Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Łolek napisał(a):

Powiem ci że sporo mam Dedry 

Spawarkę inwertorową z Dedry mam, dużo już wyspawała i nadal się rozlecieć nie chce xD 

Jest też z Magnuma MMA+TIG, ale ta rzadziej używana bo jako stała na warsztacie i uzbrojona pod TIG.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał(a):

To teraz poczułeś przewagę zwykłego smartfona od ajfona 😆😆

Ten co mi remont robi kupił sobie ajfona, wpadł mu do zaprawy jak mieszadłem kręcił 🤷 

No i kolejnego też teraz ajfona ma 🤷 dziad prywaciorz

7 minut temu, Bananek napisał(a):

Na ubojnię sukę 

Dlatego ją łapałem żeby od ubojni ją uratować, jak nie pokaże rui to pojedzie 

2 minuty temu, lukasz20 napisał(a):

To patrz co u mnie się kiedyś odwaliło🤦‍♂️ najpierw były promienie słońca...

20220829_174702.jpg

20220829_175157.jpg

Buzię, buzię widzę w tym tęczu 🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dają radę, drugi magnum

Po 2 a nawet 3 lata gwarancji 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Spawarkę inwertorową z Dedry mam, dużo już wyspawała i nadal się rozlecieć nie chce xD 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał(a):

Phi...ja swój telefon w sianokosy przejechałem kołem od prasy, później sprasowałem i...nadal działa, tylko jakby go postawić to pionu nie trzyma...

Mi jak wypadł w pryzmie kukurydzy to po 3 miesiącach w żłobie u krowy go znalazłem.... chyba za dużo dzwoniła bo bateria padła 🤔

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał(a):

A w innych tematach to tak 

Pozamiatać i działać 

IMG_20250103_195235.jpg

do dzialania o tej porze to ten styropian wystarczy ??

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ooo. Stacja diagnostyczna?

maja podniesc i to sporo ceny..od 20 lat nie zmieniane

9 minut temu, slawek74 napisał(a):

jesli ty mowisz do boga to modlitwa

jesli bog do ciebie to schizofrenia.

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ten co mi remont robi kupił sobie ajfona, wpadł mu do zaprawy jak mieszadłem kręcił 🤷 

Szymon a ty spodnie to założone miałeś jak goniles 😉

• Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Klient jest na ogarniecie blacharki i instalacji elektrycznej w siuntce 

Poczciwy chłop to nie będę taki i gratis go podesłałem 🤭

Już Rafałka męczył 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Miałem nówkę nokie, wypadła z ogrodniczek do kalfasa z wodą jak płytki fugowałem... ostatni pancerny upadł wyświetlaczem na stopień. Rozlał się. Także tego, nie ma niezniszczalnych.

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

....a nie cud🤔

Nie zwracaj zbytnio nie niego uwagi to chory czlowiek 🤭🙆‍♂️

5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Jakby miała ruję to bym zdjął, narazie tylko zastrzyk robiłem 🤣

Telefonem ? O której godzinie i co 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v