Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak tam, deska powieszona w reprezentacyjnym miejscu ??

Deska-sedesowa-drewniana-BAMBUS-bambusow

1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał(a):

a przedtem jaki miałeś?

Opublikowano

Polska na 34 miejscu w rankingu FIFA dostała łomot o Finów co są na 69 miejscu. 😃😆😃 A ilu to mówiło że przez Lewandowskiego przegrywają bo gwiazdorzy. Tu im nie przeszkadzał i tak łomot. I gówno będzie nie mistrzostwa świata. 

• Like 1
Opublikowano

Czy z nim czy bez niego,nic nie gramy ... Nie ma kto scalić tych naszych gwiazd.

Co do Lewego,ja uważam że jego lata minęły (Bayern). Znakomity piłkarz, doświadczenie przydało by się w kadrze -ale strzelił focha jak dziecko 

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ile ważył?

@Chłoporobotnik, sprzątnąłeś siano?

Moje udało sie w końcu do stodoły zabrać...

Na jutro deszcz, później lepsze pogody...

Cza będzie wykosić łąk trochę...tylko że w niższych woda po ostatnich deszczach...

Nie, u mnie zawsze z tydzień stoi. Może w piątek coś a w sobotę resztę. Nie ma się co napalać. Wczoraj dopiero pokosiła reszta suszących.

Popadało, 14 stopni.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie, u mnie zawsze z tydzień stoi. Może w piątek coś a w sobotę resztę. Nie ma się co napalać. Wczoraj dopiero pokosiła reszta suszących.

Popadało, 14 stopni.

To jakoś długo schnie..na tych..ostrewkach...

Opublikowano

pochmurno,popadalo,siano schnie..ze 2 skosilo juz..albo dopiero patrzac w kalendarz. 

8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Żeś się uparł jak łysy na grzebień🤦...

W takim razie co sądzisz o pozostałych mieszkańcach Małopolski i wyniku II tury 

mam lepsze pytanie -co sadzisz o adrianie ,ktory kupil dom w krakowie, a nie na wschodniopolskiej wsi -ktora tak podobno kocha ze wzajemnoscia zreszta 🤣

moze ktorys ma odwage szczerze odpowiedziec ??

moze  sami sobie odpowiedzcie jesli sie wstydzicie szczerosci..

tak was kocha ...🤣😂

8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wierzysz w zmyślone bajeczki Desperadosa czy PaJacusia ??

to nie ja tylko ogarek po pewnej piatkowej nocy .kiedy zniknal jeden z szacownych uzytkownikow spod kocka a pozniej pojawil sie jakis inny przebieraniec 😂

i cos o lezeniu w rowie sie pojawialo.

8 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co tam śmiesznego Marcinku?

Aż se wyobraziłem jak truskawki zbiera...

Kuźwa....to musi się nie da...no bo jak zobaczyć truskawkę...jak się schylić...🤔

ty pewnie masz wieksze bmi -ale tego nie bede sobie wyobrazal 🤣

dobrze ze chco rogow nie mamy 🤣

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nierealne. Chyba, że drugi pokos i przez cały czas temperatury 30 stopni+.

Bo cza przewracać, by szybciej wyschło...🤷 

Kurna....chłodno, mokro...

Cza bycki nakarmić i czekać....na kupca bycka...

1 minutę temu, jacus napisał(a):

moze  sami sobie odpowiedzcie jesli sie wstydzicie szczerosci..

Już odpowiadam....

Chciał się zaszyć w jakieś dziurze, żeby mieć spokój....😆🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v