Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Deutz robił f5l912 w kombajnach i dx 85 i 90 w tym same siedzi włoski silnik nie miałem z nim styczności ale ogólnie chłodzone powietrzem to fajne silniki

Opublikowano

Nieparzysta liczba cylindrów nie ma nic wspólnego z żywnością czy innymi aspektami. Deutz L912 to jeden z najlepszych silników i nie ma znaczenia 4, 5 czy 6 cylindrów.

Opublikowano

5 cylindrów fajnie pracują małemu kiedyś dx 90 z takim silnikiem mało palił. A na co zwrócić uwagę Ogólnie to stare silniki mogą być wyeksploatowane. Kiedyś znajomy kupił jakiegoś same przegrzany był to puchł i się zacierał w robocie.

Opublikowano
hubertuss napisał:

5 cylindrów fajnie pracują małemu kiedyś dx 90 z takim silnikiem mało palił. A na co zwrócić uwagę Ogólnie to stare silniki mogą być wyeksploatowane. Kiedyś znajomy kupił jakiegoś same przegrzany był to puchł i się zacierał w robocie.

a przy zakupie idzie to jakoś sprawdzić?

Opublikowano (edytowane)

W silniku chłodzonym powietrzem bardzo ważna jest czystość w okolicach cylindrów, sprawdź czy nie jest zawalony kurzem z olejem albo czy nadmiernie wypicowany. Jeśli nie był jakoś specjalnie wypicowany to można poznać co tam się dzieje. Reszta to jak w każdym innym silniku, kolor i ilość spalin itd.

Uważaj też na szybko naprawiane przez domorosłych mechaników z licencją na silikon. Jesli ten silnik był przegrzany i wymieniono same zestawy to kłopoty nieuniknione 

Edytowane przez akmaly
Opublikowano (edytowane)

No i co z tego. Zdarza mi się to robię. A trole natychmiast się zlatują. Była spokojna dyskusja o ciągniku aż się trole pojawiły by swoje frustracje tu wylać. Ja wiem wy jesteście nie omylni. Tylko może nie zaśmiecajcie kolejnego tematu.

A ty @witejus nie załamuj się, są szkoły dla starszych, możesz i magistra jeszcze mieć nie będzie cię tak wtedy mój bolał. Tylko czy głowa da rady jak za młodu nie zrobiłeś.😄

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jeden mały błąd a ile komentarzy :P

Jak mocno zapocony to trzeba się dobrze przyłożyć żeby nie było widać, a jak będę wypicowane na błysk to można w ciemno założyć, że coś tam się dzieje. 

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez domel27
      Jestem w posiadaniu m620 z pneumatyka. Kabina na amortyzacji pneumatyczne i posiadaniu instalacje na hamulce pneumatyczne do przyczepy instalacja oryginalna. Problem w tym ze sprężarka chodzi na zegarze ok 9 atmosfer  pokazuje kabina pracuje na zawieszeniu ale nie ma powietrza na wyjściach pod przyczepę jaka może być przyczyną czy trzeba gdzieś coś włączyć czy w czym może być problem 
    • Przez velFoka
      Panowie pomocy. Był niedawno Agrotronik i nie dał rady połączyć się z ecu żeby podnieść moc. Czy na prawdę nie ma na to szans?
      Pacjent to Agrotron 120 mk3 z 2001 roku na pompowtryskach. 
      Kiedyś żeby zdjąć kaganiec to jeden fachowiec wziął na warsztat i serdią to ogarną. Czy Serdia dałaby radę zwiększyć moc czyli zczytać mapę iw grać czy na prawdę w nich nie da się elektronicznie nic?
    • Przez JanChr8977
      Witam mam pytanie jaki olej do skrzyni agrostar 4.68? 
      Czy hydraulika w tym.ciagniku ma osobne zasilanie pompy czy działa z skrzyni  bo widzę koło błotnika zbiornik ale nie mam wlewu . Proszę o poradę i pomoc
    • Przez tomalski
      Witam. Zakupiłem sobie właśnie ciągnik same explorer II 90T z 2000r (następca C385) z ładowaczem czołowym. I mam pytanie związane z olejami hydraulicznymi. Czy w skrzyni biegów i hydraulice jest jeden olej??? Jeden korek do wlewu wiem że znajduje się na tylnym podnośniku. A gdzie reszta???. I czy tur też ma osobny olej czy razem z tylnym podnośnikiem... Z óry dzięki za odpowiedź.
    • Przez Marcin555
      Witam.
      Mam problem z agroplus 95. Nie mogę go zapalić. Sprawa wygląda następująco, jeśli instalacja paliwowa jest kompletna tzn. wąż z banku do odstojnika, z odstojnika do pompy paliwowej i dalej do filtra i dalej to traktor nie może zapalić. W momencie zasilenia pompy z pominięciem zbiornika i odstojnika po odpowietrzeniu traktor pali. Co może być przyczyną że po przywróceniu instalacji do stanu pierwotnego znów nie pali.
      Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
  • Dodaj nową pozycję...
v