Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

i lubią kredyty 😂

Było by co spłacać. Na same odsetki zarobić to juz trzeba by było trochę się narobić. 

Nie przy dzisiejszych cenach ziemi i płodów rolnych.

Opublikowano
40 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale ja nawet nie myślę o takim czymś, przez przypadek trafiłem na FB 

Zobacz kto w twoich stronach gościł. 

Screenshot_2025-05-29-21-40-36-598_com.facebook.katana.jpg

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Wiem , był u wójta Buczku 

Ustawka jak uj 

3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale wstyd🤦‍♂️

Tu nie ma wstydu tu się liczy koryto a może numer na liście do parlamentu w przyszłości 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale wstyd🤦‍♂️

Wstyd to był Nawrocki w Sochaczewie tydzień temu xD Na zdjęciach jakby były tłumy, a tak na prawdę to było z 100-200 osób ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Kiedy sadzone 🤔 moja w polu sadzona w wielkim tygodniu i dawno nie byłem zobaczyć jaka jest . Stare już wyprzedałeś 🤔 ja zapłacone mam za nie i w ciągu tygodnia mają zabrać 

Nie pamiętam chyba koniec marca lub początek kwietnia ,parę krzaków . Stare z 2 tyg temu 310worków poszło,dla ludzi parę worków jeszcze było to dziś ostatni sprzedany. Wczesne w polu pod włókninę 5.04 ,a reszta po świętach . W okolicy sporo zmarzło ziemniaków ,u mnie nawet pszenica zmarzła  na jednym kawałku wczesna spirella 

IMG_20250529_172041~2.jpg

Opublikowano
37 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale wstyd🤦‍♂️

34 minuty temu, Łolek napisał(a):

Ustawka jak uj 

Tu nie ma wstydu tu się liczy koryto a może numer na liście do parlamentu w przyszłości 

Dokładnie tak 

42 minuty temu, 6465 napisał(a):

I jak, nie planują zmienić wójta?

Nie wiem 

Opublikowano
32 minuty temu, Patrycja2 napisał(a):

Trza.. miał tym sposobem złagodzić napięcia między rządem  a rolnikami. Inaczej Brać kogoś pod włos. I tyle w temacie

No fakt. Przecież żona Rafała jest rolniczką i przed 1 turą jeździła ciągnikiem co pokazywali w TV.

Robią z ludzi głupków i tyle.

Opublikowano
14 godzin temu, 6465 napisał(a):

To może warto zrobić to ten pierwszy raz.

już dawno pisał że mu nie staje

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Program 5 lat minął i pora sprzedać 😜

ityle ile dał za nową netto tyle może wołać 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Było by co spłacać. Na same odsetki zarobić to juz trzeba by było trochę się narobić. 

Nie przy dzisiejszych cenach ziemi i płodów rolnych.

ty nie kojarzysz czyje to ? 

@radekz200 też se mierzysz czy tylko na cholesterolu POprzestajesz 

P_20250529_190705.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v