Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

O to tak jak po komunii w poniedziałek , pastowałem traktor tempo żeby kobicie z oczu zejść 😆😆

Ja zwykle, jak jestem w takiej potrzebie, to se maszyny smaruję, ale dzisiaj to i tego mi się nie chce... zresztą nie bardzo mam co smarować, bo jak ostatnio lenia miałem, to już nawet wysmarowałem śrutownik, co to go żem z 5 lat nie używał i na używanie się nie zanosi. A przez te 5 lat też kilka razy był smarowany🤭...się by mógł przeciwnik zorientować w mojej...taktyce😱😁

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Michał. Czy ty kiedyś byłeś trzeźwy?

Co dzień jestem . Więcej jak jedne max 2 nie pije 

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

W sumie jakieś 45 na miesiąc. O panie to jak ja raz w miesiącu się spotkam ze znajomym i porządnie popijem to i tak w skali całego miesiąca mniej % spożyje jak ty. 

Opublikowano
6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Mam jeszcze pytanie w jakiej cenie jałówki hf ok 550kg . Bo pisałem w cenach bydła ale tam nikt nie odpisał 

W poniedziałek Ci powiem 

5 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Trzeźwym się jest, kiedy się nic nie wypije...znaczy alkoholu nie kawy czy herbaty

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko czy to warte tyle zachodu?

A jakie mam wyjście jak mam 20a w 6 kawałkach rozrzucone? Ani na kosiarkę, ani na przewracarkę, ani na prasę. A kupować siano tak jak ty radzisz - co mi to da jak to swoje i tak musiałbym kosić?

a czym to spowodowane że masz tak to podzielone na takie działki? bo ja mam trawnik większy niż troją jedna kwatera na siano? wynika to z plodozmianu?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oj tam, @Michal2399 pijany ale @Elon i @Patrycja2 pewnie trzeźwi xD A @ciapek102 pije z Michałem, a na wszystko kasę daje babka z renty xD

Tak jest

Zawsze kilku pozostaje trzeźwych

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
wojtal24 napisał:

Chłoporobotnik napisał:

A jakie mam wyjście jak mam 20a w 6 kawałkach rozrzucone? Ani na kosiarkę, ani na przewracarkę, ani na prasę. A kupować siano tak jak ty radzisz - co mi to da jak to swoje i tak musiałbym kosić?

a czym to spowodowane że masz tak to podzielone na takie działki? bo ja mam trawnik większy niż troją jedna kwatera na siano? wynika to z plodozmianu?

raczej ze skompstwa głupoty mnożonej przez durnotę tak bywa u slkocholika starego kawalera 🙋‍♂️🤦🤭

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

@6465 nie czytaj nic ciekawego nie było 

Dzięki. To popacze na bierząco i jak żonka ze sklepu wróci to śniadanie i idę pielić ogórki. 

trochę się działa takie forumowe mma Pafnucy kontra Despero czy jakoś tak a i Michał się dopytywał o pensje kierowcy i nie wierzy że zarabiasz 12÷15tys. Ty dziecia włącz bajkę albo grę i się zajmij innym ogródkiem 🤭😉😀

Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, Qwazi napisał(a):

Trzeźwym się jest, kiedy się nic nie wypije...znaczy alkoholu nie kawy czy herbaty

Oj tam, @Michal2399 pijany ale @Elon i @Patrycja2 pewnie trzeźwi xD A @ciapek102 pije z Michałem, a na wszystko kasę daje babka z renty xD

👍👍👍😀😀😀😀 dobrze ze dzieci nie mają bo by 800+ przypili a tak tylko 13 14 babki

a i jeszcze Kowalski a później w jednym łóżku śpią

slawek74 napisał:

wojtal24 napisał:

Chłoporobotnik napisał:

raczej ze skompstwa głupoty mnożonej przez durnotę tak bywa u slkocholika starego kawalera 🙋‍♂️🤦🤭

szanuje go za to że się lubi chłop narobić ręcznie fizycznie

dobra wszyscy widze mają lenia a tu trzeba brać się za robotr

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Dzięki. To popacze na bierząco i jak żonka ze sklepu wróci to śniadanie i idę pielić ogórki. 

Ogrodnik 🙆

Jak grządka już opielona to teraz w ogórki 😉

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

Ogrodnik 🙆

Jak grządka już opielona to teraz w ogórki 😉

A jak. Dziś się jeszcze sprawdzi, w razie w się poprawi😄

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Nie wszyscy...tylko ja...Zbyszek siano przekłada, Tomek ogórki pieli, Pioter saletrę ma rozsiewać 🤷...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie wszyscy...tylko ja...Zbyszek siano przekłada, Tomek ogórki pieli, Pioter saletrę ma rozsiewać 🤷...

Ja to mam lenia od tygodnia , muszę wrota dokończyć znaczy rygiel zamontować i w sumie obornika wypchnąć od burgerów ale kolega ma mi wkręty dowieźć to może się na planach zakończyć 😁

• Haha 3
Opublikowano

nawoz na kukurydze wywiozony- ale znowu nie pada,, co chwile sie prognozy zmieniaja.

pewnie jak bede na weselu wtedy lunie...jak mi sie nie chce ...miejskie wesela to nie dla mnie.. co to 80 osob i dj..

Opublikowano
wojtal24 napisał:

6465 napisał:

1 minutę temu, Michal2399 napisał(a):

@6465 nie czytaj nic ciekawego nie było 

trochę się działa takie forumowe mma Pafnucy kontra Despero czy jakoś tak a i Michał się dopytywał o pensje kierowcy i nie wierzy że zarabiasz 12÷15tys. Ty dziecia włącz bajkę albo grę i się zajmij innym ogródkiem 🤭😉😀

Tomasz0611 napisał:

18 minut temu, Qwazi napisał(a):

👍👍👍😀😀😀😀 dobrze ze dzieci nie mają bo by 800+ przypili a tak tylko 13 14 babki

a i jeszcze Kowalski a później w jednym łóżku śpią

slawek74 napisał:

wojtal24 napisał:

Chłoporobotnik napisał:

szanuje go za to że się lubi chłop narobić ręcznie fizycznie

musi jakoś energię upuścić... inni innaczej to robią 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tusek alert przysłał że będzie trzask

Oj, jak dach potrzaska to się obłowisz z ubezpieczenia co nie ?? Może jakby chałupa bez dachu została to by mądrość wróciła i byś się o grad nie modlił ...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

Przycoki, polne drogi. Po co mam to kosić żyłką, zostawiać do gnicia a pole odbierać na trawę.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

U mnie najwyższy stopień zagrożenia burzowego ,ostatnio na szczęścia mnie minęło (na cebuli najbardziej widać oznaki gradu ) ,a 2 km dalej narobiło dużo szkód. 

Opublikowano
13 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Tylko PiS wygrał i już pogoda sprzyja.

Pan Bóg musi też na Karola głosował 🥸

Napewno tak jest 🤣🤣🤣🤣🤣

"Nie będziesz brał Imienia Pana Boga twego nadaremno" katoliku od siedmiu boleści😭😭😭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v