Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Cza się szykować w gości. Na 13stą.

😆😆😆😆 O prawdę nie ma co się gniewać. 

6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale czym, że prawdę napisał ??

Właśnie za prawdę co niektórzy się obrażają

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

No co zrobię jak mi nie wolno prowadzić dłużej niż 9h w jednym cyklu a przerwy 10,45h

Kierowca ciężarówki to nie kierowca samochodu osobowego.

Opublikowano
28 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

One lekko idą. To nie polskie tandemy co mają koła od zgrabiarki.

Rysiek daleko masz do tego Skolima?

Prawie 2 godziny jazdy,około 120km. Wiem bo ja mam niewiele dalej. 

A jak już temat Ryśka.... @Rolnik1973 słyszałem że macie pedofila na wiosce?

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Noo, w tym temacie też masz duże doświadczenie 😁

Nie twierdzę, że nie masz akurat tutaj racji🤫

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeździłem kupę lat busami. Wyjebany byłem jak bezpiecznik w Ursusie. Odkąd jeżdżę ciężarówką na międzynarodówce jestem wypoczęty i zrelaksowany. Czas pracy dzienny, tygodniowy i dwu tygodniowy ściśle określony. I nie da się tego naciągnąć bo kontroli tacho robią do 56 dni w stecz.

Edytowane przez 6465
  • Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Cisną na ciągnik 

Jego df jest za mały 

dokładnie na 12-13 tonowy to z 18 ton dmc  jak zaladuje ..ciągniki to minimum 125 km i to pierdzi ....to czuc jak sie tym jedzie ze wagon podpiety 😲

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jacor73 napisał(a):

Noo, w tym temacie też masz duże doświadczenie 😁

Nie twierdzę, że nie masz akurat tutaj racji🤫

Ja zawsze mam rację nawet jeśli jej nie mam to mam rację 🤣

Koniec kropka.

Edytowane przez Bezduszna
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

One lekko idą. To nie polskie tandemy co mają koła od zgrabiarki.

Rysiek daleko masz do tego Skolima?

A nie wiem i tak nie pojadę 

49 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Prawie 2 godziny jazdy,około 120km. Wiem bo ja mam niewiele dalej. 

A jak już temat Ryśka.... @Rolnik1973 słyszałem że macie pedofila na wiosce?

A nie wiem i Google też nie wie

Są gorsze zmartwienia

Edytowane przez Rolnik1973
Aktualizacja
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

wiadomo ...to atut glupio madrych 😜

Jeśli ktoś ci mówi nie dasz rady odpuść. To wiesz doskonale że musisz mu pokazać że jednak potrafisz i miałeś rację że jednak się da. A nawet jeśli nie podałasz  to i tak miałeś rację że się dało tylko że coś nie pykło. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
33 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

dokładnie na 12-13 tonowy to z 18 ton dmc  jak zaladuje ..ciągniki to minimum 125 km i to pierdzi ....to czuc jak sie tym jedzie ze wagon podpiety 😲

Radek ma podkręconego...

Opublikowano

3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jeśli to prawda co tu piszą to wiesz ile bym musiał wydoić litrów mleka na dzień żeby mi wyszła taka wypłata jak teraz mam 🙆

Screenshot_2025-12-13-09-47-29-059_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Co za bzdury piszą nie we wszystko cza wierzyć .

Zależy co kto woli. Jedni wolą doić , robić u siebie .A inni wolą tułać się po świecie być gościem w domu. Może zarobki kierowcy wydają się spore ale tak naprawdę pracują najwięcej bo jakby zliczyć te godziny poza domem.

Opublikowano
Godzinę temu, Mateusz1q napisał(a):

wapno wapno

Do wapna to się bierze rozsiewacz specjalny do tego . Jak to mówią z gówna bata nie skręcisz. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. U mnie w okolicy jak kupujesz wapno to rozsiewacz do rozsiania go dostajesz w cenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v