Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Wiedział że mi zależy na szybkim zwinięciu bo mu pisałem. To mi pisał że się nie sklonuje bo zbiera gdzie indziej. Jak mu napisałem żeby się określił kiedy jest w stanie przyjechać to zwijać to mi napisał że nie potrafi powiedzieć bo prasa popsuta. A jak się obudził że może przyjechać to ja mu napisałem że się nie sklonuje bo jestem na wczasach. A słomę już kto inny zwijał 

...ech...ludzie niesłowny som...

...niektóre piszą że motocykl kupią jak kasę za słomę wezmą....🤭

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

k**wa, ja to moto sprzedaje od przeszło roku i jakoś szkoda się z nim pożegnać 😄

Opublikowano
Teraz, Popier96 napisał(a):

k**wa, ja to moto sprzedaje od przeszło roku i jakoś szkoda się z nim pożegnać 😄

Oj tam...sprzedać można...

....o ile drugi się kupuje ...🤭😉

Teraz, Popier96 napisał(a):

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

jak ta lisica wygląda ? ja nabył pierdólke kolejną ze złomu 

P_20250814_172316.jpg

Jak mam być szczery, przerobiłem w ch*j przy stolarce i w życiu nie widziałem zastosowania do tej lisicy. Jedynie szyby na szybko wyciąć w jakiś samochodzie powypadkowym. 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Wiem, że pewna maszyna i szkoda sprzedać. A z drugiej strony, stoi i się kurzy. Sprzedałbym i kupiłbym se coś do pyrkania może... Jakoś nie chce mi się już walczyć z prędkościami, starzeje się czy ki ch*j. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo za mało wzięli. Za 6k to się motora nie kupi. 

Opublikowano

do mnie ktoś w sprawie pługa pisał że jak byki sprzeda to przyjedzie weźmie jak mu sporo zejde z ceny 

Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

do mnie ktoś w sprawie pługa pisał że jak byki sprzeda to przyjedzie weźmie jak mu sporo zejde z ceny 

O mi przypomniałeś z byckiem.

Miałem zadzwonić piętnastego....się zadzwoni ...pooooojutrze...

Opublikowano
6 minut temu, Popier96 napisał(a):

Też nie ładnie z Twojej strony. 

By napisał będę jutro czy po jutrze to bym poczekał. A jak on w jednym SMS pisze że jest w innym rejonie i się nie sklonuje a w kolejnym że prasa zepsuta to ja nie będę na deszcz czekał że słomą na pokosie. Kiedyś mnie jeden tak w h*ja zrobił. 

Opublikowano

Kupi.

Za dużo wymówek wymyślasz...

Nigdy bym nie pomyślał ze Sławek kupi szybciej niż Ty...

...no zaskoczył mnie.

Powiem ci że miałem chęć na motor a teraz to trzeźwo myślący kiedy ja będę na nim jeździł🤔 już w podróży wrócę za tydzień 

17552029492223115447733151683988.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

By napisał będę jutro czy po jutrze to bym poczekał. A jak on w jednym SMS pisze że jest w innym rejonie i się nie sklonuje a w kolejnym że prasa zepsuta to ja nie będę na deszcz czekał że słomą na pokosie. Kiedyś mnie jeden tak w h*ja zrobił. 

Jakoś tak, nie wiem. Po prostu lubię jak ktoś się dogaduje, to trzymać się tego. Ot co. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Powiem ci że miałem chęć na motor a teraz to trzeźwo myślący kiedy ja będę na nim jeździł🤔 już w podróży wrócę za tydzień 

17552029492223115447733151683988.jpg

Też wolę se browara otworzyć i strzelić na wieczór, niż wskakiwać w kombi i jechać rumakować. Musi starość. 

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Moje dzieciaki jeszcze małe to moim ojcowskim obowiązkiem na pauzie czas z nimi spędzać jak najwięcej. 

Oki...już się nie czepiam...

Pamiętaj jednak...życie strasznie krótkie jest....nie da się odłożyć wszystkiego na później....warto czasami i dla siebie coś....zrobić ...od tak....bez powodu...

Opublikowano
30 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem w skrócie wychodzi z danych które podałeś djp ok 0,21 do 0.26 więc dalej to nie 0,30 

A jjeśli chodzi o grubość to 7,5cm znaczt że złożone na pół?

Jak masz na imię? Odpowiadaj mi tu szybko, gdyż zara idę spać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v