Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Tam gdzie nie brak to pada. A gdzie potrzeba to rosi. Z miłą chęcią wzięłabym te 70l na metr 

U nas też były braki ogólnie.Qq na glinie  zwinięta w rulon była do wczoraj .

@Qwazi Optymistycznie to wszyscy zdrowi .

Ale teraz to daje wody a już trochę przycichł deszcz i odnowa pompa😔

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

znalazłeś odpowiedź na pytanie czemu nawet Adrian i uchodźcy nie chcą i was mieszkać??

Bo się boją, a u was dzikusy czują się jak u siebie ;)

Opublikowano
48 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Tam gdzie nie brak to pada. A gdzie potrzeba to rosi. Z miłą chęcią wzialbym te 70l na metr 

Ja chociaż połowę tego bym chciał u mnie cały czas Tylko rosi może z 8 l nakapalo od wczoraj 

Opublikowano (edytowane)
20 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Co Ty pitolisz. Zedytowałby wpis, przeprosił i wyszedł tym sposobem na normalnego człowieka, który się może czasem zapędzić lub popełnic jakiś błąd

Miałam się nie odzywać ale język mnie zaświerzbil więc musicie to ... w szczególności co poniektórzy 

Ile to razy Michał jechał po mnie jak ścierce obrażał i traktował jak bym była dziwolągiem który nie ma prawa bytu na tym padole lub na tym forum. Bo co tylko dlatego że weszłam jak weszłam i wiedziałam jak na imię? I i to była cała afera na AF która zrobił i robił do końca swoich dni. To nikt nie powiedział że powinien  przeprosić za swoje zachowanie sorry Qwazi dopiero jak zgłosiłam admi jego zachowanie na PW dopiero skończył swoje dochodzenia, gnębienia, krytykowania, ubliżania bo właśnie tak to wyglądało z mojej perspektywy. Za każdym razem sama musiałam się obronić. To było w porządku nie bo każdy człowiekowi należy się szacunek nie zapominajmy o tym. Ty tu bronisz Michała ja bym na twoim miejscu się zastanowiła kogo się broni o czy warto kogoś takiego jak on bronić lub mówić że dobrze postąpił mówiąc przepraszam. W jego przypadku zwykle przepraszam nie wystarczy złamał każda zasadę która panuje w cywilizowanym państwie na świecie. Owszem każdy ma swoje przekonania o poglądy ale na to nie ma już słów ... przynajmniej ja nie znajduje

Czy Kowalsky powinien przeprosić to już jest odrębną sprawa każdy robi to po swojemu wielokrotnie zrobił na swój sposób jeśli ktoś nie umie pojąć to jego sprawa ale nie powinno się danej osoby przymuszać bo to może być odwrotny skutek 

Rozrabia jak rozrabia na wesoło wiem że przesadza ale to nie powód aby ciągle tej osobie przypominać raz powiedziane powinno wystarczyć przynajmniej ja tak uważam. 

Zachowanie Michała według ciebie w stosunku co do było ok i całkowicie normalna sytuacja teraz sam zastanów czy mieści w  Savoir- vivre. 

Jednocześnie wypowiadanie się i najazdy na innych narodowości i wypowiedziane  przepraszam to załatwia sprawę. Właśnie nie bo takiego zachowania nie powinno być na żebym forum a tym bardziej w życiu. 

Jeśli mówi się o tym że przepraszam wystarczy to znakiem tego że chyba ktoś coś pomylił mówiąc że jest na to paragraf. 

Jeśli ktoś mówi przepraszam i mówi to z serca a nie  od czapy to nie zawija ogona i nie  ucieka. Nie zapominajmy że raz ten ktoś już coś takiego zrobił. To dla mnie jest człowiek którego można nazwać tchórzem nikim poza tym. 

Kowalsky jest osobą która nigdy nie ucieka bo potrafi stanąć do walki gdzie bardzo rzadko takich ludzi się spotyka. Qwazi powinieneś to do cenić a nie wymuszać jakieś tam słowo dla zasady. 

Nikogo nie bronie ale nie lubię sytuacji gdzie jedna osoba jest traktowana jako busteo która de facto nic ciekawego nie do powiedzenia oprócz swojego pijaństwa a druga ma coś powiedzenia i rozruszać towarzystwo i ma pojęcie jako takie jest traktowana jako coś gorszego sortu. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano

Nie bronię. Sam go zresztą zrugałem za ten wpis, który można było odebrać jako nawoływanie do czegoś.  Odniosłem się w kontrze do tego, co napisał Łorawiok a propos przepraszania. Dotyczyło to samej formy a nie materii. Natomiast userowi o nicku Michał 2399 ja sam wielokrotnie zwracałem uwagę w różnych kwestiach...

A Łorawiok to jest Łorawiok. On cały czas prowadzi pewną grę. Ta gra dodaje pewnego koloru. Ale obecnie zaczął mięknąć, a tym samym ten kolor blaknie. Ja go osobiście lubię i mam nadzieję, że wróci do swojego poziomu. Wszystko jest fajne, czasem śmieszne, czasem poważniejsze, pod warunkiem, że jest na pewnym poziomie, nie przedawkowane. Wtedy można się i ubawić i podyskutować. I nie jest to dla człowieka ciężkie. No i trzeba mieć trochę dystansu.

Każdego traktuję jednakowo, a przynajmniej się staram.

Koniec wywodu, bo się za chwilę pojawi Łorawiok i napisze, że filozofuję🤷

Opublikowano

Córeczka Agi. Z małymi problemami😘

Kurła powiem wam że ta fotovoltaika uja warta a raczej debil spierdolił. Magazyn ciągnie z sieci

IMG_20250709_103558.jpg

48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ile to razy Michał jechał po mnie jak ścierce obrażał i traktował jak bym była dziwolągiem który nie ma prawa bytu na tym padole lub na tym forum

A to taki podryw. Jak byłem mały to ciągłem dziewczynki za warkoczyki ale tylko te ładne

52 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

zachowanie na PW

Do mnie też czasem napisał. Raz pytał czy walę konia a tak poza tym był miły

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, witejus napisał(a):

,,patriocie" proponujesz germańca?🤦‍♂️🙆‍♂️bizona zaproponuj🤣

Taki z niego patriota jak że mnie zakonnica. 

chyba bliżej Ci do zakonnicy niż jemu do patrioty😉😀😀

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Malaczarna...

Kwitnie i u mnie...

IMG_20250708_124709.jpg

No bajdzo ładnie....bajdzo...🤭

Będziesz bukiety robił🤔

No za 60tys to się opłaca.....

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał(a):

Na tą chwilę to nic dobrego nie słychać 😔 

Ponad 70 l deszczu już spadło i dalej leje 

Papryka pod wodą w tunelach 

Już wiem że 4-5 sztuk tuneli będzie nie do uratowania😔

😳 Masakra 

Ale z tego co kojarzę to nie pierwszy raz.

Dlaczego mając taki biznes i dużo do stracenia nie zrobisz jakiegoś odwodnienia burzowego 

Trochę rur, kratek zbiorczych, nawet wykopać kawałek zbiornika żeby zeszło jak nie ma gdzie odprowadzić.

Uratowałoby doope, a i miałbyś wodę do podlewania z takiej akcji 

Opublikowano
30 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..no jeśli byś potrzebował....to jak najbardziej....sie zrobi...🤷

Dzięki u sąsiada se urwie... bliżej...

Dziś dzień beż stanika!!! Dziewczyny swietujecie, bo ja codziennie....

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Kurła powiem wam że ta fotovoltaika uja warta a raczej debil spierdolił. Magazyn ciągnie z sieci

o której sprawdzałeś ? masz wskazania z licznika ile było produkowane ? masz takie bajery jak @Rolnik1973 że pokazuje cały wykres z dnia z jaką mocą o której chodziło ? 

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, 6465 napisał(a):

@Rolnik1973 nie chcesz zmienić germańca na młodszy model?. Ładny zadbany 1055 z sieczkarnią założona dwa lata temu ,od rolnika. Maszyna godna polecenia 

za dużo w tego dołożył do tej POry

@Rolnik1973 mały wypad do lasu twojej sąsiadki , duży nac pare pieńków naciął i pusty zbiornik 

P_20250708_145419.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, konteno napisał(a):

o której sprawdzałeś ? masz wskazania z licznika ile było produkowane ? masz takie bajery jak @Rolnik1973 że pokazuje cały wykres z dnia z jaką mocą o której chodziło ? 

Mam apke. Nawet na e-licznik jest wszystko. Bojler który miał przez ems magazynować tylko nadwyżkę, okazał się zwykłym odbiornikiem jak inne pobierający brakującą energię z sieci z tą tylko różnicą, że był uruchamiany gdy fv zaczęła pracować i produkować minimalną ilość prądu. Między 6 a 8 brała najwięcej z sieci i to zwróciło moją uwagę na wykresach. W efekcie miałbym ponad dwukrotnie wyższe zużycie, tylko jakaś bezpośrednia produkcja i bilansowanie międzyfazowe godzinowe sprawiły, że nie zbankrutowałem przez te kilka dni😂 Uj strzeli to ustrojstwo a raczej szefa firmy

Rankiem się naładował z sieci a w południe produkcja szła do sieci🤕 

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Między 6 a 8 brała najwięcej z sieci i to zwróciło moją uwagę na wykresach.

wsadź se taki jakiś elektroniczny programator czasowy  w gniazdko i niech pracuje bojler tak godzinę przed i 2 po południu