Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja byłbym za ursusem, tego zetorka nie widziałem, nie użytkowałem, ale ponoć mają lepszą kabine. Takich wielkich róźnic między nimi nie ma, jednak postawiłbym na Ursusa. Za 30 tys. masz pięknego po kapitalce. Jeszcze idealny do tura jest :( pozdrawiam

Opublikowano

Co do komfortu to jak się trafi, są ursusy z komfortem(może rzadziej niż zetory ale są)i są zetory bez komfortu. Te ciągniki są identycznie także ja bym patrzył na stan techniczny a nie na znaczek na masce

Opublikowano

ja tam wole ursusa, komfort taki sam a nawet lepszy bo drzwi otwierane są na tył. A że tam nie ma spryskiwacza szyb to mi nie przeszkadza :(

Opublikowano

posłuchaj rad i wez tego co będzie w lepszym stanie.

mialem c385 i teraz mam 10145 czyli obie czworki.

roznica w kabinie jest niewielka bo drzwi się otwierają inaczej i masz inaczej tylne okno (sama szyba) no i ten gruby dach.

reszta - mechanika jest prawie taka sama - mozesz trafic na inne zwolnice - obudowy , rozne zaczepy dolne jak i górne ale wszystko jest do dostania.

a i nie sugeruj się tym ze ktos sprzedając ciągnik mowi ze ma dodatkowy siłownik do podnosnika bo to koszt 240-300zl lub komplet obciążników. wazniejsza skrzynia biegów w dobrym stanie/wom i przedni napęd.

a i przy skrzyniach biegów - sprawdzilem ze w zetorku jakos lepiej mi wchodza biegi. gadalem z kilkoma osobami + ktos na forum pisal ze to prawda choc nie wiem jak to moze byc gdyz jest to ta sama skrzynia, ten sam blok i te same bebechy - jedyne co się rózniło to to ze w zetorku jest czujnik aby nie uruchamiac go na biegu.

na przyszlosc polecam przeglądac stare posty lub uzyć wyszukiwarki bo sporo rzeczy bylo szczegolnie przy pozniejszym doborze maszyn do takiego ciągnika.

Opublikowano
jedyne co się rózniło to to ze w zetorku jest czujnik aby nie uruchamiac go na biegu.

W U912 też jest taki czujnik, tylko mi padł i teraz da sie go odpalić na biegu :( Pewnie C-385 jeszcze go nie miało...

Opublikowano

obydwa te ciągniki to ta sama konstrukcja - osobiście wybrał bym zetorka bo rzeczywiscie komfort w kabinie jest lepszy a poza tym to nie ma znaczących róznic - no chyba ze to w która stronę otwierają się drzwi i szerokość błotników ma dla ciebie znaczenie :(

Opublikowano

Jeśli miałby to być używany traktor to patrzyłbym raczej na stan techniczny obydwu maszyn.Mój znajomy kupił jakiś czas temu używanego 914 w bardzo dobrym stanie,ciekawe jest to,że ma szybką skrzynie pięciobiegową.

Opublikowano
w bardzo dobrym stanie,ciekawe jest to,że ma szybką skrzynie pięciobiegową.

A to naprawde ciekawe... Wie ktoś coś więcej o takiej skrzyni? To też taka na dwie wajchy po obu stronach? Ma synchronizację?

Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze ze skrzynią 5 biegową, chyba że doliczyć do takiej można która widziałem w 914 turbo z Holandii a miała dwa półbiegi.

Opublikowano

spieralbym się z tym 914 z turbo.

to co wyjezdzalo na polski rynek bylo albo 914 albo 1014 (to mialo turbo).

ale jak juz gdzies pisalem bylo tzw "male turbo" tylko naprawdę nie pamiętam czy do czworki czy do szóstki ale jak nie patrzyl szly te ciągniki za granicę.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v