Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, jahooo napisał(a):

Prognoza na następne dwa tygodnie nie zachwyca

image.png

Bardzo dobra prognoza, idealna pogoda na truskawki ;) tylko te deszcze zamiast codziennie po trochu to lepiej by było jednego dnia a więcej.

22 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Klątwa tuska znowu atakuje

Sprężarka wysiadła

Zaczęła folgować stanęła za dymiło i P0 robocie

To kara od Tuska za głosowanie na Nawrockiego, zagłosuj w drugiej turze na Trzaska i klątwa minie ;) ja tam nie głosuje na PiS i klątwa mnie omija xD nawet jak grad przyjdzie to delikatny że plonu ani trochę nie uszkodzi :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

się ciesz ze jeszcze w workach 😂

IMG_6720.jpeg

Jednak nie odbiła...

Umyłeś kiedy choć raz ten traktor jakimś płynem z woskiem, nie dilerem? 🙆

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Widziałeś bambra który nie narzeka? Bo ja nie. 

im większy tym trudniej wszystko idealnie zrobić i narzeka się na kasę która ucieka jak coś nie się idealnie. też tak mam chociaż maluczki jestem to co dopiero duzi

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, 6465 napisał(a):

Widziałeś bambra który nie narzeka? Bo ja nie. 

A widziałeś kogo kolwiek aby nie narzekał.Taka ludzka natura  

Czy tak samo z tym Tuskiem i trzaskowskim jak się zapytasz znajomego dlaczego na niego głosuje to nie umie odpowiedzieć dlaczego 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Czy tak samo z tym Tuskiem i trzaskowskim jak się zapytasz znajomego dlaczego na niego głosuje to nie umie odpowiedzieć dlaczego 

Ja tam staram się nie narzekać. Jeżdżę starym autem, pole obrabiam starymi traktorami, pogoda się nie stresuje. Na jedzenie i ubranie jakoś starcza. Zdrowie jakie takie jest. To co tu narzekać. Zawsze mówię że teraz to jest lux. Gorszą biedę pamiętam. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja tam staram się nie narzekać. Jeżdżę starym autem, pole obrabiam starymi traktorami, pogoda się nie stresuje. Na jedzenie i ubranie jakoś starcza. Zdrowie jakie takie jest. To co tu narzekać. Zawsze mówię że teraz to jest lux. Gorszą biedę pamiętam. 

👊

12 minut temu, Strongman napisał(a):

A ja nie głosowałem ani na tego ani na tego...i wiem dlaczego, bez narzekania🤷

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na razie mi starczy nie psuje się i tak się obrobi jak czymś nowym, kasę trzeba na grube inwestycje zbierać co będzie przynosić pieniądze

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
dejmian90 napisał:

Sprzedam owijarkę samozaładowczą SIPMA MAJA OS 7531. Rok produkcji 2020. Przebieg 847 bel. Cena 39 000 zł.  Podlaskie okolice Zambrowa. 

20250502_105118.jpg

znudziła się 🤔 czy w kość dała 🤔🤭

Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Mają ludzie szerokie kosiarki

https://vm.tiktok.com/ZNdh1xVe9/

Ale trawę niezbyt tęga 

7 minut temu, dejmian90 napisał(a):

Sprzedam owijarkę samozaładowczą SIPMA MAJA OS 7531. Rok produkcji 2020. Przebieg 847 bel. Cena 39 000 zł.  Podlaskie okolice Zambrowa. 

20250502_105118.jpg

Odezwij się proszę do mnie na priv

Teraz, Qwazi napisał(a):

☝️☝️☝️

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja też ani na jednego ani na drugiego tylko na Brauna

Ode mnie krzyżyka dostał Krzysztof Jakub, w wyniku wyliczanki mojej córci

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v