Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Wpaw napisał(a):

Spoko, ja mam tak w kuchni.

IMG20251203183408.jpg

Ładne 

Chyba z serii metro płytki. 

Ja właśnie po ułożeniu podłogi będę się brała za ścianę w kuchni..

Płytki ułożone od podłogi czy tylko pasek między blatem kuchennym a szafkami kuchennymi? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ładne 

Chyba z serii metro płytki. 

Ja właśnie po ułożeniu podłogi będę się brała za ścianę w kuchni..

Płytki ułożone od podłogi czy tylko pasek między blatem kuchennym a szafkami kuchennymi? 

To już jest 7 lat chyba nie pamiętam ,teraz bym inaczej zrobił, tylko między szafkami.

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dużo tańsze to może być bardzo badziew

• Thanks 1
Opublikowano
37 minut temu, malaczarna napisał(a):

Jasne. Lenistwo i tyle. Choć mi pokoje wymalował w listopadzie

Ooooo...przepraszam bardzo...nie należy tak się wypowiadać o własnym osobistym małżonku 😞...nawet mimo to że z miasta on...i przede wszystkim temu że błąd popełnił przy... oświadczynach 🤭...

Bronił jego będę 🫡

42 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Mięsny urośnie, hf słabo 

Nie lubię HF-ów😬

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Wpaw napisał(a):

Daj link do tego 

https://allegro.pl/oferta/zestaw-instalacyjny-silowy-230v-32a-rozl-l-o-p-17321899912

Są i dużo tańsze takie..

Mi pasowało bo kilka rzeczy tam brałem.

12 minut temu, Wpaw napisał(a):

To już jest 7 lat chyba nie pamiętam ,teraz bym inaczej zrobił, tylko między szafkami.

Dużo tańsze to może być bardzo badziew

To nie to

Źle wstawiłem...

Jeszcze raz daję link @Wpaw

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

Podpytałem z ciekawości paru znajomych z roboty na której randce skonsumowali swoje związki . Większość zapytanych odpowiedziała że na 3 . 

Większość użyła taktycznej odpowiedzi , Gdyby odpowiedzieli że po 7 ,wyszłoby że d*pa z niego ,gdyby po 1 ,z ku... się zadałeś . A tak tooooo .:$

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Czy ja tylko w mieście przebywam. Nie daleko moje działki która jest w miejscowości X  jest dwóch sasiadów którzy hodują krowy mleczne próbowałam mleka krowiego nie smakuje mi. Nic na to nie poradzę zostaje przy napoju 

Teraz rozumiem skąd to zainteresowanie hodowlą 

Pewnie ci sąsiedzi coś robią nie tak, dlatego to mleko nie smakuje 

A Ty chcesz im pomóc poprawić smak tego mleka

• Haha 2
Opublikowano
19 minut temu, kizak napisał(a):

Większość użyła taktycznej odpowiedzi , Gdyby odpowiedzieli że po 7 ,wyszłoby że d*pa z niego ,gdyby po 1 ,z ku... się zadałeś . A tak tooooo .:$

A ja bym powiedział że zależy który związek...😆

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Zawsze będzie czuć oborą jak ktoś nie ma z tym styczności i nie mów że nie, bo Twój nos tego nie wyczuje.

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Teraz rozumiem skąd to zainteresowanie hodowlą 

A Ty chcesz im pomóc poprawić smak tego mleka

Nic nie mam zamiaru poprawiać ani sąsiadom ani twoim krowom.

Każdy robi tak jak uważa.

Dla mnie mleko krowie do picia nie jest smaczne i to powinieneś zrozumieć. Nie każdemu smakuje ani też od krowy ani kupne. Więc jak mi napój sojowy smakuje pije go proste. 

Tak samo jest z jajkami kurzymi jednym smakują wiejskie drugim tylko te które są kupione w sklepie. 

Żeby nie było też smakowalam tych wiejskich jajek i też mnie odrzucają więc zastają kupne. 

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ja bym powiedział że zależy który związek...😆

Ja bym powiedziała jaka kobieta i jaki mężczyzna 🫢

• Haha 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Panie @Qwazi specjalne foto od miastowego. To mleczna d*pa

Proszę podziękować małżonkowi za zaangażowanie.

Faktycznie budowa mleczna, więc robiąc z tej sztuki mamkę należy się liczyć z tym, że jeden cielak to będzie za mało. Choć wcale to nie znaczy, że się ona jako mamka nie sprawdzi 

Zadbana sztuka. Sierść z połyskiem 👍

pewnie miastowy albo Pani Moniką całą dzień szykowała ja do zdjęcia 😀😀😀😀

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Desperado napisał(a):

Zawsze będzie czuć oborą jak ktoś nie ma z tym styczności i nie mów że nie, bo Twój nos tego nie wyczuje.

Żadna warszawianka nic nigdy nie mówiła 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Nic nie mam zamiaru poprawiać ani sąsiadom ani twoim krowom.

Każdy robi tak jak uważa.

Dla mnie mleko krowie do picia nie jest smaczne i to powinieneś zrozumieć. Nie każdemu smakuje ani też od krowy ani kupne. Więc jak mi napój sojowy smakuje pije go proste. 

Tak samo jest z jajkami kurzymi jednym smakują wiejskie drugim tylko te które są kupione w sklepie. 

Żeby nie było też smakowalam tych wiejskich jajek i też mnie odrzucają więc zastają kupne. 

Ja bym powiedziała jaka kobieta i jaki mężczyzna 🫢

Czego nie chcesz im pomóc, z sąsiadami trzeba dobrze żyć 

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Najwyżej znowu będzie hejt a co mi tam 

Screenshot_20251203-182704_Messenger.png

Czy wszystko musi być zgodne z tym co kiedyś ktoś sobie ustalił? 

Nie ma idealnych płytek, zwłaszcza suchoprasowanych... Wiadomo że im mniejszy rozrzut w wymiarze tym fugę można mniejszą zrobić 

Tych "tabliczek czekolady" któryś rok do tyłu kleiło się sporo. Jak przypomnę sobie szlifowanie krawędzi geberitu w kąt 45 stopni to mi niedobrze 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Zacznijmy od tego że mało która warszawianka była w oborze, więc jakie ma porównanie?

To w końcu czuć, czy nie 

Są muchozole co smród zabijają 

I są też bąbelki które bród zmywają 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A sobie jedz co chcesz ... Niech tylko te wegańskie produkty nazywają się inaczej. Weganie tak tęsknią za mięsem że muszą jeść kotlety sojowe, parówki sojowe, kiełbaski sojowe, mleko sojowe czy ser sojowy ??? Po co im te nazwy sugerujące produkty pochodzenia odzwierzęcego ?? xD Zresztą widać na pewnym przykładzie jak brak mięsa wpływa na pracę mózgu xD 

Czy ja powiedziałam że nie jem mięsa 🤔 

Czy ja powiedziałam że jestem głupia gram swoją rolę jaką sobie przypisałam tutaj i mi się ona podoba jak na razie nie chce jej porzucać a wy jak zawsze wszystko łykacie jak idzie 🤣

🤦🤦🤦

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Zacznijmy od tego że mało która warszawianka była w oborze, więc jakie ma porównanie?

Żadna z nich nie była w oborze aby smakować mleka tylko dla "spróbowania czegoś innego" 🫢

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Czego nie chcesz im pomóc, z sąsiadami trzeba dobrze żyć 

Ponieważ na tym się nie znam. 

Już powiedziałam ja tylko jestem już widzę niczym więcej. 

Druga sprawa każdy robi jak uważa i nie można się tym bardziej w to mieszać tym bardziej doradzać jak się na tym człowiek nie zna. 

Opublikowano
konteno napisał:

W dniu 1.12.2025 o 13:03, kizak napisał(a):

Słuchajcie panowie ,mieliście swoje przeżycia to mieliście ,ale nie podpierajcie się imionami ,czy faktami  ,bo wasi znajomi też czytają ,i może kiedyś dzieci przeglądną i na uj ten zgrzyt . Nie jeden miał ciekawsze przejścia niż bzyknięcie koleżanki którą każdy miał ,tak lubicie poprawiać po kimś i na forum tym się chwalić ? Co robiliście to robiliście i ryj w kubeł ,chciałbyś jeden z drugim by twoja koleżanka na wierzch wywaliła te twoje niemrawe poczynania ?

Podpytałem z ciekawości paru znajomych z roboty na której randce skonsumowali swoje związki . Większość zapytanych odpowiedziała że na 3 . 

leją Ci wodę wszyscy w związkach a Ty łykach jak młody pelikan

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Żadna z nich nie była w oborze aby smakować mleka tylko dla "spróbowania czegoś innego" 🫢

No właśnie i nie zna zapachu obory, a ja znam bardzo dobrze i zaraz wyczuje jak kocur kotkę.