię że jest to standardowe zachowanie ale w większości pijesz bo kolega pije. A żeby nie być mu gorszym pijesz od niego więcej.

Tak przynajmniej jest w większości w miastach. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Ty z Podlaskiego?

niestety tak 

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Wypiłam pół słoika zakwasu z ogórków i dalej sobie leżę w agonii

było ogórki kiszone z maslanką zjeśc

ja na kaca wale wode z konserwy kukurydzianej 

Opublikowano

nowego sniegu brak.temperatura na plusie..

4 godziny temu, Wełpa napisał(a):

To dobrze że ja po 23:00 już spałem z małymi przerwami, masakra była z psami strasznie się boją huku petard 🥺 

znowu samotnie sie najebales ?
lusterko choc umyles ?

3 godziny temu, mf362 napisał(a):

@kontenotu już lissi z Instagrama już nie jest taka urokliwa 

bez makijazu do pola ??
jak tak mozna.wasze kobiety -ktorych nie macie-tego nie robia.

59 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Bo pić to trza umic 

Do 2 posiedzielismy. Teraz małe biznesy chciałem jechać robić ale stwierdziłem że nie ma sensu. Jakbym @Łoleka miał bliżej to tak, no bo on to by to doprowadził do używalności 😉 

Byki oprzatniete można jechać pierwszy dzień nowego roku z dziedzicem dalej świętować. 

Drobną awarie rano miałem 🤦

17672737289721588473821409262111.jpg

niebieska karta zalozona ??🤣

Opublikowano
47 minut temu, wojtal24 napisał(a):

ładnie się tam bawita w tej wielkopolsce 😄😄😄

a tak poważnie coś poważnego? fajerwerki  czy wypadek przy pracy?

31 minut temu, Łolek napisał(a):

Coś ty odwalił 

Jakiś paproch mi wpadł i niby wypłynął już, ale podrażnione oko mam i jak mrugam to denerwuje...

Opublikowano
35 minut temu, wojtal24 napisał(a):

każdy ma jakieś ciekawe wspomnienia z piciem młodością i studiami 

Nigdy więcej. Strasznie to odchorowałam.

37 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Najlepsze sposoby na kaca, seks lub ciężka praca 🤭

Zgadzam się. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kobiety zazwyczaj lubią ubarwiać lub kłamać na dane tematy. Nie twierdzę że wszystkie jednak większość z nich już tak ma. Nikt tego już nie zmieni a nawet jak by chcieli jest to trudne do ogarnięcia. 

Trzeba po prostu brać co piszą z przymrużeniem oka a nie dosadnie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Broń Boże żebym ja @malaczarna oskarżał o jakiekolwiek kłamstwo, po prostu na kacu wszyscy tak mówią... Do najbliższej imprezy. 

24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Kobiety zazwyczaj lubią ubarwiać lub kłamać na dane tematy. Nie twierdzę że wszystkie jednak większość z nich już tak ma. Nikt tego już nie zmieni a nawet jak by chcieli jest to trudne do ogarnięcia. 

Trzeba po prostu brać co piszą z przymrużeniem oka a nie dosadnie. 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale dlaczego od razu z dziadami ... Jeżeli coś jest lepsze i do tego tańsze ...

Miałem takich na myśli, co nie pracują a piją co dzień.

Opublikowano
5 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

No i nowy rok już jednego mojego równolatka doświadczył 

Ciekawe jak duże będą straty

Duże. Ale mogło być gorzej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zgadzam się. 

...na co?🤔

Śnieżek prószy, napadało z 5 cm, temperatura powietrza lekko po niżej zera, delikatny wiaterek, ...od czasu do czasu petardy ktoś odpali...

..może być taka zima, ale i tak wolę wiosnę...., a to już wkrótce....👍

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v