Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał(a):

1.7 djp u mnie na orne i łąki

1.79 było w zeszlym ... w tym trochę arealu więcej będzie a le pewnie i ogonów 🤦

15 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nic...nudno jakoś...

Cza musi pojechać do miasta zobaczyć...

Na lody 🤔 nie za zimno 🤭😁

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

U mnie krowa plus ,,ciele,, z haczykiem na ha 🤭 na djp to ponad półtora wychodzi 😁

U ciebie też jakoś nowego traktora nie widać a takie wielkie pieniądze połmlek płaci 🤔 faktórę pokażesz 🤔

ale ryki większe płacą 😂 sam widzisz że karol idzie ostro, nową prasę wziął, no i ty masz jeszcze najlepszą wydajność na forum 😛

Opublikowano
6 minut temu, radekz200 napisał(a):

ale ryki większe płacą 😂 sam widzisz że karol idzie ostro, nową prasę wziął, no i ty masz jeszcze najlepszą wydajność na forum 😛

A to jakiś wyścig 🤔 myślisz że wszscy wszstko co robią pokazują 🤔 grubo się mylisz są sprawy o ktorych nie masz zielonego pojęcia...

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

A jakaś wystawa desek dla najlepszych rolników w gminie jest ?? 🤭

2 godziny temu, PRIMO napisał(a):

Przynajmniej oczy nacieszysz. 🤭

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Złom? I tam szukasz?

1 godzinę temu, PRIMO napisał(a):

Przecież Ty innego konkretnego urządzenia nie kupisz jak złomu.

Przemilcze to 

Opublikowano

@Rolnik1973 piła Husqvarna 340 to już starszy model, wszystko ładnie chodziło,  wczoraj szwagier przyjechał to dałem mu piły i ciął sobie , ja nie miałem czasu nadzorować,  wieczorem zachodzę Piła nie odpala świeca okej, iskra jest co może być paliwo na pewno dobre ,według mnie jakby paliwo nie dochodziło gdzie co sprawdzić żeby pół piły nie rozbierać, 

W poniedziałek miałem kilka razy do lasu po drzewo pojeździć póki pogoda teraz kurde nie będę miał czym robić nawet , tak to jest komuś pożyczyć piłę 

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał(a):

A to jakiś wyścig 🤔 myślisz że wszscy wszstko co robią pokazują 🤔 grubo się mylisz są sprawy o ktorych nie masz zielonego pojęcia...

jeszcze nie siedzi w krowach tyle co ty , dożyje twego wieku , syn dvpe wypnie na krowy i bedzie inaczej gadał

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

,według mnie jakby paliwo nie dochodziło gdzie co sprawdzić żeby pół piły nie rozbierać, 

zalej do pełna by dokręcając korek zrobić nadciśnienie w zbiorniku, w chinolu mam zatkany odpowietrznik i robi próżnię w zbiorniku i gaśnie 

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak zawsze, każdy pracodawca dopłaca do twojej wypłaty.

A jak. A niech i dopłaca ważne że na czas i z szacunkiem do człowieka. 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v