Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kleine100 napisał(a):

Tak z innej beczki, może ktoś chętny na wysłodki mokre z Krasnegostawu, to miałbym na zbyciu 3 auta

Tak z innej beczki, może ktoś chętny na wysłodki mokre z Krasnegostawu, to miałbym na zbyciu 3 auta

Jaka cena do 21-426?

Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

700 czy 800 🤔

?

Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

No mam

Bo już 20 ponad dni mleko leje w szambo

Zapalenia? 

Opublikowano
3 minuty temu, kleine100 napisał(a):

Ja jestem plantatorem, cena dla mnie to 1500 za auto + transport. Nie wiem jak kierowcy teraz liczą

Napisz w cenach mleka i luźnych rozmowach że masz takie coś 

Mi nie potrzebne, nigdy nie stosowałem 

4 minuty temu, konteno napisał(a):

sprzedał czy oddał w rozliczeniu ? a @Krzysztof81 dalej szuka 

Tylko on używki szuka 

To był nie dawno kupiony

2-3 lata

Oddane, wymienione, uj wie 

Opublikowano
40 minut temu, slawek74 napisał(a):

I piątkę przez dziewiątkę po reduktorze 😁

Oj Sławomir nie znaju ty radzieckiej skrzyni. Piątka to z tych polowych biegów, a 9 to szosowa. No a reduktor na każdym występuje 🤪 

Chociaż, z drugiej strony 9 i na szosowych i na polowych można włączyć. Kiedyś mało stodoły nie rozpier......🤷🤦

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, kleine100 napisał(a):

Ja jestem plantatorem, cena dla mnie to 1500 za auto + transport. Nie wiem jak kierowcy teraz liczą

Dobra cena👍,szkoda że tak późno 

Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

nie można się wypowiadać o ciągniku sąsiada czy kuzyna?

Można...z każdej marki znajdziesz coś wadliwego

18 minut temu, slawek74 napisał(a):

Tylko o brata można 🤭😁

Tomasz nie hahaj 😁🤭

Fendty, Masseye, Classy i NH nie były własnością mojego brata. Były wypożyczane do testowania 🤷. Po 3 szt z każdej marki

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No trzeba, ale odbierając kaucję więcej by....jak za puszki...🤭

No dobrze ale za puszki nie ma jak na razie kaucji więc jest zarobek.

A za butelki jest kaucj to masz tylko zwrot. 

Nie wiem tylko czy przyjmują na skupach butelki szklane bezkacyjne. 

Jeśli tak to wtedy  by się opłaciło pić piwo każde i wtedy nie tylko by był zwrot za kaucję ale na reście butelek zarobek.

Edytowane przez Bezduszna
  • Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, kleine100 napisał(a):

Miały iść na cukrownię, ale coś im się pozmieniało

Dawno nadliczba są zasypani a tu jeszcze nie koniec kampanii 

Wytłoki będą za grosze.Zreszta co się dziwić,ten ich przelicznik-3 auta buraka za auto wyslodek 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

No obora

Jeśli obora to w takim razie co w niej jest takiego co doprowadza krowy do tego stanu w którym są? 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Qwazi napisał(a):

I za to kochamy kobiety...z tę... opiekuńczość 🙃🤭

Pisz za siebie 😁

Siema  

@Karol6130 normalna cena przy zakupie. Tylko jako producent rośliny mało atrakcyjna. 

Edytowane przez PAN88
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli obora to w takim razie co w niej jest takiego co doprowadza krowy do tego stanu w którym są? 

obora uwięziona, obora wolnostanowiskowa wygoogluj, ta druga kosztuje 4mln

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Ty to potrafisz człowieka zainteresować tytułem. 

No ba, Abstrahując, jeśli by zainteresowało Cię, czy z człowieka można stworzyć perfum, to naprzeciw wychodzi  Pachnidło.

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Doiłem za 87 gr 

Miałem więcej pieniędzy niż teraz

Według mnie póki co jeszcze nie ma tragedii jak cena powyżej 2 zł parę złotych zostaje

W gorszej sytuacji są zbożowcy 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

A ja Ci powiem, że w tym samym segmencie, mocy i roczniku, do mało którego Fendt może startować. Ostatni test jaki chłopaki zrobili to była orka dwoma ciągnikami o tej samej mocy, różnych marek z takimi samymi pługami na tym samym polu, jeden za drugim. Zamiana operatorów, potem zamiana pługów. Po czymś takim można cokolwiek powiedzieć, bo porównywanie nawet tego fendta do MTZ to jakby porównywać...już się nie będę wyrażał. Te konstrukcje dzieli epoka...

Massey jest w porządku w robocie, ale jest mega delikatny, podatny na awarie, zwłaszcza w elektryce i elektronice i do tego ma tego dziadowskiego Perkinsa, i którym też mogę trochę powiedzieć na przykładzie ładowarek. Deutz to jest Deutz. Jeśli to jest szóstka to robotę zrobi. Czwórki mają swoje kaprysy, ale dobry operator też sobie z nimi radzić. Co do Faktury się nie wypowiem, bo tym nie robiłem 

Szóstka k110. Jeździłem tym w transporcie. Podskakiwał jak zaba. Mocy też wyraźnie mniej niż w moim Fergusonie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v