Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja ciągnąłem jakieś 16-17 ton, może więcej, a podniosłem trochę ponad tonę (800 kg nawozu na rozsiewaczu). Żeby wtedy jechać do przodu bez problemu trzeba było go trochę dociążyć.

Opublikowano
Ile najwięcej ciągneliście ton ( np. zboża ) i unieśliście na tylnym podnośniku kg ( ton ) Ursusem C - 360 ???

No super temat super czy tylko ktos mi uwierzy :):)

pamietam c-360 ojciec przed policjantami ciagnal 12to tonowke (chyba czeszka bo burty miala jeszcze wyzsze jak kabina c-360) to mial 11ton pszenicy - norma

ale tutaj moge sie pochwlaic:

c-360 i agregat ex-pom 4,2m

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=17881

ale ,,na codzien" masztem od widlaka pelniutka beczke 1000l wody bralem

maszt wazy 200-250kg no i c-360 poradzi to uniesc wczesniej obciazalismy przod ok 50kg i brat jeszcze na masce siedzial ale troche to inaczej rozwiazalismy i spokojnie 120kg obciazenia mozna polozyc :(

Opublikowano

kiedyś u nas ładowało się 15 ton ziemniaków na 2 przyczepy podpięte do 3p i odwoziło się do wagonów. pamiętam jak raz ciągneliśmy ponad 16 ton ziemniaków i na żwirówce pod lekkie wzniesienie nam 3p w ziemie wlała, ale silnik nie stanął. :P

największy ciężar jaki zapiołęm do 3p to 3m brona talerzowa o masie ok 800kg. z podniesieniem nie było problemu ale talerzówka była dość długa i żeby zapewnić sobie sterowność musiałem posadzić brata na masce. :P

pozdrawiam

Opublikowano

Ja do swojego podpinam austriacki siewnik Reform 3m (550kg) + 250 kg pszenicy = 800kg i podnosi bez problemu, ale mam pagórkowate pola więc przednie koła mi często podrywa. (obciążniki są przed osią jak w 40-tce a nie sprzodu jak w 60-tce)

Opublikowano

ja ciagłem najwiecej swoja C-360 17 ton zboża a podnosiłem opryskiwacz 600litrów plus waga opryskiwacza 200kg i nie ma problemu nie podnosi sie po dziurach na 4 biegu nawet nie dygnie B) a mój sasiad ciagnoł 27 ton ale do garazu tylko ale na podwyższeniu przód w góre poszedł i nie dała rady :/

Opublikowano

Mój tato jak ja byłem mały to moim ursusem c 360 ciągną 33tony razem z przyczepami mokrych wytłoków po sniegu bez blokady i łańcuchów na kołach mówił ze największy bieg to była 4 wrzucona z górki.. Na składzie załozył sie z ludzmi o 2 skrzynki wódki ze pociągnie i udało sie nie raz tak ciągał tylko lisztwa w góre i kita po śniegu podkreslam a ze skadu do mnie jest jakies 10km lisztwa teraz jest wygieta jak ług ale ursus szedł z tym cieżarem na 4 przyczepach...wiec chyba te ciągniki mogą dużo..sam 3 skiby 3x35 ciągam 3 szosową w głebokiej orce :)

Opublikowano

Arniormo a swistak siedzi i zawija w papierki :)

Tata ciagnoł na 2 przyczepach po 5 ton wegla plus waga przyczep czyli koło 14 t z 2 ruszał i przud w gurze ledwo tykał podłorza a ty chcez 30 ton uciagnac fakt było leko pod gurke ale te 30 ton to za durzo :) spusci troche :)