Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 minuty temu, Wełpa napisał(a):

Jak można psów nie lubić? 

Po co, posiedzieć pogadać. Kawę wypić 😉

Potop ma być od 12:00 do 18:00 🤗

Za szczekanie. Kawy nie piję.

19 minut temu, Desperado napisał(a):

Dziwne żeby była otwarta, jak jesteś gdzieś na świątecznym obiedzie.

Nie obchodzę żadnych świąt i poza domem nie jem. 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał(a):

Kurka wódka jak zimno. Na pasterce -10°C było, teraz -3.8°C i odczuwalnie jest mi zimniej niż w nocy. A nu jeho. Też tak was przymroziło?

Tak ma buć

Tylko śniegu pół metra brakuje

Opublikowano
45 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jaki masz rozrusznik? Ja mam szyboobrotowy i mnie wk***ia, a akulec mam 125ah żeby był zamienny do mocarnej

Oryginalny 

Aku mały 74 czy 75 ah w 21r ze skodą przyjechał 

Szybkoobrotowy leży w zapasie

Ale nie lubię go, zazębnik raz mi pękł i tyle dobrego że został na kole bo się tak udało 

Drugi jak włożyłem to luzu na łożyskach dostał 

Trzeci był ok, ale zmieniłem na oryginalny

W 255 mam szybkoobrotowy 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To jak ty żyjesz na wsi jak co druga posesja to pies szczeka? 

Z wiatrówki do nich strzelasz czy co.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
49 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Kumpel ma sypialnię właśnie od strony obory, latem okno zawsze ma uchylone żeby słyszeć co się dzieje

Jak coś się dzieje to się budzę 

Ale to jak ryczą, inaczej nie wiem nic

Opublikowano

Nie obchodzę żadnych świąt i poza domem nie jem. 

Husky nie szczeka, to herbatkę

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

To jak ty żyjesz na wsi jak co druga posesja to pies szczeka? 

Koło mnie praktycznie nikt nie ma psa. Są w promieniu 5 domów w każdą stronę dwa takie co je słychać bo na zewnątrz siedzą. 

Teraz, Wełpa napisał(a):

Husky nie szczeka, to herbatkę

No i po co darmozjada karmić? 

Herbatkę se sam wypiję, z wkładką.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Koło mnie praktycznie nikt nie ma psa. Są w promieniu 5 domów w każdą stronę dwa takie co je słychać bo na zewnątrz siedzą. 

Po to by mieć przyjaciela oddanego

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Ale z tego ciepłego miejsca jak się wyjmnie to znów mokry..... I tak źle i tak nie dobrze 🫢 miałem pisać że Ratkowi @radekz200na garaż zabrakło ale już wyjaśnił że specjalnie trzyma na dworze żeby somsiadom gul skakał 👏👏👏

On dzisiaj pod kościołem na wszystkich mszach 😁

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, konteno napisał(a):

on nie chodzi do kościoła , ma bo czarnych kiecek taki sam wstrent jak ty

Jasne, a kto ostatnio księdza woził po kolędzie?

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

To się nie liczy, taka była wola boska, lubelaki hojne, to się szybko odbuduje🫢

https://www.lublin112.pl/lublin-pozar-kosciola-przy-ul-kunickiego-ogien-objal-konstrukcje-dachu/

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi nie potrzeba przyjaciela, tylko wyrobnika i to najwyżej a pies wyrabiać nie będzie.

Tyle co ty masz to po co ci wyrobnik? 

Opublikowano

Pies nie jest darmozjadem za swoje jedzenie płaci obrona twojego dobytku jak i oddaje serce swoje tobie. 

To przyjaciel ktory nie zostawi cię tak jak ludzie zostawiają ludzi. Jest oddany tobie. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Pies nie jest darmozjadem za swoje jedzenie płaci obrona twojego dobytku jak i oddaje serce swoje tobie. 

To przyjaciel ktory nie zostawi cię tak jak ludzie zostawiają ludzi. Jest oddany tobie. 

A po co ma bronić i drzeć japę? W nosie mam jego serce i oddanie bo fizycznie w niczym nie pomoże. 

Ziemniaczki się gotują, termometr pokazuje na zewnątrz -4, w chałupie 20,2. 

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mój co dzienni 0.7kg mięsa dostaje i inne smakołyki 🙋‍♂️ wspaniały zwierz 🤭 wolę sam kotleta nie zjeść niż on miałby być głodny 🙋‍♂️

• Like 2
  • Haha 3
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
  • Dodaj nową pozycję...
v