Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, miwigos napisał:

Nie doczekasz sie takiej ceny , według mnie pszenica tańsza już nie będzie , niektórzy powoli zaczynaja podnosić cene

Według mnie 1200 netto było by dobra ceną, w stosunku do pszenicy po 800

Jeśli pszenice sprzedam po 800 to ok ale ostatnio sprzedałem po 680  to troche słabo

Opublikowano
3 godziny temu, miwigos napisał:

Według mnie 1200 netto było by dobra ceną, w stosunku do pszenicy po 800

jak kupowali po 5 tyś a sprzedają po 600 i sie "mało opłaca" to jak bedzie po 1200 do pszenicy 800/t to fantazja sie rozbuja

Opublikowano
4 godziny temu, Alanio2011 napisał:

Jeśli pszenice sprzedam po 800 to ok ale ostatnio sprzedałem po 680  to troche słabo

Z dopłata może tyle wyjdzie

Opublikowano (edytowane)

Konkretmuch dat niema , było że 300 od marca , Kołodziejczak że od 10 marca, a ostatnie 3 transporty mam z marca

Edytowane przez miwigos
Opublikowano

Trochę takie to śmieszne i dziecinne. Na złość mamie odmrożę sobie uszy. Taki handel był legalny, to kupowali. To firma, nie organizacja charytatywna. Głównym zadaniem firmy jest przynoszenie zysku. Tu wina leży tylko i wyłącznie po stronie władzy, że dopuściła do takiej sytuacji. 

Gdyby na skutek złych decyzji rządu, w Polsce byłyby dostępne nawozy z importu do kupienia połowę taniej, niż nasze polskie, to byś ich nie kupił i dopłacił grubą kasę do naszych rozumiem? Bo nasze zakłady mogłyby zbankrutować i ludzie by robotę stracili?

• Like 3
Opublikowano
Tomek90 napisał:

Widzę dalej kupujecie zboże od Agroloku i innych. Niech za zboże zapłacą za pół darmo też, nie macie komu d*py lizać chorągiewy. 

Tomek, ja zamieściłem post z propozycją cenowa tej firmy. Nie pisze, że biorę od nich całe auto saletry, nawet nie pytałem o cenę przy mniejszych ilościach.

Lokalne składy w świętokrzyskie ( TPI ) za saletrę wołają 1860 zł brutto.

Opublikowano
40 minut temu, alandil napisał:

Trochę takie to śmieszne i dziecinne. Na złość mamie odmrożę sobie uszy. Taki handel był legalny, to kupowali. To firma, nie organizacja charytatywna. Głównym zadaniem firmy jest przynoszenie zysku. Tu wina leży tylko i wyłącznie po stronie władzy, że dopuściła do takiej sytuacji. 

Gdyby na skutek złych decyzji rządu, w Polsce byłyby dostępne nawozy z importu do kupienia połowę taniej, niż nasze polskie, to byś ich nie kupił i dopłacił grubą kasę do naszych rozumiem? Bo nasze zakłady mogłyby zbankrutować i ludzie by robotę stracili?

No w końcu głos rozsądku , myślałem że nikt tego tu nie napisze. Tu sami prawilni patrioci i jak pszenicy nie chcieli sprzedać po 1600/1700 to było dobrze i firmy skupujące goncie się , to firmy sobie znalazły drogę do tańszego towaru , gdzie handel nie był zabroniony ale jak wyszło to już wszyscy feeee . Hipokryci w jonn derach i innych zachodnich markach. 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, alandil napisał:

Co mnie to obchodzi? NIEMA PRAWA SKUPOWAĆ ZGNILAKOW kukurydzy, rzepaku, zboża i wszystkiego innego. NAWET TE USZKA, możesz sprzedawać dla PZZ BIAŁYSTOK, w dzisiejszych czasach internetu nie trudno znalesc inna firmę. 

52 minuty temu, miwigos napisał:

Nawet jeśli konkurencja ma drożej ?

Niema drożej, kiedy agrolok dobrze płacił za pszenicę? NIGDY. Kiedy oferował chemię dobra chemię w dobrych pieniądzach? NIGDY

Ktoś to ma pojęcie to wie żeby nie brać tych ich paków, a kto niema to dalej liże patelnie. 

• Thanks 1
Opublikowano

Niektórzy bronią  na tym forum sprowadzaczy ukraińskiej trucizny. Zycze wam smacznego i dużo zdrowia po spożyciu tych przysmaków. Jak macie sumienie jeśli je posiadacie stawać w obronie dziadostwa sprowadzanego  ze wschodu. Oby ludzka krzywda bokiem wam wyszła. 

Opublikowano
16 minut temu, ozotek napisał:

No w końcu głos rozsądku , myślałem że nikt tego tu nie napisze. Tu sami prawilni patrioci i jak pszenicy nie chcieli sprzedać po 1600/1700 to było dobrze i firmy skupujące goncie się , to firmy sobie znalazły drogę do tańszego towaru , gdzie handel nie był zabroniony ale jak wyszło to już wszyscy feeee . Hipokryci w jonn derach i innych zachodnich markach. 

PATRIOTO, OBUDŹ się to nie sen, człowieku 1600 kiedy to było. 

Opublikowano
2 godziny temu, Alanio2011 napisał:

Gonić przemytników!!!!!!

Popieram. Zadałem pytanie po ile mają saletrę bo u mnie na okolicy chcą po 1850-1900. Więc to gruba przesada. Zwłaszcza że praktycznie każdy kupował zboże od ukrow bo było tańsze. Niektórzy nawet nie wiedzieli że kupili zboże od ukrow bo skąd mają wiedzieć co za towar do nich przyjechał. Każdy sprzedawca pasz na okolicy twierdzi że ,,świadomie '' nie kupował zboża z ukrow. 

28 minut temu, Alanio2011 napisał:

Od poniedziałku zmiana w cennikach.

Ile w dół ?

Opublikowano
12 minut temu, Alanio2011 napisał:

Niektórzy bronią  na tym forum sprowadzaczy ukraińskiej trucizny. Zycze wam smacznego i dużo zdrowia po spożyciu tych przysmaków. Jak macie sumienie jeśli je posiadacie stawać w obronie dziadostwa sprowadzanego  ze wschodu. Oby ludzka krzywda bokiem wam wyszła. 

Nie mierz wszystkich jedną miarą i u nich i u nas są truciciele bardziej chodzi o brak chęci kontroli bo pewnie niezłe łapówy idą dla urzędników żeby nie było problemów na granicy.a z tą naszą zdrową żywnością też bym nie przesadzał może była tak z 20 lat do tyłu gdzie wydajności nawożenia i chemizacja były na niższym poziomie teraz to masówka tak jak wszędzie dlatego jaja mięso mąke i co się tylko da wytwarzam we własnym zakresie a większość dużych myśli jak wyprodukować dużo tanio bo i tak tego nie będą jedli byle kasa się zgadzała.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Popieram. Zadałem pytanie po ile mają saletrę bo u mnie na okolicy chcą po 1850-1900. Więc to gruba przesada. Zwłaszcza że praktycznie każdy kupował zboże od ukrow bo było tańsze. Niektórzy nawet nie wiedzieli że kupili zboże od ukrow bo skąd mają wiedzieć co za towar do nich przyjechał. Każdy sprzedawca pasz na okolicy twierdzi że ,,świadomie '' nie kupował zboża z ukrow. 

Ile w dół ?

1000 saletra, 800 Rsm podobno

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
  • Dodaj nową pozycję...
v