Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
56 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Dalej szukają reszty? Jak to wkońcu było, wiadomo? Z tego co mówili w radio to wczoraj jeszcze żniwa robili

31 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Nie wiem nic praktycznie więcej

Niby chodzili i szukali po polu resztek

Nawet jeśli by coś znaleźli to by i tak więcej nie podadzą do wiadomości publicznej. Z prostych przyczyn aby nie podjudzać spoleczeństwa. 

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Synowie umieli się ustawić. Załadować jest o wiele ciężej niż rozrzucić😂

Chyba odwrotnie... Jeszcze tam obora była z wybetonowanym spodem, na równo z ziemią. W takiej dziurze jak u mnie to wolałem rozrzucać ale jak na płasko i beton spodem to ładować dużo przyjemniej niż roztrzepywać. Ręcę poniżej łokci mniej bolą.

Opublikowano

ale napadalo ..cala noc lalo..przynajmniej w prognozach..zimno..pochmurno.

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Furman to dzisiejszy kierowca tira...fornal to operator ciągnika...tak by chyba można powiedzieć upraszczając temat🤔...

Dzień dobry...6° było przed 6⁰⁰... słonecznie...

a moj dziadek byl marynarzem 😂 znaczy galarami plywal.. pradziadek je budowal. jeszcze jakis drobny sprzet ciesielski zostal.

Opublikowano

Wszystkich dziadki to Furmany, fornale, marynarze a ktoś musiał ten gnój wywalać to pewnie robił to mój dziadek 😆😆. Nigdy mi nie opowiadał bo nie miałem okazji go poznać. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Wszystkich dziadki to Furmany, fornale, marynarze a ktoś musiał ten gnój wywalać to pewnie robił to mój dziadek 😆😆. Nigdy mi nie opowiadał bo nie miałem okazji go poznać. 

U pradziadków to po kolei, kto się nawinął to wyrzucał. Krowy doić tak samo. Prababka to tylko do świń sama chodziła.

Opublikowano (edytowane)

I co była ta słodziutka brunetka z niebieskimi przepraszam z zielonymi oczami? 😂

21 minut temu, 6465 napisał(a):

Już po wymianie. Deal udany za wiaderko 🍅 3 melony 😃

IMG_20250822_090417.jpg

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nawet jeśli by coś znaleźli to by i tak więcej nie podadzą do wiadomości publicznej. Z prostych przyczyn aby nie podjudzać spoleczeństwa. 

To społeczeństwo i tak wściekłe na tych niewłaściwych 

20 minut temu, jacus napisał(a):

a moj dziadek byl marynarzem 😂 znaczy galarami plywal.. pradziadek je budowal. jeszcze jakis drobny sprzet ciesielski zostal.

Autobus lepsi

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

I co była ta słodziutka brunetka z niebieskimi przepraszam z zielonymi oczami? 😂

Była elegancka brunetka nawet daliśmy sobie po buziaku w policzek. Którą kocham miłością braterską. 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

20 minut temu, jacus napisał(a):

Autobus lepsi

lecisz do Zanzibaru 🤔

Kowalsky30 napisał:

Pierdu pierdu i nie jedu😗

Kwasi ty kiedy jedziesz po pomidory? 😂

do roboty się weź 🙋‍♂️ kawę wypić i po bele bele 🤢🤪

Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał(a):

No tak, ale nie do takich pierdków.

Sam szukałem smaragda 2.2m, ale na szczęście w porę się ocknąłem 

Z nikąd się nie wzięło że do głębokiej uprawy bezorkowcem, aby to było jak należy potrzeba 100 kobył na metr 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

kawę wypić i po bele bele 🤢🤪

No weź🤦...Ty masz dzisiaj świetować😊...

Wszystkiego naj...i jeszcze raz piniędzów💯🥂...

• Confused 1
Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał(a):

Mój pradziadek miał na nazwisko Furman 😀

28 minut temu, 6465 napisał(a):

• Haha 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

kawę wypić i po bele bele 🤢🤪

No weź🤦...Ty masz dzisiaj świetować😊...

Wszystkiego naj...i jeszcze raz piniędzów💯🥂...

a weś... 6ha do belowania i przywieźć i owinąć 8km od domu...

Belaruss820 napisał:

ten docent z ,,alternatywy4,, 🤔

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko że w tym pierwszym jest tak że przyjechali biedni i bogaci. Którzy w danym momencie było w stanie coś od siebie dać dla gospodarki 

W drugim przypadku przyjeżdża tylko biedota która w Niemczech była tylko na socjalu. 

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Kasia S możliwe że jest czysta 🤭

Nie wiem jak ale kopa w tyłek dostaniesz. 🤣

Ty już wiesz za co 

Edytowane przez Bezduszna
  • Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v