Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bardzo chętnie się kajtne...

@jacus, jak myślisz...

Co mam nie tak, że po wymianie cylinderków hamulcowych w Zetorze nie mogę odpowietrzyć układu...?

Do tego trzeba dwie osoby, jedna pompuje druga wężyk.butelka klucz.

Chyba że to nie cylinderki były źle tylko pompki ?

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał(a):

Do tego trzeba dwie osoby, jedna pompuje druga wężyk.butelka klucz.

Chyba że to nie cylinderki były źle tylko pompki ?

No właśnie...że we dwoje to wiem...

A kupiłem i pompki...ale wymiana ich...to niech to...

A biorę sie...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Ryszard ta są ci co kupili wizy na bazarku od twoich idoli 😆😆

I pewnie Ci dla których w 2022r. Maląg otwierała Centra Integracji Uchodźców xD 

4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Teraz bez wiz jadą trochę też w innej skali

Ukraińcy bez wiz to akurat za PiSu mogli wjeżdżać, wystarczał im paszport biometryczny, i to już przed wybuchem wojny bo jakoś od 2019 czy 2020 jak pamiętam ;) 

Gruzinów też chyba ten przepis dotyczy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Nakarmię i idzie sam. Bohatersko na 11 arów ziemniaka wyrzucic

IMG_20250405_075958.jpg

Ja to chyba bym wolał iść sam do lodówki i się nakarmić tym na co mam ochotę, niż czekać na zmiłowanie żony czy da jeść i co. 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

I pewnie Ci dla których w 2022r. Maląg otwierała Centra Integracji Uchodźców xD 

Ukraińcy bez wiz to akurat za PiSu mogli wjeżdżać, wystarczał im paszport biometryczny, i to już przed wybuchem wojny bo jakoś od 2019 czy 2020 jak pamiętam ;) 

Gruzinów też chyba ten przepis dotyczy ...

Przed wojną wiesz jak wjeżdżali , zatrudniałeś chyba ludzi do truskawek, i piszesz że wszyscy bez wiz mógł wjeżdżać?  Sprzedają nasz kraj  i to co raz bardziej perfidnie...Ale widać wielu się cieszy z tego

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Przed wojną wiesz jak wjeżdżali , zatrudniałeś chyba ludzi do truskawek, i piszesz że wszyscy bez wiz mógł wjeżdżać? 

No zatrudniam, i stąd wiem, że jakoś od 2019 czy 2020, nie pamietam już dokładnie, Ukraińcy do Polski wjeżdżają bez wiz, wystarczy paszport biometryczny, a znając tamtejszą sytuację i korupcję to wiadomo, że każdy może sobie tam "załatwić" paszport ... Więc podziękuj Jarkowi i ekipie ...

@GRZES1545 chcesz to się śmiej, ale taka jest prawda ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak Pisuary winne bo paszport biometryczny na UA ludzie mają a w nim wszystko jest jak w księdze 😆 to że gaki paszport jest to nie znaczy ze wiz nie było. 

A co do tego wesołego kolegi ryżego, posłuchaj i poczytaj co mają do powiedzenia wasze koleżanki z Berlina na temat migrantów w naszym kraju. Jeszcze trochę to będziesz truskawki grodził jak pis granicę na Białorusi .

https://www.facebook.com/share/p/164rnbbEkw/

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Tak Pisuary winne bo paszport biometryczny na UA ludzie mają a w nim wszystko jest jak w księdze 😆 to że gaki paszport jest to nie znaczy ze wiz nie było. 

Jak ktoś ma taki paszport to może wjechać bez wizy ... Prawa jazdy tam sobie kupują i dopiero w Polsce się uczą jeździć, to myślisz że jakiś gangus sobie nie załatwi lewego paszportu biometrycznego ??

Karmią was tą propagandą a tacy jak ty czy Rysiek to łykacie, PiSuar sprowadzał imigrantów ale wciskał w propagandzie że tego nie robił i niektórzy im w to wierzą ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

A co do tego wesołego kolegi ryżego, posłuchaj i poczytaj co mają do powiedzenia wasze koleżanki z Berlina na temat migrantów w naszym kraju. Jeszcze trochę to będziesz truskawki grodził jak pis granicę na Białorusi

Oj, bo się popłaczę ze strachu xD 

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ototoo

Truskawki to opiertolą 

Ty się Rysiek lepiej martw, czy Tusek Cię z wyremontowanej chałupy nie pogoni i beżowym nie odda ...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jak ktoś ma taki paszport to może wjechać bez wizy ... Prawa jazdy tam sobie kupują i dopiero w Polsce się uczą jeździć, to myślisz że jakiś gangus sobie nie załatwi lewego paszportu biometrycznego ??

Karmią was tą propagandą a tacy jak ty czy Rysiek to łykacie, PiSuar sprowadzał imigrantów ale wciskał w propagandzie że tego nie robił i niektórzy im w to wierzą ...

Nie mierz swoją miarą innych. To Ty łykasz i nawet nie wiesz o Tym 🤦‍♂️ i mam w d*pie co mogą kupić na UA upadlińcy, ja też mogłem i co z tego . 

Pokaż jak tusek naprawili to co niby Pisuary nielegalnie sprzedali, ile wiz cofnęli ilu  ludzi ? Gdzie te dane, czy to może ta propaganda ,,prawdziwa"?  Jeszcze się okaże że gdyby nie pis to byś ludzi do pracy nie miał😄 

Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

Ja to chyba bym wolał iść sam do lodówki i się nakarmić tym na co mam ochotę, niż czekać na zmiłowanie żony czy da jeść i co. 

Wiesz jakie je*anie takie śniadanie 🤣

Siema pizga nie miłosiernie. Pracy dzisiaj brak trzeba tylko kółko pod Błonie zrobić żeby byki miały co jeść 🤣

44 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A to nie wiesz, że beżowi %% nie piją ??

Za ścianą sklepu pili bo allah tam nie widział 🤣 spytaj @brodziak81 bo to u niego było 

Opublikowano

a u mnie pada śnieg snizyca że świata nie widać najpierw zerwał się wiatr i poderwał cały kurz z pola a teraz pada snieg

6465 napisał:

A tak dobrze szło 🤬

IMG_20250405_112447.jpg

ja też dziś zaliczyłem wulkanizację kółko w agregacie

a co się dzieje z @Krzysztof81 bo dawno go tu nie było bana dostał ?

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

A tak dobrze szło 🤬

IMG_20250405_112447.jpg

Tomek cytując klasyka: Do obiadu dobrze szło. 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v