Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Po grzyba tobie mąż jak masz żonę...

Odstaw już dziś alkochol panie Piotrze, już co wystarczy. Teraz paciorek i spać. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

W tym głosowaniu to jest jakaś komisja? A i taki twór jak mąż zaufania🤔

Mogę zostać takim tworem. 

Koperty za zamykanie oczu proszę kłaść do lewej  kieszeni marynarki 🤭

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Odstaw już dziś alkochol panie Piotrze, już co wystarczy. Teraz paciorek i spać. 

Jestem trzeźwy, paciorka nie odmawiałem już z 10 lat i nie będę już odmawiał... Zrozum raz na zawsze - wypisałem się z tej instytucji, jestem poza nią i do niej nie wrócę... 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jestem trzeźwy, paciorka nie odmawiałem już z 10 lat i nie będę już odmawiał... Zrozum raz na zawsze - wypisałem się z tej instytucji, jestem poza nią i do niej nie wrócę... 

Nigdy nie mów nigdy. Mój teść pochodził ze wsi i zamieszkał w mieście . Jak jego córka wyszła za mnie i mieliśmy truskawki przyjeżdżał do rwania i mówił. " Jak szedłem do miasta to powiedziałem, już nigdy w życiu nie będę klęczał w redlinach, a tu na starość trza klęczeć" 😄😄

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

..to wszystko jakieś takie...

Ja ze @slawek74 mamy sporo zastrzeżeń ...🤷

Myślisz  że to prywatny folwark 🤔

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Nigdy nie mów nigdy. Mój teść pochodził ze wsi i zamieszkał w mieście . Jak jego córka wyszła za mnie i mieliśmy truskawki przyjeżdżał do rwania i mówił. " Jak szedłem do miasta to powiedziałem, już nigdy w życiu nie będę klęczał w redlinach, a tu na starość trza klęczeć" 😄😄

U nas już ludzi chowają bez księdza, bez namaszczeń, da się? Da się. Parę lat jeszcze i będzie z połowa już takich. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

mnie i mieliśmy truskawki przyjeżdżał do rwania i mówił. " Jak szedłem do miasta to powiedziałem, już nigdy w życiu nie będę klęczał w redlinach, a tu na starość trza klęczeć"

...tak to raczej....nie zachęcasz...🤭

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zrozum raz na zawsze - wypisałem się z tej instytucji, jestem poza nią i do niej nie wrócę... 

Powiem ci jedno nawet jeśli mówisz że od kościoła się odwróciłeś to raczej zawsze można zmienić zdanie. 

Ja  od czasu do czasu pójdę do kościoła jedynym tylkoo moim postanowieniem do końca życia że moja noga nie powstanie w mojej parafii. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Myślisz  że to prywatny folwark 🤔

No jeszcze nie wiem dokładnie...

Muszę poczytać.

Trochę zajęty byłem, i żem nie ma bieżąco...

...ale już widze, że warto komisję powołać...w celu sprawdzenia, czy wszystko jest oki...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

że moja noga nie powstanie w mojej parafii. 

...a w innej?

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to jest apostazja?

To od.... Anastazja?

A poważniej, to co zrobiłeś by apostazjowac?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

pojedynek na Traskowskiego z Nawrockim🤭

szymek to przecież hołownia 😛

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no w końcu żona z pracy wróciła i kolację zrobiła...

Kurna...ile to można czekać...🤭

Zbyszku na co czekasz? liczem na ciebie 😛

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a w innej?

To od.... Anastazja?

A poważniej, to co zrobiłeś by apostazjowac?

W innej to oczywiście. 

U mnie wystarczy przejechać dwa przystanki autobusem lub na pieszo się przejść i już jest nowy kościół. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wiesz co to jest apostazja?

Jeśli nawet wystąpiłeś z kościoła to nie ma tak że nie można do niego wrócić. 

Nikt nie powinien ci robić problemów jeśli kiedyś cię jednak nadchnienie najdzie na wstąpienie ponownie to nie wojsko które ma zasady które nie dostosują do kandydata tak aby mógł jednak się zaciągnąć np. w wieku 45 lat. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jeszcze nie wiem dokładnie...

Muszę poczytać.

Trochę zajęty byłem, i żem nie ma bieżąco...

...ale już widze, że warto komisję powołać...w celu sprawdzenia, czy wszystko jest oki...

jak wygram to będę potrzebował godnego zastępcy….

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v