Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Trochę dziwne z twoim nadciśnieniem że pijesz.

Jednak jak ci nie szkodzi to czemu nie. 

Znowu wciskasz swojego kindola w nieswoje sprawy, co cie interesuje Tomka ciśnienie?😁

• Haha 4
Opublikowano
19 minut temu, jahooo napisał(a):

jak zacząłem pacować, to chodziłem do brata na wywiadówki, kilka razy się odezwałem i potem katecheta na mnie się boczył, za to nauczyciele pamiętają mnie do dziś, większość już na emeryturze

Pokazałeś mu swoje zboczone memy?

• Haha 2
Opublikowano
jahooo napisał:

Naszło mnie takie przemyślenie, że te tachografy cyfrowe powinny byc on-line srzężone z ITD tak samo jaj teraz KSEF

Pracodawca wprowadza grafik pracy on-line, idziesz na urlop - jest info do aplikacji

Wyeliminowałoby to jeżdżenie na "karcie kolegi", bo byłaby blokowana w czasie urlopu

dodatkowo przy każdym odpaleniu auta wgrywane byłyby zdalnie poprawki

jedziesz drogą krajową - włącza sie limiter do 70, wjeżdżasz w teren zabudowany - do 50, wjeżdżasz na autostradę albo ekspresówkę - max 80

jedziesz bez karty - od razu ITD dostaje raport gdzie i kiedy

oj, działo by się, działo, ilu dziadtransów by wypadło z obiegu

tylko komu by się to opłacało ani kierowcy ani przedsiębiorcy

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

za to opłacało by się obywatelom i państwu - mniej wypadków, mniej kierowców zombie

Opublikowano
6465 napisał:

7 minut temu, jahooo napisał(a):

osobówki nie mają tachografów, w elektrykach z łącznościa on-line nie mam nic przeciwko, zresztą UE w tę strone już cos kombinuje w nowych autach 

To chyba już nie ten czas żeby jeździć na lewych kartach , za duże ryzyko i dla kierowcy i firmy. W najlepszym przypadku wiąże się to z utratą prawa jazdy w najgorszym więzieniem dla kierowcy a dla firmy utratą licencji. 

są są

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Qwazi napisał(a):

Król to nie...król nie😱...ja bym godziny na tronie nie zdzierżył 🤦...mnie się marzy... buława 🤗🤭

Jak by przypiliło to i dłużej byś dał radę 🤭

Opublikowano
35 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Młodzież jest grzeczna. To nauczyciele nie dokształcają się, nie nadążają i sobie nie radzą. A najłatwiej winę na młodzież zwalić. 

32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Mój ojciec nigdy nie narzekał na temat wywiadówek w szkole..

Śmiał się że przynajmniej na nich coś ciekawego się dzieje a nie nudy i nudy jak zawsze na takich spotkaniach. 

Jednak to była inna widocznie szkoła i inna zasady w niej panujące. 

No. Ja też nie narzekam...najfajniejsze były teksty "chłopcy o 3 nad ranem wychodzą przez okno, potem pokonują żywopłot i udają się na pobliską stacje benzynową, gdzie kupują papierosy i być może alkohol"

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

za to opłacało by się obywatelom i państwu - mniej wypadków, mniej kierowców zombie

no do państwa by się opłacało no może mniej wypadku

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, jacor73 napisał(a):

Znowu wciskasz swojego kindola w nieswoje sprawy, co cie interesuje Tomka ciśnienie?😁

Będę mój nosek wściubiac gdzie będzie mi się chciało. 

Tobie nic do tego 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
28 minut temu, wojtal24 napisał(a):

są są

Też mnie to dziwi ale są tacy. Współpracujemy z jedną firmą z Siedlec to przyjeżdża do nas z towarem, rozładowuje i ogień z powrotem. Pytam się czy jakas pauza itp, bo inni jak z tamtąd wożą to zawsze pauzują? On tylko mrugnął okiem, są sposoby i gaz w podłoge. Zawsze oni i jeszcze jedni zza Łodzi podobnie.

Pozostali przepisowo.

Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Nie mam potrzeby spotykać na żywo takich "miłych i sympatycznych osób"🫢

Tutaj wystarczająco pokazuje jaka jest szurnięta i upośledzona🤫

gdyby sie nadazyla okazja to sie moge z nia sptkac..

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Słownik nie wstawia wyrazów które nie występują w języku polskim. 

Taka sama bajka jak u bezdusznej. 

a wlasnie ze wstawia. w moim tak sie dzieje ..

4 godziny temu, jacor73 napisał(a):

A który ze stałych bywalcy tego plotkarskiego tematu uważał i traktował od początku @Patrycja i @Bezduszna jako kobietę?

Nadal są tacy co uważają tą "miłą i sympatyczną osobę" jako faceta.🫢🤭

ja ja uwazam za kobiete -sztuczna bo sztuczna ale kobiete 😂

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Świąteczna atmosfera... 

... A można się lepiej przygotować... Do świąt... 

412cebf8-26ba-4e88-b169-e553ae6adebb.jpg

a drozdze ??

1 godzinę temu, Kallina86 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym ‎tekst „‎Ostatnio byłem pierwszy raz na wywiadówce. Ch ز że nie mam dzieci. Oni tego nie sprawdzają STREFAT SREFACERALPO Kurde muszę tak zrobić Wbijasz se, przytakujesz, oburzasz się wraz z innymi, pytasz czy Pawełek grzeczny (w każdej klasie jest jakis Pawełek), można wziąć nr do wychowawczyni jak spoko. Jest multum możliwości, jeśli wzbudzisz zaufanie możesz nawet zostać skarbnikiem‎”‎

jeszcze tylko ze 2 wywiadowki i koniec.. z 5 lat chodzilem ..

Godzinę temu, Kallina86 napisał(a):

Młodzież jest grzeczna. To nauczyciele nie dokształcają się, nie nadążają i sobie nie radzą. A najłatwiej winę na młodzież zwalić. 

nie masz dzieci..

nawet blizszego kontaktu z mlodzieza..

https://www.onet.pl/informacje/onettrojmiasto/ustalono-cztery-osoby-pokrzywdzone-ksiadz-z-pomorza-aresztowany/w0mpffv,79cfc278

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v