Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.  Szukam informacji na temat wtryskow w mercatorze 50.

Posiadam silnik niebieski perkins 4 LF i są w nim zastosowane wtryski Made in England firmy CAV BDLL150S6545

Jakie wtryski polecacie warte uwagi, jakaś firma ?? Czy sa gdzies w Polsce dostępne takie same England  ? Jakie ciśnienie powinny mieć wtryski ustawione?

Jeśli wtryski leją totalnie do wymiany czy probujecie czyścić jakimiś środkami tak jak w samochodach się nie raz praktykuje.  

Będę wdzięczny za pomoc 

20240914_225512.jpg

20240914_225459.jpg

20240914_225503.jpg

Opublikowano

195 atm czy 210 atm ?

Z jakiej firmy polecacie wtryski.? Czy ktoś poleci jakiś konkretny do tego typu silnika i który mógł bym zastąpić ten dotychczasowy czy szukać za granicą 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez franekblady
      Dzień Dobry.
      Kupiliśmy Consula i podczas jazdy do domu 40 km na kołach zaczął ciec wariator jazdy do tego stopnia, że nie dało się już jechać. Wyciek wyglądał jakby leciało z samego środka z uszczelniacza 4x10x4  numer 48 w katalogu na iglicy zaworu nr 64 w katalogu. Wymieniłem to kolanko nr 65 z iglicą na nowe wraz z uszczelniaczem nr 48, jednak wyciek pojawia się nadal. Czy siłownik jest w środku w tym drążonym wałku do którego wchodzi iglica z kolankiem? Jak to dalej rozebrać? Czy muszę zdejmować koło wewnętrzne do tej operacji i jak je zdjąć? Proszę o jakąkolwiek pomoc bo w okolicy nie ma fachowca i kogo bym nie pytał nikt nie wie, nie robił tego. Ja sam robię to wszystko na czuja i nie wiem nawet gdzie dokładnie jest siłownik. Żniwa tuż tuż.

• Przez Nowy81
      Ma ktoś te złomy jeszcze:) .Panowie jaki tu powinien być łańcuch. mam katalog od korb...(w sieci też takie są) i jakby brakowało początku tablicy  31. Poproszę o numer itp.
      Ten wydaje mi się za duży. Nie widzę na nim numerów...
      Ten napinacz z drzewa mocno zużyty, może zastosował ktoś jakieś koło zębate?

• Przez mf390
      Witam, przymierzam się do zakupu i montażu klimatyzacji do Dominatora. Czy montował ktoś i mógłby coś doradzić?
    • Przez MKHarikeen
      Kupiłem Mercatora i mam pytanie jak przesunąć na bok kosz sitowy. Widzę że kosz sitowy z jednej strony ociera o bok kombajnu a z drugiej strony jest trochę miejsca. Widać że tarło już od jakiegoś czasu i tylko w jednym miejscu więc nie wiem czy się tym przejmować.

• Przez MasterRol
      Witam. Mam problem z kołami wariatora młocarnia w Claas Dominator 108 SL. Tzn na tym wyższym jest wyciek przec co spada prędkość obrotów Młocarni. Przy okazji zauważyłem że ten Dolny wariator zatrzymał się w jednym miejscu jak na zdj.... Może na ktoś pomysł co się stało. No i ewentualnie jak to rozebrać bezpiecznie. Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v