Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
50 minut temu, Qwazi napisał(a):

A gdzie zaniedbanie jest🤔

Mi bardziej chodzi o to że trzeba zapobiegliwym być aby nie dopuszczać do tego aby w takiej ilości były kleszcze. To jednak tylko zaznaczę jest moje zdanie 

Opublikowano

W jak zawsze wszystko na opak zrozumiecie. Ale to nie dziwota bo już niestety tak macie. Nie owieczka tylko CAO nie umiecie czytać to już nie moja winna.. Nie dziwię się wam jednak bo nic takiego nie powiedziałam abyscie mnie zrozumieli. 

Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał(a):

jak się gra ,,kretesem,, 🤔

Raz sie jest przegrywem raz wygranym. 

24 minuty temu, slawek74 napisał(a):

zatwadzenie 🤦🤭

Co się stało słownik zawiódł 🤔 Czy tam coś nie wyszło jak miało wyjść. Widać że chyba to nie mnie coś zaszkodziło tylko tobie przy malowaniu było lepiej uważać. 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Kiedyś tak prosiaki wychodziły z kojca od lochy  na chodnik. Skończyłem im to jak zauważyłem że w nocy krowy doją.

Prosięta i tuczniki to się puszczało jak się gnój wyrzucało. Połaziły po gnoju, trochę go udeptały, połaziły za kurami a największa radość jak było po deszczu. Ale to se ne vrati.

• Like 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

25 minut temu, slawek74 napisał(a):

jak się gra ,,kretesem,, 🤔

Raz sie jest przegrywem raz wygranym. 

24 minuty temu, slawek74 napisał(a):

zatwadzenie 🤦🤭

Co się stało słownik zawiódł 🤔 Czy tam coś nie wyszło jak miało wyjść. Widać że chyba to nie mnie coś zaszkodziło tylko tobie przy malowaniu było lepiej uważać. 

chyba cię..

,,z kretesem,, cielaczku 🤭

Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Mi bardziej chodzi o to że trzeba zapobiegliwym być aby nie dopuszczać do tego aby w takiej ilości były kleszcze. To jednak tylko zaznaczę jest moje zdanie 

Raczej ciężko zabronić... kleszczom 🤷

Opublikowano
6 minut temu, Michał18 napisał(a):

i ja mam kilka sztuk jak Pioter

IMG20250718122850.jpg

Maleństwa jeszcze. Ile mają? Z tydzień?

3 minuty temu, Belaruss820 napisał(a):

Witajcie. Kosicie już? Wczoraj jechałem z Siedlec przez Łosice i okolice to kurzyło się z kombajnów. @Strongman nie robiłeś nic w polu?

U mnie cisza...

Opublikowano

Królik mi uciekł do ogródka gdzie są krzewy trawa i drzewka owocowe.po tej przygodzie miał na raz 8 kleszczy

Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Nie. Mokre. Miał Pan już certyfikacje?

U mnie też mokre,ale się zdziwiłem wczoraj jak okolice Łosic cięły i się kurzyło. Ja czekam,jeżeli prognozy się sprawdza to koniec miesiąca,a jeżeli będzie deszcz to raczej żniwa w sierpniu. Kombajn dopiero zacząłem szykować bo czasu nie było,ale już końcówka,właśnie doczyszczam chłodnice, zostanie spiąć heder,nasmarować i czekać. Kontrola miała być w czerwcu jeszcze,ale przełożyliśmy na późniejszy termin,już po kontroli z dwa tygodnie bedzie jakoś. Bezproblemowo

Opublikowano
Qwazi napisał:

Raczej ciężko zabronić... kleszczom 🤷

może ma ,,dar,, albo czar 🤔🤭

radekz200 napisał:

14 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@radekz200 otwieraj już jedzie..

juz poje cielaki 

tylko im nie żałuj 🙋‍♂️🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v