Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Dziś szło jak prostytutce w deszcz 😔😔

Chyba pier**lone to gospodarzenie

Co tam zepsułeś? Siuntka przyczepie nie radzi?🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Co wy macie z tym "musi"? 

A po co mam tam iść? Ja nie wierzę w jakichś bogów. Święta mi do życia nie potrzebne.

u nas na tych musi mówią musi to na rusi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wtedy co innego do roboty. Grzebanina przy pszczołach jak pogoda dopisze a jeśli nie dopisze to zbijanie i drutowanie ramek.

Nom..

Właśnie napisałem...

Opublikowano
Teraz, Mateusz1q napisał(a):

u nas na tych musi mówią musi to na rusi

A wy to tak samo pewnie dziwna kraina dla nas... Tak jak my dla was... 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Nom..

Właśnie napisałem...

A co mam w polu robić? Jak pogoda będzie to posadzone, warzywa posiane to co robić? W majówkę, to prędzej. 3 maja to lubię plewić albo coś w tej podobie...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

I tak nie będzie skubał wtedy...

Zauważyłem że najwięksi....niby ateiści....jakoś w polu nie robi a w Wielkanoc...

Wtedy co innego do roboty. Grzebanina przy pszczołach jak pogoda dopisze a jeśli nie dopisze to zbijanie i drutowanie ramek.

bąki zbijaj...🙋‍♂️🤭

Opublikowano
6465 napisał:

23 minuty temu, konteno napisał(a):

nada sie to na jakieś zabezpieczenie do łap grubera czy tam głębosza ?

A na UJ ci to. Gwarantuje że nic z tego nie zrobisz

a może mu to właśnie na ..uja założy rozciągnie i samogwałt gotowy 😄😄😄😄 a Ty w "transie" czy na miejscu

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

To dopiero durnota. Świętowanie to wasze lenistwo tylko ładnie ubrane w słowa. Po prostu robić się nie chce to sobie wymyślili świętowanie...

to ty byś się nadal do nas, robota non stop jeden przez drugiego 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Co tam zepsułeś? Siuntka przyczepie nie radzi?🤔

Do przyczepy daleki czas 

Nie uporałem się z gnojem,tur pękł, rozrzutnik stracił koło.

Jeszcze wydatek -nowiutka pompa do studni wjechała 

• Sad 3
Opublikowano (edytowane)

to ty byś się nadal do nas, robota non stop jeden przez drugiego 

A to dopiero idiotyzm. Wasze powiększania i zapędy to dla mnie coś do tępienia. Wiecznie pola mało... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To dopiero durnota. Świętowanie to wasze lenistwo tylko ładnie ubrane w słowa. Po prostu robić się nie chce to sobie wymyślili świętowanie...

Nie wydaje mi się Piotruś...

Są pewne zasady, regoly...

Udawanie że się robi inaczej wiele nie da...

Robisz to co wiekszosć...tylko udajesz ze nie musisz...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

A to dopiero idiotyzm. Wasze powiększania i zapędy to dla mnie coś do tępienia. Wiecznie pola mało... 

dopiero pisałeś że nie lubisz bąków zbijać 

Opublikowano

A to dopiero idiotyzm. Wasze powiększania i zapędy to dla mnie coś do tępienia.

To czemu zmieniasz maszyny, więcej króli trzymasz?

Pogardzasz tym co sam uskuteczniasz?

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A muszę? Co mnie do tego zmusza? Kto? 

Nikt,ale jakoś tak ci wychodzi.

Opublikowano

To czemu zmieniasz maszyny, więcej króli trzymasz?

Pogardzasz tym co sam uskuteczniasz?

Jakie maszyny zmieniam? Więcej? Cały czas się kręci do prawie 10 lat podobna ilość. Od 20 do 70 sztuk, w zależności od pory roku. 

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Jakie maszyny zmieniam? Więcej? Cały czas się kręci do prawie 10 lat podobna ilość. Od 20 do 70 sztuk, w zależności od pory roku. 

Kombajn, siewnik, no traktor to nie Twój.

Przeliczając na ha to masz więcej sprzętu niż np ja...

No baor...a zarzucasz innym że przesadzają...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale wy to robicie bo wam wiecznie mało... Mało i mało... Ja mam dość roboty na niecałym 1,5ha swojego a co dopiero na więcej? 

no i fajnie, każdy ma tyle ile chce. odniosłem się do tego że nie lubisz zbijać bąków tak jak w mojej okolicy ludzie 

Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał(a):

Próbowałeś? Ja odkręcałem w 35 letniej Meduzie . Szło imbusem bez większych problemów. Do 3 śrób przyspawalem nakrętki Bonnie było o co klucza zahaczyć. 

Ona w stodole stała? 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

P0 gonić tuska musim

No dobra ..

Ale za co?

Ze dał ci na remont domu za nic?

Czy że suszowe dostaniesz?

No i kogo dasz na jego miejsce?

Dał ci więcej niż Kaczyński...

Czego ty chcesz ...człowiecze...?

To nie Tuska wina że się starzejesz...

Opublikowano

Kombajn, siewnik, no traktor to nie Twój.

Przeliczając na ha to masz więcej sprzętu niż np ja...

No baor...a zarzucasz innym że przesadzają...

Traktor od 2020, kombajn to konieczność, nie chciałem ale co robić. 

Wiesz co, dla mnie różnicą jest zabijać się o każdy kawałek ziemi, płakać non stop, że źle płacą a maszyny co raz to lepsze a siedzieć na swoim, mając pieniądz z czego innego... W co mam ładować? Nie mam dzieci, żony to chociaż w to się ładuje...

2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

no i fajnie, każdy ma tyle ile chce. odniosłem się do tego że nie lubisz zbijać bąków tak jak w mojej okolicy ludzie 

Wy to już macie pie*dolca na tym punkcie. 

Opublikowano

O przepraszam bardzo, ja mam mało 

x2.5 było by ok

Ale właściwie to wkrótce przejmę hektary mojego teścia to już moga mówić że mum ila chciołem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v